EasyJet inchecken

Hoe kan je inchecken bij EasyJet?

Easyjet inchecken is eenvoudig te doen. Verschillende opties:

  • Je kan op de computer inchecken. Klik hiervoor op de witte knop en oranje letters bovenaan de pagina. De check-in kan met een Easyjet account die gratis is aan te maken of als gast. Als gast kan je via naam en boekingsreferentie jouw reis ophalen.
  • Via de telefoon. Klik daar voor op het menu (drie witte balkjes links bovenaan de pagina) en klik vervolgens op ‘Inchecken’.
  • Via de app. De Easyjet App is te downloaden via zowel de Apple als de Android telefoons. Bij het aanmaken van een account zal jouw vlucht er tussen staan waardoor je eenvoudig kan inchecken.

easyjet inchecken

Waarom Easyjet inchecken online met een account?

Je kan op een snelle manier inchecken zonder dat je naar jouw vlucht hoeft te zoeken. Op deze manier kan je ook eenvoudig jouw instapkaart generen. Stoel kiezen? Ook kan je een eigen stoel selecteren waar je tijdens de reis wilt gaan zitten. Wil je toch ruimbagage meenemen dan kan dat in het account worden toegevoegd of gewijzigd. Als je per ongeluk een fout hebt gemaakt in de passagiersgegevens dan kan je deze hier ook wijzigen. Wil je de vlucht wijzigen naar een andere datum of bestemmingen kan je dat ook in jouw account beheren.

Wanneer of hoe lang van te voren kan je inchecken EasyJet?

Er kan online worden ingecheckt vanaf 30 dagen en tot 2 uur voor vertrek van de vlucht. In deze periode kan je de boardingpas van de vlucht uitprinten of downloaden. Een identiteitskaart zal je nodig hebben om de contactgegevens te bevestigen.

Als je online niet gaat inchecken dan kan dit ook op de luchthaven. Dit kan 2 uur tot 40 minuten voor vertrek van het vliegtuig. Je kan tot 40 minuten voor het vertrek nog bagage afleveren voor het ruim en daarna niet meer. De gate sluit over het algemeen 30 minuten voor het vertrek maar hier zit soms nog speling in. Er zijn echter aangepaste tijden voor het inchecken voor bepaalde locaties. Naar Israël kan je een uur eerder op de luchthaven inchecken en dat geldt ook voor vluchten die uit de landen Egypte, Servië, Jordanië, Israël, en Marokko komen. Wil je een boeking wijzigen dan kan dat nog tot 2 uur voor vertrek online en 60-90 minuten voor het vertrek op het vliegveld.

Het beste mijn EasyJet instapkaart bewaren?

Een goede manier om uw instapkaart te bewaren is door de app van easyJet te downloaden en te gebruiken. Deze is geheel gratis. Een andere mogelijkheid is om de instapkaart uit te printen. Soms kan een scan van een PDF document ook maar veelal werkt deze niet. Let er op als je de kaart uitprint dat deze scherp en duidelijk is.

Houdt er rekening mee dat je de instapkaart opnieuw moet uitprinten als er wijzigingen zijn aangebracht aan de vlucht of eventueel verandering in ruimbagage.

Moet mijn kind van onder de twee ook een  instapkaart?

Als je met een kind van onder de 2 jaar reist mag deze op uw schoot zitten. Het kind hoeft daarvoor geen aparte instapkaart te hebben. Als het kind wel zijn of haar eigen stoel heeft dan is er wel een eigen instapkaart nodig. Er is een mogelijkheid dat je daardoor niet online kan inchecken. Als er dus problemen worden ervaren is het aan te raden om ruim van te voren aanwezig te zijn op het vliegveld om daar in te checken.

Je kunt niet online inchecken bij EasyJet?

Als je geen boekingsnummer hebt dan zal je contact moeten opnemen met de organisatie waar je de reis/vlucht hebt geboekt. Mocht dit niet lukken dan raden wij aan om vroegtijdig naar de luchthaven te komen om het probleem te kunnen oplossen.

EasyJet Inchecken bagage?

Elke passagier mag een klein handbagage meenemen. De afmetingen hiervoor zijn 45 x 36 x 20 cm. Dit wordt ook wel een accessoire genoemd. Er mag 1 stuk meegebracht worden. Het dient onder de stoel gelegd te kunnen worden. Er geldt bij Easyjet een maximaal van 15 kg. Het standaard handbagage of ook wel groot stuk handbagage mag ook mee. Echter, dit dien je wel te boeken. Het voordeel zal dan gelijk zijn dat je gebruik kan maken van Speedy Boarding. Online bagage boeken is goedkoper dan wanneer je voor de incheckbalie staat.

Nieuws
  • KLM, easyJet en de brancheorganisatie IATA proberen de rechter te overtuigen dat de tariefverhogingen die Schiphol heeft ingevoerd, te fors zijn. Deze kwestie werd twee jaar geleden al bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) aangekaart, maar de toezichthouder keurde de verhogingen goed. Schiphol had de tarieven verhoogd om de verliezen door de coronacrisis te compenseren. De luchtvaartmaatschappijen betwisten dit besluit en hebben het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) gevraagd ernaar te kijken. De ACM oordeelde vorig jaar dat de verhogingen terecht waren vanwege de genomen herstelmaatregelen, maar de maatschappijen blijven zich verzetten, omdat ze van mening zijn dat de lange wachtrijen op de luchthaven hen recht zouden moeten geven op lagere tarieven. De uitspraak volgt later. IATA benadrukt dat de tariefverhogingen schadelijk kunnen zijn voor de concurrentiepositie van de Nederlandse luchtvaart.