Aankomst en Vertrek Istanbul Airport

Menu:

Zie op deze pagina de aankomsttijden en vertrektijden van het nieuwe vliegveld in Turkije: Istanbul Airport of ook wel İstanbul Havalimanı. De airport codes zijn IATA: IST en  ICAO: LTFM. Bij een aankomst of vertrek was je misschien gewend om te landen bij het voormalig veelgebruikte vliegveld Atatürk. In 2018 is het nieuwe vliegveld open gegaan om langzaam de overgang te maken. In 2020 zouden alle vluchten te volgen moeten zijn vanaf het nieuwe vliegveld. Je kan veelal een vliegtuig volgen die vracht vervoerd vanaf de oude luchthaven. Door de pandemie heeft het vliegveld niet zijn volledige capaciteit kunnen benutten in 2020. De aankomsten en vertrekken zijn in de jaar zelfs aanzienlijk minder geweest dan het jaar ervoor toen er werd opgestart. Het nieuwe vliegveld is gelegen in gebied Arnavutköy ten noordwesten van de grote populaire stad Istanbul.

Naast het bekijken van de aankomsttijden/vertrektijden van Istanbul Airport zijn er ook vliegtuigen te volgen op de online radar. Een vertrek of aankomst kan nogal eens vertraagd zijn. Wanneer er een vliegtuig op de route is geannuleerd of gewoon op schema ligt kan ook gezien worden.

Aankomst en Vertrek Istanbul Airport terminal

Dit hypermoderne vliegveld is gebouwd om verder te kunnen uitbreiden en het aantal vertrekkende of aankomsten van vliegtuigen te vergroten. Het is naast een belangrijke eindbestemming ook een interessante luchthaven om na aankomst weer snel een vertrek te hebben naar het verre oosten om als hub te dienen. Totdat het nieuwe vliegveld af was moest Turkish Airlines al meerdere vluchten uitvoeren vanaf een ander vliegveld in de buurt genaamd Sabiha Gökçen Airport. De uiteindelijk eerste aankomsten als test vonden plaats op 20 juni 2018. Het vliegveld werd op 29 oktober in 2018 voor het publiek in gebruik genomen waar er sindsdien vele passagiers een Istanbul Airport vertrek hebben gepland.

Aankomst Istanbul Airport

Aankomsttijden zijn te zien in het actuele schema. De aankomsttijden van vandaag zijn er in blokken van 3 uur te zien en gemakkelijk aan te passen. Als je een vliegtuig volgt wordt actueel de status bijgehouden als er verandering plaatsvind. Zoek gemakkelijk de vlucht door te scrollen naar de geplande aankomsttijd. Dan is het alleen nog even kijken naar het Vertrek om te zien of de vertrekstad ook klopt. Als extra bevestiging zie je het vluchtnummer en de luchtvaartmaatschappij er ook bijstaan.

Vertrek Istanbul Airport

Het vliegveld is een van de drukste in Europa en met het nieuwe terminal en landingsbanen kunnen ze verder uitbreiden. Er is 1 terminal aanwezig om alle internationale aankomst maar ook binnenlandse te verwerken. Daarnaast zijn er 4 landingsbanen voor een vertrek uit deze internationale stad. De landingsbanen zijn relatief groot om de grootste vliegtuigen uit de hele wereld te kunnen volgen en te verwelkomen. De terminal maakt gebruik van verschillende ‘pieren’ waar vliegtuigen aan kunnen stationeren voor vertrekken en aankomsten. Pier G en F behandelen alle binnenlandse vluchten. Pier F verzorgt ook internationale aankomsten naast de overige pieren A, B en D.

De meeste vluchten zijn te volgen van Turkish Airlines. Andere airlines waarvan vele vliegtuigen te volgen zijn ATA Airlines, Iran Air, British Airways, Lufthansa, Middle East Airlines, Air France, maar er zijn met KLM ook vluchten vanaf Amsterdam naar Istanbul Airport.

De belangrijkste binnenlandse vluchten zijn te volgen naar Ankara gevolgd door Izmir en Antalya. Internationale aankomsten komen veelal vanaf Tel Aviv, Tehran, London Heathrow, Frankfurt, Beirut, Paris CDG, Athene, Dusseldorf en natuurlijk ook Amsterdam Schiphol Airport vertrek staat er op de borden van Istanbul vliegveld in de terminal.

Adres en locatie

  • Tayakadın Terminal Cad. No:1, 34283 Arnavutköy/İstanbul,
  • Istanbul, Turkije
  • Telefoon: +90 4441442
  • Tijdzone: wintertijd UTC +2, zomertijd UTC +3.
  • Munteenheid: Turkse lira
  • Landnummer voor bellen: +90 (0090)

Vlucht Volgen Istanbul

Live en real-time vluchten luchthaven Istanbul:

Nieuws

  • Turkish Airlines heeft een van haar Airbus A321-vliegtuigen speciaal beschilderd om de honderdste verjaardag van Turkije te vieren. Het toestel, met registratie TC-JRF, kreeg een nieuwe uitstraling van Turkish Technik. Deze speciale beschildering markeert de stichting van de huidige republiek Turkije op 29 oktober 1923, met Mustafa Kemal Pasa, later bekend als Atatürk, als de eerste president. De A321 draagt nu aan de ene kant Turkse titels en aan de andere kant Engelse titels om dit eeuwfeest extra aandacht te geven.