Rondvluchten

Met rondvluchten bedoelen we dat je in een klein vliegtuigje zit met maximaal acht personen, meestal  4, en een korte vlucht van zo’n 30 minuten a 1:30 uur over het gebied vliegt waar je vandaan vertrokken bent. Op deze manier kan je op een indrukwekkende wijze landschappen bewonderen en zien waar je soms anders helemaal niet kan komen. Zulk soort rondvluchten zijn eigenlijk over de hele wereld wel te maken, als er maar een kleine startbaan is om van op te stijgen en te landen. Er is tenslotte geen groot vliegtuig voor nodig. Zo’n klein vliegtuigje heeft bij lange na niet zoveel knoppen en hendels dus het is ook nog eens mogelijk om zelf achter het stuur te kruipen als je een les aanvraagt. Dit is werkelijk een unieke ervaring. Leuk als toeschouwer als familie of vrienden er inzitten om vanaf de grond het vliegtuig te volgen en waar mogelijk te seinen om te zien of je elkaar kunt zien.

Mooie plekken waar je rondvluchten kan maken:

Kaapstad

Cape Scenic Flights is gespecialiseerd in luxe vluchten rond het Kaapse schiereiland in Zuid-Afrika. Als een van de mooiste steden ter wereld is Kaapstad en de omgeving een visueel feest. Ongeveer een uur en een kwartier aan boord van één van de vliegtuigen zal je voorzien van een adembenemende vogelvlucht van het schiereiland, met inbegrip van de prachtige bergen (waaronder de Tafelberg), de ongerepte stranden en de rijke kleuren. Een rondvlucht kan ofwel aan een unieke vakantie-ervaring bieden. Samen met de veiligheid en luxe, geven ze prioriteit aan punctualiteit.

vliegen-over-kaapstad-in-zuid-afrika

In het geval van groepen met 3 of meer mensen wordt het Kaapse schiereiland vanuit een 8-persoonsvliegtuig uitgevoerd. In de cockpit wacht de piloot met een schat aan ervaring in de vorm van duizenden vlieguren in een verscheidenheid van verschillende typen vliegtuigen. Ze zijn gebouwd op een fundament van 26 jaar luchtvaartervaring, zodat ze je ten alle tijden in veilige handen houden.

Cape Point

Deze luchtfoto tour begint bij een privé-vliegveld voordat je in zuidwestelijke richting vliegt naar Melkbosstrand en Robbeneiland (waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zet). Vervolgens in de richting van Sea Point, trendy Camps Bay, Sandy Bay, Hout Bay, de prachtige lange stranden van Noordhoek en Kommetjie, en de slaperige badplaats Scarborough. Tenslotte vlieg je over het beroemde en meest zuidelijke puntje van het schiereiland, Cape Point, alvorens terug te vliegen langs dezelfde prachtige route.

Deze vlucht heeft een looptijd van ongeveer een uur en 15 minuten.

Franschhoek

Op deze rondvlucht begin je op een eigen vliegveld en vanaf daar landinwaarts naar de wereldberoemde Cape Winelands, kruising over de steden Paarl, Franschhoek en Stellenbosch. Vervolgens richting de Indische Oceaan, vliegen over de kustplaatsen Strand, Gordons Bay, Pringle Bay, Bettys Bay en Kleinmond, voordat je het binnenland indraait en naar Bot River gevolgd met Theewaterskloof Dam vliegt. Tenslotte vlieg je dan over Worcester, gelegen aan de beroemde Route 62, alvorens terug naar het vliegveld te gaan.

Deze vlucht heeft een looptijd van ongeveer een uur en 15 minuten.

Schotland

Argyll en de westkust van Schotland zijn beroemd over de hele wereld om zijn mix van prachtige kusten, indrukwekkende bergen, de stranden en het landschap op de eilanden van de Binnen-Hebriden.

vliegen in een vliegtuig in schotland

Je kan kiezen uit verschillende vluchten voor het verkennen van het een ongeëvenaard uitzicht van de Schotse Hooglanden en eilanden. Uitzicht vanuit de lucht op iconische plaatsen zoals Castle Stalker, het eiland Mull, de brug over de Atlantische Oceaan en de machtige Ben Nevis.

Wat zijn de meest gestelde vragen voordat je een van de rondvluchten zal starten?

1) Kan ik bij Oban Airport opdagen voor een rondleiding?
Als je in het gebied bent dan ben je van harte welkom om binnen te komen en ons te ontmoeten. Onder voorbehoud van beschikbaarheid en het vluchtschema is het mogelijk om hier een vlucht bij te wonen in een van onze vliegtuigen.

2) Kan ik een voucher voor een bepaalde datum te kopen?
Ja, je kan een datum en tijdstip bij het boeken bevestigen.

3) Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?
Het is raadzaam om vooraf te reserveren. Onder voorbehoud van beschikbaarheid boeken op de dag.

4) Ik wil een vliegles als een cadeau voor iemand geven, hoe wordt dit gedaan?
Cadeaubonnen kunnen worden besteld via de telefoon en zal worden verstuurd na ontvangst van betaling.

5) Wat gebeurt er als ik moet annuleren?
Als je wilt annuleren ten minste 24 uur van te voren aan uw vlucht afbellen zodat de vlucht opnieuw ingepland kan worden naar een andere datum.

6) Is het weer van invloed op mijn vlucht?
Aan de discretie van de piloten kunnen we de rondvlucht annuleren vanwege het slechte weer. We zullen contact met opnemen om je te adviseren van elke wijziging van het vliegen in het vliegtuig. In alle gevallen zullen we binnen 24 uur contact opnemen om een vlucht te bevestigen.

7) Kan ik foto’s of video’s aan boord maken?
Zeker, met de opvattingen die onze vluchten bieden is het verstandig om foto’s te maken en te filmen voor herinneringen. Echter, professionele film of video zijn verkrijgbaar tegen betaling.

8) Wat is de minimum leeftijd voor kinderen?
Als gevolg van de configuratie van de veiligheidsgordels in de vliegtuigen zijn wij in staat om je kind een ‘stoelverhoger’ te leveren, zodat ze kunnen genieten van de vlucht in veiligheid en comfort. Daarom vragen wij dat je kind ten minste een leeftijd van 3-4 jaar en ouder moet zijn. We kunnen geen kinderen zonder toezicht van een ouder of voogd accepteren en de ouder / voogd moeten ervan overtuigd zijn dat het kind zeker genoeg is om te vliegen.

9) Is er een limit voor de passagier qua gewicht / lengte?
Grenzen variëren, afhankelijk van het gewicht van individuele passagiers op een bepaalde vlucht. Bij twijfel kan je contact opnemen.

10) Ik wil niet vliegen, maar iemand anders waarmee ik ben, zijn er faciliteiten voor mij waar ik kan wachten?
Ja, Oban Luchthavens heeft drankjes en toiletten.

11) Ik wil reserveren, wat nu?
Cadeaubonnen kunnen worden gekocht door contact op te nemen een van onze medewerkers van Borderair. Houd er rekening mee dat cadeaubonnen moeten worden gekocht via de telefoon of via een e-mail.

12) Wordt er in de winter gevlogen?
Ja.

13) Moet ik warme kleding te dragen?
De cabine wordt verwarmd. Kleed je dus naar comfort.

Malta

Volg Buzz Flying voor een ervaring en vlieg rond de Maltese eilanden in de Ikarus C42B of Apollo Delta Jet 2 microlight! Alle vluchten worden uitgevoerd met een vlieginstructeur, en na een briefing en uitleg over het vliegtuig en de controles, zul je in de stoel van de piloot gaan zitten voor de duur van de vlucht.

Ikarus C42B vliegtuig

Enkele punten ter overweging om zelf te vliegen:

  • Een geweldige manier om te zien waar het allemaal om draait!
  • Kies voor de Ikarus C42B of Apollo Delta Jet 2.
  • Unieke manier van het verkennen van het Maltese archipel en een uitstekende uitvalsbasis voor luchtfotografie en het volgen van het landschap.
  • Neem de controle van het vliegtuig onder leiding en toezicht van een instructeur.
  • De proefles telt mee voor je opleiding en deze moet je beslist serieus nemen.
  • Ideaal om ook als cadeau te geven.

Kans om de besturing van een moderne ultralichte vliegtuig over te nemen terwijl je geniet van het prachtige ongeëvenaarde panoramisch uitzicht op de Maltese gebieden. Vlieg met een vlieginstructeur en krijg alle eilanden te zien vanuit de lucht.

De vliegtuigen zijn uitgerust met een volledige dubbele bediening en moderne communicatie-apparatuur om de beste interactieve ervaring tijdens de vlucht te geven. Zo kan de instructeur alles goed volgen.

Vliegen in Malta: Een typisch vliegervaring in de lucht (of proefvlucht zoals het ook wordt genoemd) kan je zien vliegen in noordelijke richting naar Gozo na het opstijgen vanaf de internationale luchthaven van Malta. In de richting van Gozo ga je via de prachtige westkust van Malta op 500 meter hoogte. Hagar Qim, Dingli klippen, Fomm ir-Rih, de stranden van Gnejna, Ghajn Tuffieha en Golden Bay, Anchor Bay (Popeye’s Village), Cirkewwa en vervolgens naar de ongerepte Blue Lagoon van Comino. Ga door naar het zustereiland van Malta en via het prachtige Gozo landschap met speciale nadruk op Ramla l-Hamra strand en Dwejra waar de beroemde Azure Window en Fungus Rock (il-Gebla tal-generaal) zijn. Terug naar Malta vanuit de tegenovergestelde kust dan naar Mellieha, St Paul’s Islands, Bugibba, St. Julians (Paceville) en Valletta Grand Harbour. Dan helaas weer terug naar het vliegveld.
Na de veiligheid, is de prioriteit om tijdens de vlucht zo veel mogelijk te genieten. Ze zullen je informeren over de controles en de instrumenten van het vliegtuig. Terwijl je vlieginstructeur de start en landing en alle radiocommunicatie zal behandelen, krijg jij de kans om een aantal fundamentele manoeuvres te oefenen onder zijn toeziend oog.

Vergeet niet dat ultralichte vliegtuigen momenteel beperkt zijn tot het vervoeren van slechts twee mensen; Dit betekent dat er maar één passagier tegelijk meegenomen kan worden.

Vancouver

vancouver vliegtuig bergenErvaar de sensatie van het vliegen over een berg en gletsjers met het avontuur in het spectaculaire landschap gelegen tussen Vancouver en Whistler in het mooie British Columbia, Canada. De piloten spreken vele talen, waaronder Engels, Frans, Duits en Spaans om er maar een paar te noemen. Alle vluchten zijn gebaseerd op een minimum van twee passagiers (ofwel twee volwassenen of een volwassene en een kind) en vertrekken van het Squamish Municipal Airport bij Glacier Air.

Enkele beschikbare vluchten om te volgen:

Tantalus Ice Falls

Een 25 minuten durende vlucht die je hoog boven de Squamish Valley brengt, met uitzicht op de Tantalus Mountain Range. Bezienswaardigheden van weelderige regenwouden, ijs dat valt van de Rumbling Glacier, de Serratus Glacier en Lake Lovely Water zijn inbegrepen. Deze inleiding naar de bergen omvat opwindend uitzicht op de westzijde van de Sea-to-Sky Valley.

Garibaldi Park Vulkanische Wonder

Deze 40 minuten durende tour neemt je mee naar een van de grootste provinciale parken in British Columbia. Het zal volgen in een spectaculair uitzicht op het meer van Garibaldi en de beroemde “Diamond Head ‘. Vlieg langs de Tafelberg en de Black Tusk en een rondleiding door de Mamquam Icefield en de Sfinx gletsjer. Je vlucht keert vervolgens terug naar Squamish naar aanleiding van de beroemde Sea-to-Sky Corridor.

Whistler Olympic Circle

Deze ontspannende 50 minuten durende rondvlucht omvat een spectaculair uitzicht van de badplaats Whistler. Onderweg zul je voorbij De Barrier vliegen, een natuurlijke vulkanische dam die Garibaldi Lake tegenhoudt. Bekijk de ontzagwekkende uitgestrektheid van Cloudburst Mountain; de inspirerende Black Tusk, Wedge Mountain; en de skipistes van zowel Blackcomb en Whistler Mountains.

Haven van Vancouver & Sky

Deze 50 minuten durende vlucht zal je onder de piek van Sky Pilot Mountain te nemen, over de Indische Arm naar de haven van Vancouver. Geniet van een adembenemend uitzicht op het centrum van Vancouver, Stanley Park, Lions Gate Bridge en Grouse Mountain. De retourvlucht volgt de Sea-to-Sky Highway de Howe Sound, langs Shannon Falls en de beroemde Chief. Bekijk de stad en de bergen op hun best!

Ice Field Exploration

Deze 60 minuten adembenemende vlucht brengt je naar de Squamish Ashlu Divide. Kijk of je sneeuwscooters op Powder Mountain kan volgen en dan verder over de geweldige uitgestrektheid van de Pemberton Icefield. We zullen vliegen over de Callaghan Valley, dat gastheer was van vele evenementen tijdens de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver. Je vlucht zal eindigen met een fantastisch uitzicht van Whistler, Cloudburst Mountain en de Squamish Valley.

IJsland

vlucht-over-ijsland-volgenDeze tour brengt je van het oosten van Reykjavik in de richting van Mt. Eyjafjallajokull en het prachtige Thorsmork gebied. Na het rondcirkelen en het nemen van foto’s van deze beroemde vulkaan evenement in IJsland vlieg je door. De vlucht neemt je dan mee richting het Landmannalaugar gebied, dan in de richting van Mt. Hekla op weg naar de waterval Gullfoss en om de warmwaterbronnen van Geysir te volgen. Op onze weg naar Reykjavik zullen we oversteken door het Nationaal Park Thingvellir en het geothermische gebied van Mt. Hengill.

Tourbeschrijving

Onze ontmoetingsplek in Reykjavik Domestic Airport bevindt zich achter Hotel Natura, in het gebouw met de vermelding ‘Birk Flight Service’. Bij aankomst, zal je voorbereiden op het vertrek en je piloot zal een briefing van het voorgenomen plan en vliegprocedures geven.

De vliegroute in deze tour kan worden gevarieerd, maar ook is het mogelijk om Westman Island te nemen in deze tour als er naar wordt gevraagd. Je zal overtuigd zijn dat je deze fantastische tour van de Eyjafjallajökull en de omgeving niet snel zal vergeten!

Er zijn meerdere vliegtuigtypen te volgen afhankelijk van het aantal passagiers. De vloot bestaat uit een Piper Chieftain, een Piper Navajo en een Cessna 207. Alle vliegtuigen zijn voorzien van grote ramen, zodat je zeker bent van een goed zicht tijdens de rondvluchten.

Vliegen in IJsland is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden. De veiligheid is belangrijk. Als je niet in staat bent om te vliegen als gevolg van het weer, zal er een datum worden afgesproken om een vlucht te herschikken of restitutie van het geld over te maken.

Bovenstaande kan geboekt worden bij Extreme Island.

Share Button