10 populaire vluchten vanaf Amsterdam

populaire vluchten vanaf schipholEen vlucht starten vanaf Schiphol Airport Amsterdam is voor de meeste mensen de meest logische optie. Dit is de internationale en grootste luchthaven in Nederland. Nederlanders houden ervan om de hele wereld rond te vliegen naar populaire bestemmingen. Een aantal daarvan hebben we kort uitgewerkt:

  • Vlucht Amsterdam New York: De heenvlucht naar New York duurt zo’n 8 uur. De terugvlucht 7:15 uur. De prijs voor een retourvlucht is ongeveer 600 euro. Wil je goedkoper dan zal je een aanbieding moeten afwachten of met een overstap willen vliegen. Veelal heeft Icelandair goedkope deals. Ook andere mogelijkheden zijn beschikbaar zoals via Warschau WAW voor 400 euro. Echter vlieg je zo wel heel erg om en kost het veel tijd. Iets dat voor een student of backpacker misschien niet uitmaakt. Een andere optie is om te kijken naar tussenstops die vlak bij Nederland gelegen liggen en in de richting van New York. Een voorbeeld daarvan is Ierland met Air lingus. Ook op die manier kunnen vluchten zo laag zijn als 400-450 euro met een korte tussenstop.
  • Vlucht Amsterdam Kopenhagen: De vlucht vanaf Amsterdam naar Kopenhagen duurt 1:20 uur. Vliegtickets zijn rond de 100 euro. Vliegmaatschappijen die voornamelijk deze route vliegen zijn Norwegian, SAS en KLM. Norwegian is hier de lowcost maatschappij en zal nog wel eens goedkope tickets kunnen aanbieden voor slechts 60 euro. Let daarbij wel of het een directe vlucht is. Soms kan je dan namelijk wel eens een tussenstop in Oslo hebben.
  • Vlucht Amsterdam Barcelona: Je vliegt van Amsterdam naar Barcelona in 2:10 uur. Met het vliegtuig naar Barcelona kost meest rond de 100 euro. Als je echter minimaal 3 maanden van te voren boekt dan kan je goedkoper vliegen met Transavia of Vueling voor 70-80 euro. Hiervan is Transavia met name de goedkoopste. Er zijn soms zelfs nog goedkopere vluchten Barcelona als je met Transavia vanaf Rotterdam Airport vliegt. Dan kan je al voor 55 euro een ticket bemachtigen.
  • Vlucht Amsterdam Malaga: Vlieg naar het zuiden van Spanje (Malaga AGP) vanaf Schiphol in 3:00 uur tijd. Voor een ‘betaalbare’ prijs zijn er eigenlijk maar 2 opties: Transavia en Easyjet. Transavia heeft de meeste vluchten die tussen de 90 en 100 euro voor een retour liggen. Easyjet heeft niet zoveel vluchten maar vliegt wel voor een tientje goedkoper naar Malaga.
  • Vlucht Amsterdam Dubai: Vliegen Dubai wordt steed populairder en dan komt mede de hoeveelheid vluchten die is toegenomen de afgelopen jaren. De vlucht duurt iets langer 6:30 uur. De meeste vluchten worden aangeboden door KLM en Emirates. Zonder aanbiedingen betaal je rond de 500 euro voor een retourvlucht. Er zijn vele andere vliegmaatschappijen in Europa die Dubai aandoen met tussenstop. Prijzen kunnen wel aanzienlijk goedkoper zijn. Je kan dan zelfs voor 270 euro met tussenstop op Istanbul met Pegasus naar Dubai vliegen vanaf Schiphol. Vanaf 290 euro kan je ook met Transavia vliegen maar dan zal dat alleen vanaf oktober tot en met april kunnen. Ditzelfde geldt voor Tui. Die zijn slechts een tientje duurder met 299 euro.
  • Vlucht Amsterdam Bangkok: Een van de meest belangrijke bestemmingen voor vluchten naar het verre oosten. Vele vluchten en routes naar Bangkok zijn mogelijk. Directe vluchten duren 10:30 a 11:30 uur. Wil je een directe vlucht dan zal je met EVA Air, China Airlines of KLM moeten vliegen. De eerste twee genoemde uit Taiwan vliegen voor rond de 600 euro en KLM vanaf 700 euro exclusief aanbiedingen. Wil je goedkoper dan zal een overstap noodzakelijk zijn. Je kan dan wel  voor 500 euro en soms zelfs voor richting de 400 euro (afgelopen jaar 414 gezien met Qatar Airways en Xiamen Airlines) naar Bangkok vliegen. Andere populaire mogelijkheden zijn met Emirates, Lufthanse, Austrian, Aeroflot.
  • Vlucht Amsterdam Rome: Rome is een populaire stedentrip onder de Nederlanders die in vele gevallen met het vliegtuig aangedaan wordt. In 2:20 uur vlieg je al naar Italiaanse stad toe. De routes bestaan bijna allemaal uit rechtstreekse vluchten. Ook al is de basis zoals Vueling in Spanje. Vliegtickets zijn er voor rond de 100 euro (Alitalia en KLM). Easyjet is meestal net even goedkoper met 80/90 euro en Vueling met een beetje goed zoeken voor 65 euro retour.
  • Vlucht Amsterdam Madrid: Ook een mooie stedentrip met vaak aangename temperaturen in het voor- en najaar is Madrid. Je vliegt er heen in 2:35 uur. De grootste aanbieders voor deze bestemming zijn Iberia en KLM. Vluchten zijn er vanaf 90 euro die door Iberia Express wordt uitgevoerd.
  • Vlucht Amsterdam Curacao: Vlieg naar het zonnige Curacao waar je lekker in je eigen taal je bestelling in het restaurant kan doen en vele andere Nederlanders kan tegenkomen in het resort en daarbuiten. Het vliegtuig vliegt rechtstreeks in 9:30 uur naar Curacao toe. De terugvlucht is ietswat sneller. Je hoeft niet veel uit te zoeken online naar verschillende aanbieders want dat is beperkt tot KLM en TuiFly. Vluchten zijn er vanaf 500 euro.
  • Vlucht Amsterdam Berlijn: Een andere bekende stedentrip de vaak met het vliegtuig wordt aangedaan is Berlijn. In slechts 1:30 uur zit je al in deze grote stad in Duitsland. Vanuit Schiphol vluchten volgen zie je Easyjet naar het vliegveld SXF vliegen en KLM naar TXL. Tickets bij Easyjet zijn er al te verkrijgen voor 60 euro voor een retour. KLM is wel een paar tientjes duurder en zit wederom rond de 100 euro voor een populaire bestemming in Europa.
Share Button