Schiphol Airport blijft derde

Het grootste vliegveld van Nederland, Amsterdam Schiphol Airport, blijft op de derde plek van grootste vrachtluchthavens van Europa. Hiervoor heeft het 1,7 miljoen ton vracht vervoerd. Het laadvermogen naam met 4,1% toe. Echter daalde het totale vrachtvolume in 2018 met 2,5%.

Het was een wat moeilijk jaar voor het vrachtvervoer op vliegveld Schiphol. Het aantal vliegbewegingen was zelfs met meer dan 10% gedaald. Uit overtuiging zal het dit jaar in 2019 beter gaan.

“Er is in 2018 een lichte afname van het vrachtvolume geweest maar door een aantal initiatieven die in ontwikkeling zijn die de ervaring van onze klanten op het gebied van onder andere farmaceutische producten en e-commerce verbeteren”, zegt Maaike van der Windt, directeur van Schiphol, luchtvaartmarketing, vracht en klantervaring.

“Dit jaar hebben we ups en downs meegemaakt. In 2019 zullen we ons blijven concentreren op een nauwe samenwerking met onze vrachtgemeenschap via het ‘Smart Cargo Mainport-programma’ om ambities na te streven zoals een toename van digitale informatie-uitwisseling en kwaliteitsverbeteringen. “

De meest aangevlogen bestemming vanuit Amsterdam Schiphol was de stad in het oosten van China, Shanghai. Met bijna 300,000 ton, zowel inkomend als uitgaand. Dit is een lichte daling vergeleken met het jaar daarvoor in 2017. Een van de grootste redenen zijn de e-commerce zendingen die voor de volumes zorgden uit het Aziatische land.

Welke cijfers stegen er in 2018 dan wel? De Latijns-Amerikaanse markt! Met respectievelijk ruim 5% (130,000 ton) inkomende en 6% (81,000 ton) uitgaande vracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *