Treinen volgen

logo treinen volgenNiet alleen vliegtuigen kan je volgen maar ook treinen volgen is eenvoudig op onze website met een actuele online radar. Je kan live treinen kijken door heel Nederland. Je ziet in 1 oogopslag waar welke trein rijdt. Je kan onderscheid maken tussen de IC (InterCity), Sp (Sprinter), S (Sneltrein) of Int (International trein).

Waarom zo je treinen willen volgen?

  1. Je wilt iemand van het station ophalen. Veelal zijn er geen parkeermogelijkheden bij de treinstations. Als het wel zo is dan mag je er slechts enkele minuten verblijven voor een pick up of drop off. Als je dan online kan volgen welke trein je collega, vriend of familie zit kan je precies weten wat de actuele verwachte aankomsttijd is en heb je geen problemen met parkeren.
  2. Een andere mogelijkheid is om te kunnen kijken of je de aansluiting met de volgende trein kan halen. Zo niet dan kan soms een andere route wel eens uitkomst bieden.
  3. Je vind het leuk om treinen te spotten. Het volgen van treinen zelf is niet eens de grootste hobby van vele mensen maar het fotograferen hiervan wel. Er zijn vele website online met indrukwekkende foto’s.

Treinradar

Als je de gewenste trein selecteert zie je welk treinnummer het heeft, waar deze vandaan is vertrokken en wat de eindbestemming is op het verwachtte spoornummer, de huidige snelheid (ongeveer) en welke stops bij de stations er gemaakt worden.

Een andere handige tool die je op de radar kan zien is de stationsinformatie:

  • Aankomsten en vertrekken met spoornummer en tijden
  • Adres
  • Beschrijving van het treinstation
  • Eventuele impressies en voorzieningen

trein-volgen

Gewoon makkelijk op je telefoon met internet of wifi te zien. Ook natuurlijk op je laptop of computer treinen volgen.

Wil je toch een vlucht volgen? Kijk dan op de homepagina van onze website.