Vliegtijden Schiphol

schiphol airport amsterdamDirect naar:

Voor vele is de Luchthaven Schiphol Amsterdam de belangrijkste van het land. Hier vertrekken en arriveren tenslotte ook de meeste vluchten vandaag met passagiersvluchten, helicopters, vrachtvliegtuigen, prive jets etc. Met grotere en langere banen vergeleken met Eindhoven en Rotterdam zullen hier wel de grootste vliegtuigen zoals de A380 en de Antonov kunnen landen en vertrekken. Waarom wilt u de aankomsttijden Schiphol en vertrektijden Schiphol eigenlijk weten?

Nou eigenlijk om meerdere redenen:

 • Weten wanneer uw vliegtuig vertrekt om te zien of het op tijd is of dat er misschien vertraging is opgetreden.
 • Makkelijk voor de mensen die u ophalen nadat u terugkomt van een heerlijke vakantie of zakenreis.
 • Voor de vliegtuigspotters die willen weten waar welk vliegtuig zal gaan landen en hoe laat. Door het volgen van vluchten weten ze of ze hun camera alvast klaar moeten zetten om de perfecte foto te maken.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Standaard staat het onderstaande programma geselecteerd op de aankomsttijden van de vluchten. Omdat het soms druk is ziet u alleen maar vlucht van de afgelopen 5 minuten staan en soms zelfs niet eens. Ditzelfde geldt als u de vertrektijden wilt volgen. Het is daarom belangrijk om het vluchtnummer, stad van herkomst of luchtvaartmaatschappij bij de hand te houden om hier naar te zoeken. Eenmaal een vlucht gevonden dan kunt u de aankomsttijd zien.
aankomsttijden schiphol

Aankomsttijden Schiphol


vertrektijden schiphol
Meer informatie over de Aankomsttijden in Schiphol

Vertrektijden Schiphol

Meer informatie op de volgende pagina: Vertrektijden Schiphol

Schiphol-Amsterdam-Airport-appvliegtijden op uw mobiele telefoon volgen? Zoek dan op uw smartphone naar ‘Schiphol Amsterdam Airport’ om de app te downloaden en te installeren met het logo dat hier bij hoort. Op deze app vind u gemakkelijk vluchtinformatie, locaties, winkels en diensten. Is er iets veranderd? Geen probleem want met de Schiphol Amsterdam Airport app bent u altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen. Weet u niet hoe u bij een bepaalde gate kan komen? Met de app ziet u precies hoe u moet lopen en vind u andere interesses op de plattegrond. Ook andere diensten zoals parkeren kan geregeld worden. U kunt in no-time reserveren, parkeerinformatie inzien, alles omtrent ophalen en wegbrengen en overige informatie aanvragen voor een reservering. Een van de meest handige functies is het zoeken van vluchten op uw telefoon. U blijft up-to-date met notificaties.

Waar kunt u nog meer makkelijk tijden zien van vertrekkende of aankomende vluchten? Op Teletekst (ja dit bestaat nog!) kan dit ook 🙂 U kan niet zo makkelijk op de populaire luchtvaartmaatschappijen zoeken dan. Deze zijn KLM, Transavia, Easyjet, Corendon en TUIfly.

Nog andere actuele data? Ja, op de aankomsttijden Schiphol website. Of reis met de trein naar Amsterdam vanaf Brussel

Nieuws:

 • 1 september 2020: Er komen steeds meer ontsmettingslocaties bij Schiphol Airport. Op deze locatie kan je een mobiele telefoon, sleutels of paspoort desinfecteren. Dit zal gebeuren met UV-C. 
 • 9 februari 2020: veel vertragingen en annuleringen vandaag op Schiphol Airport. De borden met aankomst- en vertrektijden staat er vol mee vanwege de heftige storm genaamd Ciara. Meer dan 100 vluchten zijn geannuleerd. Men kan omboeken voor een vertrek voor een andere tijd/dag.
 • 27 januari 2020: Schiphol mag langzaam groeien. Dit mag echter geen verhoging van de uitstoot van stikstof geven. Plannen zijn er om vakantievluchten meer naar Lelystad te gaan brengen. 
 • 5 december 2019: meer dan een derde van de vluchten hebben een korte afstand (<750km). Een vlucht naar Londen is het vaakst te volgen, zeker meer dan 50 keer per dag vanaf Schiphol Airport. Londen met de trein is duurder maar zorgt wel voor minder CO2 uitstoot. 
 • 16 oktober 2019: er mogen 40.000 vluchten meer komen naar Schiphol volgens het kabinet maar dan wel naar de routes met verre bestemmingen. Dit komt voornamelijk in het voordeel van de KLM.
 • 7 oktober 2019: mensen die de vlucht van San Francisco naar Amsterdam met United Airlines aan het volgen waren zullen raar opgekeken hebben na het veranderen van de vlieghoogte uit het niets. Omdat er problemen waren met de cabinedruk schoot het vliegtuig onder begeleiding van 12km naar 3km hoogte. Een noodlanding op Bangor vliegveld maakte een einde aan de vlucht. Hoe het probleem is ontstaan is nog niet bekend.
 • 30 september 2019: de Boeing 737 MAX heeft nog steeds nasleep. Er zal een vergoeding van tientallen miljoenen betaald worden aan Icelandair vanwege de problemen die het bedrijf kende met de 737.
 • 17 september 2019: al jaren geen natuurvergunning voor Schiphol. Volgens de milieuclub MOB moet de luchthaven 100.000 vluchten inleveren. Minder vluchten volgen volgens de club maar Schiphol reageert dat het eerder bestond dan de regelgeving en dat het dus gewoon op de huidige manier door mag blijven gaan.
 • 15 september 2019: na commotie over de korte vluchten van KLM vanwege de route Schiphol Amsterdam – Brussel komt de luchtvaartmaatschappij Great Dane Airlines uit Denemarken met 2 nieuwe routes. Een daarvan is slechts 143 km. Wilt u dit per auto afleggen kan u 4 tot 5 uur onderweg zijn omdat u per veerboot moet. Een goed alternatief volgens Great Dane Airlines.
 • 9 september 2019: het grootste deel van de vluchten van British Airways naar en van Schiphol Airport zijn geannuleerd. Dit komt als gevolg van een staking. Er is mogelijk 27 september wederom een staking.
 • 2 september 2019: als het aan de politieke partij Groenlinks lift gaan alle korte vluchten op Amsterdam Schiphol weg. Het gaat dan om vliegtuigen met een aankomst of vertrek binnen 750 km.
 • 18 augustus 2019: na problemen met de parkeerservice Valet waarbij de auto voor de deur kan worden afgeleverd en op een beveiligd terrein wordt neergezet is het nu raak in Rotterdam. De auto’s worden namelijk met regelmaat gewoon in woonwijken geparkeerd om kosten te besparen. Let dus goed op waar u deze service van parkeren bestelt voordat u gaat vertrekken vanaf het vliegveld.
 • 9 augustus 2019: koers Air France-KLM veert op na flinke daling eerder in het jaar. De olieprijs begon onlangs weer te dalen en er werd positief gereageerd op de halfjaarresultaten van het Nederlands-Franse bedrijf.
 • Maldivian bestelt extra ATR 42-600's voor...
  on september 20, 2023 at 5:52 pm

  TOULOUSE - Maldivian, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Malediven, heeft twee extra ATR 42-600’s besteld. Dit jaar ontving het bedrijf al […]

 • NetJets plaatst gigantische bestelling voor...
  on september 20, 2023 at 4:21 pm

  WICHITA - NetJets, de grootste verhuurder van privévliegtuigen ter wereld, heeft een omvangrijke deal gesloten met Texton Aviation, het […]

 • KLM blijft luchtruim Azerbeidzjan en Armenië...
  on september 20, 2023 at 1:27 pm

  SCHIPHOL - KLM vliegt ook woensdag niet over Azerbeidzjan en Armenië als gevolg van het conflict in grensregio Nagorno-Karabach. Volgens een […]

 • KLM breidt codeshare-samenwerking met Copa...
  on september 20, 2023 at 12:55 pm

  SCHIPHOL - De bestaande codeshare-overeenkomst tussen KLM en Copa Airlines uit Panama is uitgebreid met drie aanvullende bestemmingen. Vanaf nu is […]

 • Frank Oostdam: Spreiding
  on september 20, 2023 at 10:51 am

  Deze zomer buitelden de artikelen over klimaatopwarming in relatie tot reizen en (vlieg)vakanties over elkaar heen. Er was ook alle aanleiding toe, […]