Schepen volgen

De website gaat voornamelijk over vliegtuigen en het volgen van vluchten maar het is ook leuk om schepen, boten, zeiljachten etc. te zien. Je kan van alles over de hele wereld bekijken. De meeste van ons willen ze in Nederland zien en dan zal je even met de navigatie moeten schuiven en inzoomen. Als je een beetje rond zoekt over de hele map zal je er snel achter komen dat het vrij druk is in en rondom de Noordzee. Het is namelijk een van de drukste zeeën in de wereld. Reden daarvoor is ook de Rotterdamse haven wat een belangrijke toegangspoort is van Europa. Vanuit hier worden de containers op treinen en vrachtwagens gezet die een ontelbaar bestemmingen hebben. Ze gaan soms zelfs ook weer richting het vliegveld om verder te gaan.

Online schepen volgen

Let er op bij het inzoomen dat je niet altijd alle schepen direct ziet. Hoe dichter bij je komt hoe meer schepen of boten je ziet en kunt volgen. Al die bolletjes met ankertjes kun je selecteren om meer informatie te achterhalen. Zo zie je bijvoorbeeld:

  • Naam van het schip
  • Type boot of schip
  • MMSI nummer
  • IMO nummer
  • Aankomsthaven
  • Verwachte aankomsttijd
  • Route
  • Statistieken schip
  • Foto’s

Net zoals het volgen van vliegtuigen en treinen zijn er vele mensen die het leuk vinden om schepen te spotten. Helemaal fijn als je in de buurt van de Rotterdamse haven woont want dan heb je eindeloos plezier. Daar komen plezierjachten, vrachtschepen, cruise schepen en ga zo maar door. Schepen volgen zal daar in de stad niet moeilijk zijn.

schepen-volgen

Verder is het ook handig voor de vissers op de binnenwateren of de Noordzee om schepen te volgen. Op eenvoudige wijze zie je welk schip waar aan het vissen is. Dit kan ook nog eens goed uitkomen voor de sportvissers die bijvoorbeeld speciaal naar de Caribbean gaan om zo hun collega’s in de gaten te houden.

Cruiseschepen volgen

De meeste mensen gaan wel eens op vakantie en dan ook naar het buitenland. Pak het vliegtuig en zit in een vlucht naar een van de vele mooie bestemmingen over heel de wereld. Op van die schitterende locaties arriveren cruiseschepen om voor slechts enkele uren of een dag aan te meren waarbij toeristen even naar het vaste land kunnen. Echter wil het nog wel eens verschillen waar het schip zal verblijven vanwege de stroming van het water en het weer in het algemeen. Wil je het schip niet missen dan kan je op onze website kijken om het te volgen.

Kijk eenvoudig achter je laptop of als je onderweg bent op je mobiele telefoon. Net zo makkelijk als de radar voor vliegtuigen of treinen.

Share Button