Vergoeding vertraging vlucht

Niet is zo vervelend om vertraging op te lopen met je vlucht. Het vliegtuig kan problemen hebben die verholpen moeten worden of misschien wel heel iets anders. Doordat je ben vertraagd mis je misschien ook wel je aansluitende vlucht of heb je niets aan het hotel dat je geboekt hebt. Zeker als je een korte vakantie gepland heb is het kostbare tijd die je op je bestemming had willen besteden in plaats van op het vliegveld. Ook voor de zakelijke reiziger is dit uitermate vervelend als je een afspraak moet verzetten of een vergadering daardoor niet kan bijwonen.

Geld terug bij vertraging vlucht?

De mogelijkheid om geld terug te krijgen bij vertraging van een vlucht kan pas als je 3 uur later op je eindbestemming aankomt. Echter moet je rekening houden dat het niet geldt als er sprake is van overmacht. De compensatie voor de vertraging van je vlucht hangt af van een aantal factoren:

  • Tot 1500 km vliegen en 3 uur of meer vertraging: 250 euro
  • Vanaf 1500 tot 3500 km vliegen en 3 uur of meer vertraging: 400 euro
  • Meer dan 3500 km vliegen en tussen 3 en 4 uur vertraging: 300 euro
  • Meer dan 3500 km vliegen en meer dan 4 uur vertraging: 600 euro

Vergoeding vertraging vluchtVlucht claim service

Er zijn online meerdere services beschikbaar waarbij je kan kan controleren of je vlucht recht heeft op een vergoeding en je dus een claim kan indienen. Een daarvan zijn euclaim, flightclaim en greenclaim. Zij zullen de claim voor jou indienen en randzaken verzorgen. Ze geven zelf aan dat ze 97%/98% succesvol zijn hiermee. Tevens wordt er pas een vergoeding van de claim service gevraagd wanneer ook daadwerkelijk een vergoeding van het luchtvaartmaatschappij is verkregen. Ben je verzekerd bij Arag dan kunnen zei dit ook voor jou doen zonder dat je er vergoeding voor hoeft te betalen.

Share Button