Amsterdam Schiphol test gezichtsherkenning voor instappen

Bron: airwise

Passagiers die een vlucht hebben met de luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific kunnen meedoen met een test voor gezichtsherkenning op het vliegveld Schiphol. Dit zal het proces vanaf het inchecken tot en met aan de gate vergemakkelijken.

Deze test met gezichtsherkenningstechnologie zal na een goed verloop in heel Schiphol worden toegepast, aldus de luchthaven.

Hoe gaat dit precies in zijn werk:

  • Na de check-in word je meegenomen naar de registratiekiosk. Hier zal het paspoort, gezicht en instapkaart gescand worden.
  • Vervolgens ga je na de scan door naar de gate. Hier wordt voor de tweede keer je gezicht gescand. Als deze overeenkomt met de eerste scan dan kan je doorlopen naar het vliegtuig.

“Voor passagiers wordt de reis van aankomst op de luchthaven naar het instappen eenvoudiger en efficiĆ«nter”, aldus Wilma van Dijk, hoofd security bij Schiphol.

Er zal door iedere passagier zo’n 3 keer gevraagd worden om het paspoort en ook enkele keren voor de instapkaart. Door het nieuwe gezichtsherkenningsproces is dit niet meer nodig. Slechts 1 keer bij het inchecken. “Je kunt je paspoort en instapkaart achterlaten in je tas”, aldus Van Dijk.

“Omdat Cathay Pacific altijd op zoek is naar manieren om de ervaring van onze klanten in elke fase van hun reis met ons te verbeteren, vormt de ervaring op de luchthaven een belangrijk en integraal onderdeel van die reis. Om deze reden nemen we graag deel aan deze innovatieve proef, zodat we onszelf en onze passagiers kunnen voorbereiden op de reismethode van de toekomst.”, zei Cathay’s Will Kerr-Muir.

De test zal worden uitgebreid met paspoortcontrole in het volgende jaar, zei Schiphol.