Aankomst en Vertrek Malaga Airport

Menu:

Als je de aankomsttijden en vertrektijden wilt weten van de Spaanse stad Malaga in het zuiden dan kan je direct verder scrollen op deze pagina. De airport codes zijn IATA: AGP en  ICAO: LEMG. In het Spaans wordt het vliegveld Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol genoemd. De voornaamste reden met een Malaga aankomst per vliegtuig is om de stad te bezoeken en maar ook om te genieten van de mooie stranden. De zon schijnt volop in de zomermaanden waar 40 graden Celsius geen uitzondering zijn. Vele bezoekers kiezen er daarom voor om juist in het voor- of najaar een Malaga vertrek te overwegen. De kustlijn in de omgeving wordt ook wel Costa del Sol genoemd. Het vliegveld ligt op slechts 10 kilometer van de grote historische stad en op enkele kilometers van de bekende plaats Torremolinos.

Aankomst en Vertrek Malaga Airport passagiers

Malaga airport heeft niet alleen veel internationale aankomsttijden of vertrektijden op de borden staan maar ook veel binnenlandse. Er zijn namelijk ook vele vluchten te volgen van de steden Madrid en Barcelona airport. Met langzaam oplopende aantal Malaga aankomsten maakte er in 2019 bijna 20 miljoen mensen gebruik van het vliegveld. De malaga vertrekken kelderde echter in 2020 door de pandemie terug naar slechts miljoen passagiers.

Op deze pagina kan je ook een vliegtuig volgen op de online radar. Met een kleine vertraging zie je zo ‘alle’ vliegtuigen rondom Malaga Airport. De vliegtuigen hebben niet altijd een aankomst bij Malaga maar kunnen ook op grotere hoogte langs het vliegveld te volgen zijn naar een andere bestemming.

Aankomst Malaga Airport

De aankomsttijden kun je in onderstaand live schema zien. De aankomsten van vandaag zijn in tijdsblokken van drie uur te zien en eenvoudig te veranderen. Bij een vlucht volgen zou je het beste kunnen beginnen bij de geplande aankomsttijd. Als er meerdere vluchten een zelfde tijd van aankomst hebben, dan kan je links daarnaast de stad van vertrek bekijken. Als bevestiging staat de vliegmaatschappij en het vluchtnummer er ook nog naast. De status aan de rechterkant kan verschillende mogelijkheden hebben zoals Onderweg, Geannuleerd of Gepland.

Vertrek Malaga Airport

De eerste vluchten waren al in 1919 te volgen met routes naar Alicante, Barcelona, Toulouse en de Marokkaanse steden Tangier en Casablanca. Pas in de jaren 60 en 70 vonden de eerste grote uitbreidingen plaats om de Malaga aankomsten te vergroten. De landingsbaan werd verlengd en er kwam een nieuw terminal. Enkele jaren later volgde een tweede terminal. De charter vluchten namen daarna snel toe voor de vakantiegangers. Met de decennia die volgden kwamen meer uitbreidingen en vernieuwingen zoals een tweede landingsbaan. Het vliegveld bestaat op dit moment uit 3 passagiers terminals waarvan er slechts 2 in gebruik zijn. Terminal 1 werd is 1972 geopend maar wordt niet meer gebruikt voor vluchten. Terminal 2 bestaat uit meerdere verdiepingen waar begane grond voor de aankomsten zijn en verdieping 2 als vertrekhal. Terminal 3 s het nieuwste terminal dat in 2010 werd geopend. Met de uitbreiding kon het vliegveld verder doorgroeien en zo de aankomsten en vertrekken vergroten bij Malaga Airport.

De meeste routes worden aangeboden door Ryanair maar ook de low cost luchtvaartmaatschappijen Wizz Air, Easyjet, Vueling, TUI Fly, Transavia en Air Europa bieden vele vluchten aan. Vanuit Nederland kan je met TUI Fly vanuit Amsterdam een aankomst Malaga vliegen. Met Transavia kan je naast Schiphol ook een vertrek plannen naar Malaga vanuit Rotterdam The Hague Airport. Ook KLM biedt de route vanuit Amsterdam Schiphol Airport aan.

De drukste routes blijven in het land zelf naar de bestemmingen Madrid Barajas, Melilla en Barcelona El Prat Airport. De internationale bestemmingen zijn vervolgens: London Gatwick, Amsterdam Schiphol, Lissabon, Parijs Charles De Gaulle, Brussels Airport, Kopenhagen, Stockholm, Dublin, London Stansted, Manchester, Helsinki, Rome Fiumicino en op plek 18 Eindhoven Airport. Rotterdam Airport komt op plek 32 in aantallen vertrektijden die bijna allemaal uitgevoerd worden door Transavia.

Adres en locatie

  • Av. del Comandante García Morato, s/n, 29004
  • Malaga, Spanje
  • Telefoon: +34 913 21 10 00
  • Tijdzone: wintertijd UTC +1, zomertijd UTC +2.
  • Munteenheid: Euro
  • Landnummer voor bellen: +34 (0034)

Vlucht Volgen Malaga

Live en real-time vluchten luchthaven Malaga:

Nieuws

  • Weeze Airport, gelegen aan de grens tussen Nederland en Duitsland, verwacht deze winter aanzienlijk meer drukte dan vorig jaar, met 58 vertrekkende vluchten per week, in vergelijking met 35 vluchten vorig seizoen. Er zijn 21 bestemmingen boekbaar tussen eind oktober en eind maart, waaronder nieuwe bestemmingen zoals Tirana in Albanië, Castellón bij Valencia, Gerona bij Barcelona en Oujda in Marokko. Populaire bestemmingen voor komende winter zijn Faro en Malaga, met respectievelijk vier en vijf vluchten per week. Weeze Airport is geliefd bij Nederlandse reizigers vanwege de kleinschaligheid, de nabijheid van de Nederlandse grens en de lagere vliegtaks in Duitsland voor vluchten naar Europese en Noord-Afrikaanse bestemmingen.
  • Meer informatie over Malaga op de website van Malagaairport99.nl