Inchecken

Wie wil er nou niet van te voren inchecken? Het is gemakkelijk en snel thuis te doen en het kan je tijd besparen op het vliegveld. Om het proces om in te checken duidelijk in kaart te brengen hebben wij van Vliegtuig Volgen EU de meest gebruikte vliegvaartmaatschappijen voor je uitgewerkt:

Inchecken op een luchthaven is een essentieel onderdeel van het vliegproces. Hoewel de basisprincipes vergelijkbaar zijn, kunnen er variaties zijn tussen verschillende luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. Hier zijn algemene stappen voor het inchecken en enkele specifieke details voor Schiphol, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport:

Algemene stappen voor het inchecken:
 1. Online inchecken (indien beschikbaar): Veel luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om online in te checken via hun website of mobiele app. Dit kan vaak 24 uur voor vertrek beginnen.
 2. Bagage: Controleer de regels van je luchtvaartmaatschappij met betrekking tot bagage. Sommige maatschappijen bieden de mogelijkheid om bagage af te geven bij het inchecken, terwijl andere mogelijkheden bieden voor zelfbediening bij bagageafgiftepunten.
 3. Aankomst op de luchthaven: Kom ruim op tijd aan op de luchthaven, vooral als je bagage moet afgeven. Internationale vluchten vereisen doorgaans meer tijd voor veiligheids- en douanecontroles.
 4. Incheckbalie of kiosk: Als je niet online hebt ingecheckt, ga je naar de incheckbalie van je luchtvaartmaatschappij. Sommige luchthavens bieden ook zelfbedieningskiosken waar je kunt inchecken en je instapkaart kunt verkrijgen.
 5. Veiligheidscontroles: Na het inchecken moet je door de veiligheidscontroles gaan. Zorg ervoor dat je voldoet aan de regels met betrekking tot vloeistoffen, elektronica en andere veiligheidsvoorschriften.
 6. Instapkaart: Na het inchecken ontvang je een instapkaart. Dit kan een fysiek document zijn of een digitale versie op je mobiele apparaat.
Specifieke informatie voor de genoemde luchthavens:
 • Schiphol (Amsterdam): Schiphol is een van de grootste luchthavens in Europa. Het heeft uitgebreide incheckfaciliteiten, waaronder self-service kiosken en bagageafgiftepunten. Online inchecken wordt sterk aanbevolen. Zorg ervoor dat je op tijd aankomt, omdat de luchthaven druk kan zijn.
 • Rotterdam Airport: Rotterdam Airport is kleiner dan Schiphol en biedt ook self-service incheckkiosken. Online inchecken wordt vaak aangemoedigd, vooral voor efficiëntie.
 • Eindhoven Airport: Eindhoven Airport heeft moderne incheckfaciliteiten, waaronder kiosken en balies. Online inchecken is beschikbaar en wordt aanbevolen om wachttijden te verminderen.
Regels per luchtvaartmaatschappij:

Elke luchtvaartmaatschappij kan specifieke regels en procedures hebben met betrekking tot inchecken, bagage en instapprocedures. Het is belangrijk om de instructies van je specifieke luchtvaartmaatschappij te volgen en hun website te raadplegen voor de meest recente informatie.

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de COVID-19-gerelateerde regels en eventuele specifieke vereisten van de luchthavens en luchtvaartmaatschappijen, aangezien deze regelmatig kunnen veranderen.

Hier zijn enkele algemene punten met betrekking tot het inchecken voor enkele luchtvaartmaatschappijen:

 1. KLM:
  • KLM biedt online inchecken via de website of mobiele app.
  • Op de luchthaven zijn self-service kiosken beschikbaar, evenals traditionele incheckbalies.
  • Voor intercontinentale vluchten wordt geadviseerd om minimaal 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn.
 2. easyJet:
  • easyJet moedigt passagiers aan om online in te checken. Instapkaarten kunnen ook worden verkregen bij self-service kiosken op de luchthaven.
  • Het is belangrijk om bagage-afgiftepunten op de luchthaven te raadplegen voor bagage.
 3. Transavia:
  • Transavia biedt online inchecken en self-service kiosken op de luchthaven.
  • De incheckbalies op de luchthaven zijn beschikbaar voor passagiers die persoonlijke assistentie nodig hebben of extra services willen toevoegen.
 4. TUIfly:
  • TUIfly moedigt online inchecken aan en biedt self-service kiosken op de luchthaven.
  • Passagiers moeten op tijd arriveren om de bagage af te geven en door de veiligheidscontrole te gaan.
 5. Delta Air Lines:
  • Delta biedt online inchecken en self-service kiosken op de luchthaven.
  • Bagage-afgiftepunten zijn beschikbaar voor passagiers met ingecheckte bagage.
 6. Emirates:
  • Emirates stimuleert online inchecken via de website of mobiele app.
  • Zelfbedieningskiosken op de luchthaven zijn beschikbaar voor passagiers die persoonlijke assistentie nodig hebben.
 7. Vueling:
  • Vueling biedt online inchecken en self-service kiosken op de luchthaven.
  • Passagiers moeten de inchecktijden in acht nemen, vooral als ze bagage moeten afgeven.

De genoemde luchtvaartmaatschappijen hebben over het algemeen vergelijkbare procedures, maar het is altijd belangrijk om de specifieke instructies van de luchtvaartmaatschappij te volgen en hun website te raadplegen voor de meest actuele informatie, omdat deze kan veranderen. Ook kunnen specifieke regels verschillen op basis van het type vlucht (binnenlands, internationaal, intercontinentaal) en de luchthaven van vertrek.