Vergoeding vertraging vlucht

Niet is zo vervelend om vertraging op te lopen met je vlucht. Een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij zou op opgelopen schade kunnen verlichten. Het vliegtuig kan problemen hebben die verholpen moeten worden of misschien wel heel iets anders. Doordat je ben vertraagd mis je misschien ook wel je aansluitende vlucht of heb je niets aan het hotel dat je geboekt hebt. Zeker als je een korte vakantie gepland heb is het kostbare tijd die je op je bestemming had willen besteden in plaats van op het vliegveld. Ook voor de zakelijke reiziger is dit uitermate vervelend als je een afspraak moet verzetten of een vergadering daardoor niet kan bijwonen.

Geld terug bij vertraging vlucht?

De mogelijkheid om geld terug te krijgen bij vertraging van een vlucht kan pas als je 3 uur later op je eindbestemming aankomt. Echter moet je rekening houden dat het niet geldt als er sprake is van overmacht. De compensatie voor de vertraging van je vlucht hangt af van een aantal factoren:

  • Tot 1500 km vliegen en 3 uur of meer vertraging: 250 euro
  • Vanaf 1500 tot 3500 km vliegen en 3 uur of meer vertraging: 400 euro
  • Meer dan 3500 km vliegen en tussen 3 en 4 uur vertraging: 300 euro
  • Meer dan 3500 km vliegen en meer dan 4 uur vertraging: 600 euro

Vergoeding vertraging vluchtVlucht claim service

Er zijn online meerdere services beschikbaar waarbij je kan kan controleren of je vlucht recht heeft op een vergoeding en je dus een claim kan indienen. Een daarvan zijn euclaim, flightclaim en greenclaim. Zij zullen de claim voor jou indienen en randzaken verzorgen. Ze geven zelf aan dat ze 97%/98% succesvol zijn hiermee. Tevens wordt er pas een vergoeding van de claim service gevraagd wanneer ook daadwerkelijk een vergoeding van het luchtvaartmaatschappij is verkregen. Ben je verzekerd bij Arag dan kunnen zei dit ook voor jou doen zonder dat je er vergoeding voor hoeft te betalen.

Eigen ervaring EUclaim

Over de (heen) vlucht zelf:

Vlucht online geboekt van Amsterdam naar Bangkok met een tussenstop in Dubai. De luchtvaartmaatschappij was Emirates. Door technische mankementen aan het vliegtuig dat uit Dubai zou moeten komen is er een ander gestuurd. Hierdoor was de vertraging al eerder bekend. Dit is medegedeeld door Emirates 7 uur voor vertrek. Er zou een vertraging van 4 uur zijn.

Ik zou op dinsdagavond 10 januari om 22:00 uur moeten vertrekken richting Dubai maar die zou dus 11 januari 02:00 uur in de nacht worden (Er is door Emirates een diner voucher afgegeven van 15 euro). Uiteindelijk vertrokken we 02:30 uur bij de gate (geen idee of het volgende er mee te maken had maar het zou kunnen dat daardoor de vlucht nogmaals een half uur vertraagd was: er waren enkele passagiers zodanig dronken dat ze niet mee mochten en de koffers weer uit het vliegtuig gehaald moesten worden).

In plaats van 7:35 uur aan te komen in Dubai werd het 11:35 uur. Er waren in de ochtend wel 4 vluchten naar Bangkok maar die dus allemaal gemist. In de middag waren er geen vluchten van Emirates of andere partners dus werd de eerstvolgende vlucht pas om 21:30 uur uitgevoerd door partner Thai Airways.

Emirates heeft een hotel met lunch aangeboden (duurde in totaal wel 2 a 3 uur voordat ik de hotel voucher had en op weg was naar mijn hotel). Om 17:30 alweer opgehaald bij mijn hotel waardoor ik er uiteindelijk slechts 3 a 4 uurtjes verbleef.

21:30 dus de lucht in Thai Airways (helaas niet de luxe van Emirates waar ik in een A380 zou zitten). Uiteindelijk 12 uur later aangekomen in Bangkok dan gepland. Hierdoor ook een hotelovernachting misgelopen. Deze heb ik later via de reisverzekering vergoedt gekregen.

Contact met EUclaim:

24 jan: Bij terugkomst van vakantie aangemeld bij EUclaim. Het verhaal uitgelegd met als reactie om een volmacht te geven voor de claim samen met paspoort en vluchtgegevens.

  • 31 jan: De volmacht ondertekend teruggestuurd samen met paspoort en vluchtgegevens.
  • 31 jan: Acceptatie claimaanvraag van EUclaim.
  • 1 feb: Ontvangstbevestiging documenten van EUclaim.
  • 6 feb: Eerste claimbrief verstuurd door EUclaim aan Emirates.
  • 24 feb: Claim geaccepteerd door vliegtuigmaatschappij Emirates. Het duurt 8 tot 10 weken voordat de vergoeding bij EUclaim binnen is.
  • 28 april: Claim door EUclaim ontvangen en op eigen rekening 🙂

Al het bovenstaande staat in je eigen profiel als je inlogt bij EUclaim. Tevens wordt je per email op de hoogte gehouden van een nieuwe status.

De vlucht kostte ongeveer 570 euro. De vergoeding zou 600 euro zijn min de kosten van EUclaim (29% van totaalbedrag + 26 euro administratiekosten p.p.).

Heb je vragen, opmerkingen of een eigen ervaring met EUclaim of een andere maatschappij die hielp met de vergoeding dan kan je hieronder een reactie achterlaten.

Share Button