Vertrektijden Schiphol

vertrektijden schiphol airport

Schiphol vertrek vandaag

Schiphol vertrek: veelal zijn mensen geïnteresseerd in de Schiphol aankomsttijden echter kan het ook handig zijn om de vertrektijden te weten. De gemiddelde punctualiteit is namelijk lager van vertrekkende vluchten dan aankomende vluchten op Schiphol. Kom niet te laat voor de check-in. U moet ook nog door de douane heen en naar de gate lopen.

Werkelijke vertrektijden vandaag en morgen

Selecteer de datum van vandaag of morgen en tussen welke tijd de vlucht gepland staat om zo een Schiphol vertrek van een vlucht te zien. Vluchten van zowel continentaal als intercontinentaal staan hier tussen.

In bovenstaande schema kunt u zien wat de tijden voor vertrek zijn vanaf Schiphol Airport Amsterdam. Er staat niet of u bijvoorbeeld in vertrekhal 3 moet inchecken maar dat staat op de borden buiten voor de vertrekhallen maar ook op digitale schermen binnen. Zoek naar Vlucht, Bestemming, Vertrek of Status om te zien of er eventuele vertraging is of dat uw vlucht gewoon op tijd vertrekt. Mocht u te laat zijn dan staat er ‘onderweg’ maar hopelijk zal het zover niet komen. Door middel van de vertrektijd, vluchtnummer of luchtvaartmaatschappij kan er ook naar de vlucht gezocht worden. Zorg dat u op tijd bent om in het vliegtuig te stappen in plaats van dat u weer met de auto/bus/trein terug moet vertrekken naar huis.

Populaire zoekopdrachten luchtvaartmaatschappijen:

schiphol vertrek emirates

De volgende baan of banen zijn in gebruik:

Bron: Luchtverkeersleiding Nederland

Kijk voor de blauwe lijnen voor de actueel gebruikte startbanen.

Nieuws:

 • Mondkapje verplicht bij een vertrek of aankomst op Schiphol Airport? Alleen bij het inchecken, paspoortcontrole, de pieren en de beveiliging. Echter wilt Schiphol dit op het hele vliegveld toepassen. Ze willen hiermee de richtlijnen volgen die de ECDC en EASA adviseert.
 • Slechts 38 procent passagiers in vergelijking met vorig jaar. Een vertrek vanaf Schiphol is dus veel minder vanzelfsprekend. Men pakt de auto of slaat de vakantie een jaartje over. Ook een grote terugval bij de vliegvelden Eindhoven en Rotterdam Airport.
 • 11 augustus 2020: steeds meer mensen maken weer gebruik van de vliegvelden. Dat zorgt er ook voor dat men bij vertrek door coronamaatregelingen meer tijd kwijt is. Vertrekken vanuit een land met code oranje of rood geeft aan dat daar de kans groter op Corona is. Daarom is er een teststraat bij aankomsthal 3 gecreëerd. Er komen namelijk steeds meer mensen terug van vakantie met het virus. Dit is zowel bij Schiphol als bij Eindhoven Airport geconstateerd.
 • 22 mei 2020: ook een vertrek naar de Baltische staten vanaf Schiphol wordt weer mogelijk. Vanaf 25 mei vliegt AirBaltic van Schiphol Amsterdam naar Riga, Letland.
 • 3 april 2020: vertrekken naar de vele bestemmingen die normaal worden aangeboden wordt steeds lastiger door het Coronavirus. Van de maatschappijen buiten KLM zal een vertrek vaak alleen nog naar de hoofdstad van het land zijn of de belangrijkste thuishaven van de maatschappij zelf. Vertrektijden worden aangepast en de frequentie ook. KLM heeft nog 10% van zijn vliegtuigen in de lucht en zal dit ook voorlopig blijven doen.
 • 15 maart 2020: ook zal Air France naast de KLM blijven vertrekken naar de V.S. ondanks het inreisverbod. Er zijn namelijk ook vele Amerikanen die terug naar huis moeten vliegen.
 • 7 maart 2020: ook vanuit Duitsland vertrekken er aanzienlijk minder vluchten en met name naar het noorden van Italië. Lufthansa annuleert duizenden vluchten deze maand.
 • 6 maart 2020: minder vertrektijden van Schiphol naar Italië vanwege het Coronavirus. Er zullen nog steeds alle bestemmingen worden aangevlogen maar minder frequent.
 • 9 februari 2020: vele vertrektijden staan op vertraagd of geannuleerd. De storm zorgt voor minder capaciteit op Amsterdam Schiphol. KLM heeft al meer dan 50 vluchten geannuleerd en ook Easyjet zit op de 40 vluchten die niet te volgen zijn vandaag. Morgen zal het weer nog steeds onstuimig zijn waardoor een vertrek niet gegarandeerd is. Vertrekken vanaf andere luchthavens biedt ook niet altijd de oplossing. Voor bestemmingen dichtbij is het wellicht handig om met de trein te reizen.
 • 5 december 2019: vandaag is een vertrek niet zo zeker vanaf Schiphol Airport. Door dichte mist zijn er vluchten geannuleerd en is er vertraging. Alleen zo kan de veiligheid gewaarborgd worden.
 • 16 oktober 2019: een vertrek in september was populairder dan vorig jaar. Toch waren er minder vliegbewegingen. De vliegtuigen vervoerder meer passagiers. Dit komt omdat een aantal luchtvaartmaatschappijen grotere vliegtuigen inzet.
 • 7 oktober 2019: vertrek je op 29 oktober vanaf Amsterdam Airport? Houd dan alvast rekening met enige vertraging om daar te komen. Boeren plannen een demonstratie aan bij de luchthaven.
 • 30 september 2019: vanaf volgend jaar zal TUI een vertrek hebben naar Los Cabos, Mexico. De route zal uitgevoerd worden vanaf Schiphol met tussenstop in Mexico City in samenwerking met AeroMexico. De vlucht zal 2 keer in de week vliegen en het zal te volgen zijn in een Boeing 787 Dreamliner.
 • 17 september 2019: een vertrek naar een bestemming vlakbij moet hoger belast worden vinden enkele Duitse politieke partijen. Ze willen de co2-uitstoot omlaag brengen. Daaronder valt onder andere de route met vertrek uit Brussel en aankomst in Amsterdam.
 • 15 september 2019: met het vertrek van de Boeing 737 MAX na een aantal incidenten wilt India zelf ook onderzoek doen naar het vliegtuig. Na een half jaar aan de grond gestaan te hebben is de verwachting dat ze eind dit jaar weer in het ruim te volgen zijn maar daar zijn de meningen nog over verdeelt.
 • 13 september 2019: er gaat gemeten worden hoe vaak een toilet in het vliegtuig gebruikt wordt. Airbus wil dit initiatief starten om vanaf vertrek tot aankomst het gebruik te meten d.m.v. sensors en camera’s om te kijken hoeveel mensen in de rij staan.
 • 9 september 2019: Vlieg nu sneller naar Guyana in Zuid-Amerika. U zult eerst een rechtstreekse vlucht moeten boeken naar Paramaribo om vervolgens een losse vlucht te boeken naar Guyana. De tijden sluiten nu beter op elkaar aan.
 • 30 augustus 2019: de luchthaven van Frankfurt groeit een stuk harder dan Amsterdam Schiphol. Er werd al de eerste steen gelegd voor de derde terminal bij de Duitse luchthaven. Schiphol Airport is dus gewaarschuwd voor de derde grootste airport van Europa. London Heathrow is de grootste gevolgd door Charles de Gaulle bij Parijs.
 • 18 augustus 2019: een vertrek met Transavia naar Frankrijk kan vertraging oplopen. Er komen stakingen aan bij de Franse tak. Personeel wilt een verbetering van de arbeidsvoorwaarden. Zowel cabinepersoneel als de piloten willen gaan staken.
 • 9 augustus 2019: Meerdere vluchten zijn geannuleerd bij Easyjet. Indien nodig krijgen de passagiers een maaltijd en overnachting. Er zijn weer problemen bij het tanken van brandstof. Bij KLM zijn er ook vertragingen.

Teletekst pagina’s om de vertrektijden op te zoeken: 759 (vertrekken tot 10:30), 760 (vertrekken van 10:30 tot 15:30)  en 761 (vertrekken vanaf 15:30).