Vliegles cadeau geven

Origineel cadeau nodig? Een vliegles cadeau geven is leuk voor iedereen die zelf is een keer achter het stuur van een vliegtuig wil kruipen. Of ben je vliegtuigspotter en wil je in plaats van vliegtuigen volgen ook eens een keer gevolgd worden wanneer je zelf is een keer aan het stuur van een vliegtuig zit? Ga dan zeker is een keer vliegles volgen.

Een vliegles cadeau geven maar hoe en wat?

Waar moet ik dat dan boeken of welke plaatsen is het mogelijk? Wat voor een vliegtuig wil ik eigenlijk besturen?

Locatie

Tenzij je precies weet welk vliegtuig je perse wilt besturen (een a380 zal lastig worden) dan zal locatie minder belangrijk zijn. Wil je het liefst in de buurt vliegen en maakt het dus niet uit of je in een sportvliegtuigje, zweefvliegtuig of Cessna wilt stappen kijk dan naar de locatie. De meest populaire plekken zijn Lelystad en Rotterdam. Andere gebruikte locaties zijn Antwerpen, Apeldoorn, Drachten, Enschede, Hilversum en Kortrijk.

Vliegtuig

Vlieg in een sportvliegtuigje. Het is niet groot maar wel hypermodern. Er kan keuze gemaakt worden voor een 2 persoonsvliegtuigje en een vierpersoonsvliegtuigje is ook mogelijk met toeslag als je wilt dat wat vrienden of familie meegaat. Na theorie zal je in het vliegtuig stappen. Je kan ook altijd het stuur overgeven aan je instructeur als je even wilt rustig. Een video van de vlucht is ook mogelijk tegen betaling (24,95). Er geldt voor het weekend een toeslag van 15 euro. Omdat het geen grote vliegtuigjes zijn zal er een maximum gewicht zijn van 105 kilogram en een lengte van 1.95 meter. Prijs is 49 voor 30 minuten. De tijd start zodra de motor aanstaat en zal duren totdat de motor uit staat. Elke 15 minuten meer zal 50 euro kosten.

Ga zweefvliegen! Geruisloos vliegen 🙂 Beter genieten in de lucht kan bijna niet. Ga naar 400 meter hoogte om vervolgens lekker rustig af te dalen. Er wordt voornamelijk van mei tot en met oktober gevlogen. Voor de eerste start betaal je 44,95. Elke start meer is 39,95 extra.

Vlieg in een Cessna. De meest gebruikelijke manier om vlieglessen te volgen. Dit zal een 4-persoonsvliegtuig zijn waarbij er ook familie of vrienden mee kunnen. Totale gewicht van jou en de passagiers mag niet meer dan 225 kg bedragen. Lengte per persoon is maximaal 2.05 meter. Je kan al vanaf 20 minuten vliegen waarbij de tijd ingaat zodra de motor aangaat en eindigt zodra de motor stil staat. Wij raden dan ook aan om wat langer te gaan. Elk kwartiertje meer is rond de 50 euro.

De mogelijkheid om een Boeing te besturen? Uhh ja en nee, geen echt vliegtuig maar in een flight simulator (Boeing 737-800). Dit kan je in Lelystad gaan doen met de keuze voor 30, 45 of 60 minuten. Allereerst een lesje theorie voordat de vlucht start. Hier zal wat worden uitgelegd over de cockpit. Vervolgens de simulator in met begeleiding van een operator. Er mogen ook nog twee andere passagiers (vrienden of familie) mee. De prijs voor zo’n vlucht zal starten bij 142 euro (45 min 195 euro, 60 min 239 euro). Voor het weekend geldt een kleine toeslag van 15-20 euro.

Share Button