Goedkope vliegtickets koop je zo

vliegtickets kopenGoedkope vliegtickets koop je door onderlinge tips te volgen.

Internet

Rondkijken op internet is de meest praktische manier om de prijs van vliegtickets te vergelijken.
Je hoeft echt geen hele dag door de stad te rennen langs alle reisbureaus. Sommige websites geven zelfs kortingen die strikt voor de websitebezoeker behouden is.

Reis niet in het hoogseizoen

Reis niet in het hoogseizoen. Luchtvaartmaatschappijen verhogen dan de prijzen van hun vliegtickets omdat er zoveel vraag naar is. Reizen in het laagseizoen levert je nog extra voordelen op. Zo vermijd je veel drukte op de luchthaven en de toeristische plekken op je bestemming. Indien je toch in het hoogseizoen reist overweeg dan vluchten die heel vroeg en/of heel laat vertrekken en arriveren. Zo voorkom je ook veel drukte aan de gates en de ongewone uren hebben nog een beetje positieve invloed de prijs van de vliegtickets.

Vlieg niet in het weekend

Vlieg nooit in het weekend. Airlines weten dat iedereen vrij heeft in het weekend. En op basis daarvan maken ze hun vliegtickets duurder. Probeer te vliegen op weekdagen. Met een voorkeur voor maandag tot woensdag.

Hoe lang blijf je?

Jazeker, het aantal dagen dat je op je bestemming blijft heeft ook invloed op de prijs van je vliegticket.
Airlines geven kortingen als je minstens een week op je bestemming blijft en binnen 90 dagen weer terugvliegt.

60 Plus korting voor iedereen

Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden ook 60 Plus korting voor de gehele groep waarmee een 60 Plusser reist.
Het loont dus de moeite om te vragen of de airline die je gebruikt deze korting ook aanbied.

De hele vroege vogel korting

Je hebt vast wel eens meegemaakt of gehoord dat je buurman in het vliegtuig 50 euro goedkoper uit was dan jij.
Dit komt omdat vliegtuigmaatschappijen maar een beperkt aantal vliegtuigstoelen koppelen aan het vliegticket met de scherpste prijs. Bel met je airline op woensdagmorgen (nacht) om 00.01. Dat is namelijk het tijdstip dat luchtvaartmaatschappijen hun nieuwste prijzen en stoelenplannen vrijgeven. Op dat tijdstip heb je dus de grootste keuze aan de scherpste vliegtickets op de beste stoelen.

Rechtstreekse vluchten niet altijd goedkoper

Overweeg je vlucht te boeken via een tussenstop en aansluitende vlucht. In tegenstelling tot wat je vaak hoort zijn rechtstreekse vluchten niet altijd het goedkoopst. Als je dus met niet al te veel bagage reist en genoeg tijd hebt, kan het de moeite lonen om 1 of 2 tussenstops in te lassen. Als er tussen de aansluitende vluchten genoeg tijd tussen zit, heb je zo ook nog de kans op een extra citytrip.

Op welk tijdstip koop je het best je vliegticket?

Vliegtickets koop je het beste 3 tot 6 maand voor je vertrek. De meeste airlines maken hun vluchten pas 6 maand van te voren beschikbaar om te boeken. Sommige vliegtuigmaatschappijen geven een vroegboekers korting. Ook weer beperkt tot een gering aantal stoelen. Zodat de goedkoopste vliegtickets snel zijn uitverkocht.

Share Button