Vliegtijden Schiphol

schiphol airport amsterdamDirect naar:

Voor vele is de Luchthaven Schiphol Amsterdam de belangrijkste van het land. Hier vertrekken en arriveren tenslotte ook de meeste vluchten vandaag met passagiersvluchten, helikopters, vrachtvliegtuigen, privé-jets etc. Met grotere en langere landingsbanen vergeleken met Eindhoven en Rotterdam zullen hier wel de grootste vliegtuigen zoals de Airbus A380 en de Antonov kunnen landen en vertrekken. Waarom wilt u de aankomsttijden Schiphol en vertrektijden Schiphol eigenlijk weten?

Nou eigenlijk om meerdere redenen:

  • Weten wanneer uw vliegtuig vertrekt om te zien of het op tijd is of dat er misschien vertraging is opgetreden.
  • Makkelijk voor de mensen die u ophalen nadat u terugkomt van een heerlijke vakantie of zakenreis.
  • Voor de vliegtuigspotters die willen weten waar welk vliegtuig zal gaan landen en hoe laat. Door het volgen van vluchten weten ze of ze hun camera alvast klaar moeten zetten om de perfecte foto te maken.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Standaard staat het onderstaande programma geselecteerd op de aankomsttijden van de vluchten. Omdat het soms druk is ziet u alleen maar vlucht van de afgelopen 5 minuten staan en soms zelfs niet eens. Ditzelfde geldt als u de vertrektijden wilt volgen. Het is daarom belangrijk om het vluchtnummer, stad van herkomst of luchtvaartmaatschappij bij de hand te houden om hier naar te zoeken. Eenmaal een vlucht gevonden dan kunt u de aankomsttijd zien. De informatie die er allemaal over een vlucht te zien is wordt op 1 regel of kolom weergegeven. De vluchten staan geselecteerd op geplande aankomst of vertrek. Daarnaast is de datum, IATA (code van het vliegveld waar de vlucht vandaan komt of naar toe vertrekt), Origin (vertrekstad)/Destination (aankomststad), Flight voor het vluchtnummer, de Airline voor de luchtvaartmaatschappij en de status van de vlucht. Deze kan staan op geland, verwacht, vertraging, geannuleerd, of natuurlijk vertrokken als het om een vertrekkende vlucht gaat.
aankomsttijden schiphol

Aankomsttijden Schiphol


vertrektijden schiphol
Meer informatie over de Aankomsttijden in Schiphol

Vertrektijden Schiphol

Meer informatie op de volgende pagina: Vertrektijden Schiphol

Schiphol-Amsterdam-Airport-appSchiphol app

Vliegtijden op uw mobiele telefoon volgen? Zoek dan op uw smartphone naar ‘Schiphol Amsterdam Airport’ om de app te downloaden en te installeren met het logo dat hier bij hoort. Op deze app vind u gemakkelijk vluchtinformatie, locaties, winkels en diensten. Is er iets veranderd? Geen probleem want met de Schiphol Amsterdam Airport app bent u altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen. Weet u niet hoe u bij een bepaalde gate kan komen? Met de app ziet u precies hoe u moet lopen en vind u andere interesses op de plattegrond. Ook andere diensten zoals parkeren kan geregeld worden. U kunt in no-time reserveren, parkeerinformatie inzien, alles omtrent ophalen en wegbrengen en overige informatie aanvragen voor een reservering. Een van de meest handige functies is het zoeken van vluchten op uw telefoon. U blijft up-to-date met notificaties.

Waar kunt u nog meer makkelijk tijden zien van vertrekkende of aankomende vluchten? Op Teletekst (ja dit bestaat nog!) kan dit ook 🙂 U kan niet zo makkelijk op de populaire luchtvaartmaatschappijen zoeken dan. Deze zijn KLM, Transavia, Easyjet, Corendon en TUIfly.

Nog andere actuele data? Ja, op de aankomsttijden Schiphol website. Of reis met de trein naar Amsterdam vanaf Brussel

Nieuws:

  • KLM’s topvrouw, Marjan Rintel, heeft opgeroepen tot een duidelijk en stabiel overheidsbeleid met betrekking tot de luchtvaartsector in Nederland. Ze benadrukte de financiële resultaten van KLM in het derde kwartaal en hun inzet voor schonere en efficiëntere operaties, inclusief de bestelling van nieuwe Airbus A350-vliegtuigen. KLM heeft herhaaldelijk gewaarschuwd voor de gevolgen van gedwongen inkrimping van luchthaven Schiphol en heeft juridische stappen ondernomen tegen de voorgenomen krimp. Bovendien heeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue gedreigd om KLM van het New Yorkse vliegveld JFK te verbannen als JetBlue niet meer op Schiphol mag vliegen, als reactie op de voorgestelde krimpmaatregelen van de Nederlandse regering.