Vliegtuigen spotten New York John F. Kennedy Intl.

JFK – waarschijnlijk ’s werelds meest populaire IATA-airport-code. Het behoort tot New York John F. Kennedy Airport, het grootste en drukste vliegveld in New York en langs de oostkust van de gehele Verenigde Staten. Een luchthaven die meer dan 53 miljoen passagiers per jaar afhandelt dus er zijn genoeg vliegtuigen te volgen.

Een mega-hub voor de luchtvaartmaatschappijen, passagiers en vracht gegroeid van een kleine regionale luchthaven met een van ’s werelds drukste en populaire plekken voor het toerisme, het bedrijfsleven, de economie en de vracht van de hele luchtvaart wereld.

Het luchthaven is een van de drukste wereldwijde hubs op de planeet en is gericht om daar te blijven en American Airlines, Delta Airlines en JetBlue zijn de grote maatschappijen die veel van het vliegveld gebruik maken. Om dit te doen, zal JFK verder uitbreiden om meer passagiers te vervoeren dan ooit tevoren. Een luchthaven is steeds meer en meer belangrijk als een toegangspoort tot de ‘stad die nooit slaapt’ en vele andere bestemmingen over de hele wereld.

Waar kunnen we nou een vliegtuig volgen en spotten

Naast de Taxi Holding Area Cargo Plaza

jfk vliegtuig spotten

Er is een taxi Holding Area voor alle NY Taxis in JFK’s Cargo City. De locatie is moeilijk uit te leggen dus kijk dan op de kaart hierboven voor de exacte locatie. Wanneer u Nassau Expy gebruikt, neem afrit 2S, en volg de borden ‘JFK Expressway en Kennedy Airport’. Als je eenmaal hebt samengevoegd met JFK Expy laat het weer één van de eerste afslag (150 meter na het samenvoegen) dus sorteer rechts voor wanneer u JFK Expy ziet. Als je het eenmaal hebt verlaten ga dan linksaf op 148th St.

Na ruim 100 meter, sla rechtsaf naar Center Cargo Rd en dan weer rechts op het einde van de straat. U kunt nu al de parkeerplaats zien naast de Taxi Holding omgeving aan uw rechterhand. U kunt meteen op het terrein parkeren om vluchten te volgen.

Meer informatie over vliegvelden in Nederland? Dan zal je waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in Schiphol want dat is Nederlands grootste luchthaven. Naast tips over het spotten van vliegtuigen hebben wij ook de aankomsttijden en de vertrektijden voor Schiphol op onze website staan.

Vliegtuigen volgen vanaf Amsterdam Airport

Vliegen naar New York vanaf Amsterdam duurt ongeveer 8:00 uur. Afhankelijk van een aantal factoren zal het sneller of later arriveren bij een van de vliegvelden van New York (La guardia, Newark, John F. Kennedy). Het betreft dan om een rechtstreekse vlucht. Veel mensen zullen met de maatschappij KLM vliegen. De vliegroute Amsterdam – New York is vele malen per dag. Dit kan naast de KLM ook partner Delta zijn. Een andere optie voor Schiphol – New York is via Parijs waarbij je verder met Air France vliegt. Handig bij het spotten van vliegtuigen bij John F. Kennedy Airport zijn de aankomsten. Zie tijden van aankomst:

Naast de aankomsttijden hierboven is het ook handig om de vertrektijden van JFK Airport te weten. Zie tijden van vertrek:

Share Button