Aankomst en Vertrek Aruba Airport

Menu:

Het is een van de populairste bestemmingen in de winter voor de Nederlanders om toch te kunnen genieten van de zon. Het eiland in de Caribbean staan ook veel aankomsttijden en vertrektijden van vliegmaatschappijen uit de VS. De actuele tijden zijn direct in onderstaand schema  te zien. Ook een vliegtuig volgen naar regionale bestemmingen zoals Curacao.

De luchthaven op de Nederlandse Antillen wordt ook wel Queen Beatrix International Airport genoemd. Het vliegveld krijgt de vliegcodes: (IATA: AUA, ICAO: TNCA).

Aruba airport ligt gelegen in de plaats Oranjestad ten zuiden van het centrum van de stad. Waar in het verleden meer Aruba aankomsten waren is dat in 2019 gedaald. De Aruba vertrekken waren in 2020 nog minder maar dat kwam ook grotendeels door de pandemie.

Aankomst en Vertrek aruba Airport aantallen passagiers

Queen Beatrix International Airport is niet het drukste vliegveld van de ABC-eiland met de vele aankomsttijden of vertrektijden in het land maar de  interesse in vakantievluchten stijgt langzaam wel weer in 2021. De Amerikaanse toerist ziet het als ideale vakantiebestemming en ook steeds meer toeristen uit de regio gaan voor een vertrek naar Aruba Airport.

Aankomst Aruba Airport

Voor vluchten met Aruba aankomsttijden kan er gekeken worden naar onderstaand schema. Kijk bij het kopje Aankomst voor de aankomsttijd van de vlucht die je wilt volgen. Alle aankomsten van de passagiersvluchten staan er bij, ook al is de vlucht geannuleerd of vertraagd. Bij vertraging blijft de geplande aankomsttijd staan maar de status verandert. Verder kan je ook de vertrekstad bekijken onder het kopje Vertrek om er zeker van te zijn dat je het juiste vliegtuig volgt.  Daarnaast kan je ook de airline en het vluchtnummer bekijken. Als je deze gegevens weet kan je op de live radar verder op deze pagina de vlucht volgen waarvan je langzaam het vliegtuigje naar de bestemming zal zien bewegen.

Vertrek Aruba Airport

Het vliegveld wordt ook wel Queen Beatrix International Airport genoemd vanwege de voormalig koningin van Nederland waar koning Willem Alexander het in 2013 heeft overgenomen. Het eerste vliegtuig dat je kan volgen in de geschiedenis was naar Curacao. Er was wekelijkse een aankomst en vertrek met klein vliegtuig. Deze dienst werd snel overgenomen door KLM in het jaar 1934. De landingsbaan weer later vervangen om veiligere Aruba aankomsten te realiseren. Tijdens de tweede wereldoorlog werd Aruba Airport gebruikt door de Army Air Forces van de VS om onder andere het Panamakanaal te beschermen. Er werd in 2021 een 50 jarig vliegjaar met de American Airlines gevierd.

Queen Beatrix International Airport logo

Er zijn in de terminal enkele winkeltjes zoals Aruba Aloe, Dufry, Colombian Emeralds en Island Breeze. Bij Gate 2 en Gate 8 is er een VIP lounge aanwezig. Verder zijn er nog meerdere eet- en drankgelegenheden zoals Cafe Abraco, Cinnabon (aankomst en gate 6), Carvel Ice Cream (Aruba vertrek gate 7), Grab & Go en nog veel meer.

Vertrekken en aankomsten aruba Airport terminal

Passagiers met een Aruba aankomst kunnen gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er rijdt een bus naar verschillende bestemmingen over het eiland. Na Aruba aankomsten kan je ook met de taxi naar je eindbestemmingen. Deze rijden naar elk hotel of resort. Verder kan je ook zelf een auto huren om het eiland te verkennen.

Als je een vliegtuig gaat volgen dan is het de grootste kan dat deze van of naar de VS gaat. Vele Amerikaanse vliegmaatschappijen hebben routes naar Aruba Airport. Deze zijn o.a. Delta, Southwest, JetBlue, American Airlines, Spirit, United Airlines maar ook voor routes naar Canada met Air Canada, Westjet en Sunwing. Vliegen naar Europa en dan met name Amsterdam kan met de KLM die via Bonaire een dagelijkse Aruba aankomsttijden aanbiedt. Ook TUI Fly heeft vliegtuigen ter beschikking voor naar Aruba. Er zijn 3 vertrektijden in de week om via Curacao naar Aruba te vliegen. Er zijn in 2021 ook gestart worden met vluchten met TUI naar Aruba vanaf London Gatwick. Dit zal een wekelijkse vlucht zijn op woensdagen. Naast de vlucht van KLM naar Curacao zal Divi Divi Air, EZ Air en Winair deze route ook aanbieden. Binnen het Latijns Amerikaanse gebied zullen er ook vluchten zijn met Air Century, Sky high, Cope Airlines en Avianca naar de bestemmingen Bogota, Panama, Santa Domingo. Wil je vanuit de VS of juist een Aruba vertrek naar de VS vliegen dan zijn de volgende bestemmingen beschikbaar voor een aankomst: Atlanta, Baltimore, Boston, Charlotte, Chicago ORD, Fort Lauderdale, Miami, Newark, JFK, Philadelphia, Washington IAD, Houston IAH, LaGuardia, Dallas DFW.

Adres en locatie

  • Sabana Berde, Oranjestad, Aruba
  • Telefoon: +297 524 2424
  • Tijdzone: wintertijd UTC -4, zomertijd UTC -3.
  • Munteenheid: Arubaanse florin
  • Landnummer voor bellen: +297 (00297)
  • Contactformulier

Vlucht Volgen Aruba

Live en real-time vluchten luchthaven Aruba:

Nieuws

  • Winair heeft recentelijk een tweede ATR 42-500 vliegtuig in gebruik genomen, waardoor de Caribische luchtvaartmaatschappij haar vluchtaanbod vanaf Sint Maarten naar bestemmingen zoals Aruba, Bonaire en Curaçao kan uitbreiden voor het komende winterseizoen. De vloot van Winair bestaat nu uit vier DeHavilland DHC-6 Twin Otters en twee ATR 42-500’s. Het nieuwe vliegtuig was oorspronkelijk geleverd aan de Ecuadoriaanse maatschappij TAME in 2011 en zal nu onder de registratie PJ-WIW voor Winair vliegen. De luchtvaartmaatschappij benadrukt de tevredenheid van klanten met het comfort en de punctualiteit van hun eerste ATR-vliegtuig, dat in juli werd geleverd.