Transavia inchecken

Je kan al online zijn ingecheckt voor voor aankomst op het vliegveld. Bij Transavia kan je gratis online inchecken. De check-in start 30 uur voor dat het vliegtuig vertrekt en sluit 4 of 1 uur voor het vertrek van de vlucht. Dit is afhankelijk vanaf welke luchthaven je vertrekt. Je kunt online op verschillende manieren inchecken. Als je dit doet via je mobiele telefoon, dan kan je de boarding pass ook eenvoudig en snel downloaden. De boarding pass kan je op het vliegveld laten zien als je door de security gaat en bij het instappen van het vliegtuig. (zie hier de online radar: vliegtuig volgen)

Hoe kan je inchecken bij Transavia?

Bij Transavia inchecken kan dat op verschillende manieren.

 • Vliegveld
 • Online
  • Computer
  • Tablet
  • Telefoon

transavia incheckenHoelang van Hoe lang te voren kan je online inchecken bij Transavia?

Dit kan in vele gevallen al vanaf 30 uur voordat het vliegtuig vertrekt. Meestal krijg je daar ook een melding over in de vorm van een E-mail. Anders kan je zelf ook naar de website gaan om in te checken. Het is wel mogelijk om eerder in te checken bij vluchten waarbij er een extra tussenstop is. Een stoel uitkiezen kan alleen dan niet. Afhankelijk van de bestemming, tot 4 of 1 uur voor vertrek. Je ontvangt een nieuwe e-mail zodra je voor je terugvlucht kunt inchecken. Je kan dan voor de terugreis ook weer 30 uur van te voren inchecken.

Inchecktijden bij Transavia op het vliegveld?

Over het algemeen zijn de meeste balies om in te checken open vanaf 2 uur tot 40 minuten voor vertrek. Als je dus te laat bent met online inchecken kan je in vele gevallen alsnog op het vliegveld terecht. Als je bagage bij je hebt dat het ruim in moet zal je dit bij de aangegeven balies op het vliegveld afgeven.

Wat heb je nodig bij inchecken Transavia?

Om online in te checken heb je het boekingsnummer, achternaam en vertrekdatum nodig. Voor op het vliegveld zal er ook een identiteitskaart nodig zijn.

Je hebt op het vliegveld altijd een identiteitskaart nodig om aan te kunnen tonen wie je bent en of dit correspondeert met de boeking en boardingspas. Hier zal om gevraagd worden bij de check-in balie, eventueel voordat je door de veiligheidscontrole heen gaat waarbij handbagage en accessoires gecontroleerd worden en bij het boarden bij de gate.

Hoe ga je bij Transavia online inchecken?

 • Via de computer. Op de website kan je bij Transavia inchecken. Als je dit op de computer doet klik je boven aan de website op ‘Beheer je boeking’. Dan zal er een klein venster tevoorschijn komen waarop je op ‘Online inchecken’ kunt klikken. Ook kan je de check-in regelen als je inlogt op jouw account van Transavia.
 • Via de telefoon. Klik daar voor op het menu (drie paarse balkjes rechts bovenaan de pagina) en klik vervolgens op ‘Beheer je boeking‘. Daarna kan je op ‘Online inchecken’ klikken. Via de app kan je ook inchecken. Een handige manier om snel en eenvoudig in te checken is via de app van Transavia. Maak een account aan waarbij alles mooi en overzichtelijk te zien is. Er kan dus ook snel ingecheckt worden. Handig als je op een specifieke plaats in het vliegtuig wilt zitten bijvoorbeeld.

Ik reis met handbagage, moet ik ergens rekening mee houden?

Je handbagage en accessoire mogen bij elkaar maximaal 10 kilogram wegen. Houdt er rekening mee dat je veel spullen mee zal nemen dat je sneller bij de veiligheidscontrole een extra check moet doen wat tijd kan kosten. Dit gaat dan bijvoorbeeld over vloeistoffen of elektrische apparaten en natuurlijk de verboden mee te nemen artikelen. De mee te nemen bagage dat in het vliegtuig boven jouw stoel gelegd kan worden heeft een maximale afmeting bij Transavia. Dit geldt ook voor de accessoire. De volgende afmetingen gelden:

 • Handbagage maximaal 55 x 35 x 25 cm
 • Accessoire maximaal 40 x 30 x 20 cm

Hoe laat moet ik aanwezig zijn bij de gate?

De gate voor het boarden sluit 15 minuten voor het vertrek. Op jouw boarding pass kan je ook de starttijd zien wanneer het boarden begint. Dit wordt ook op de digitale borden in de terminal laten zien en op het scherm bij de gate. Als je te laat bent ondanks dat het vliegtuig nog niet weg is mag je niet meer instappen.

Website van transavia

Nieuws

 • De pilotenvakbond VNV heeft in een rechtszaak tegen Transavia betreffende de inhuur van externe vlieginstructeurs ongelijk gekregen. De bond wilde voorkomen dat Transavia externe instructeurs zou inzetten voor de omscholing van piloten naar nieuwe vliegtuigen. De rechter oordeelde echter dat Transavia ook vaker gebruik zal maken van eigen instructeurs, en dat er geen haast was om een beslissing te nemen over het inzetten van externe instructeurs. VNV overweegt verdere juridische stappen. De kwestie draaide om de overstap van Transavia van Boeing naar Airbus-vliegtuigen voor omscholing van zevenhonderd piloten.