Aankomsttijden & vertrektijden Rotterdam Airport

Aankomsten Rotterdam Airport (IATA: RTM en ICAO: EHRD): niet de grootste luchthaven van Nederland maar een zeer populaire vanwege de goedkopere vluchten die er vandaan vertrekken. Tevens verloopt het inchecken, door de douane etc. vaak sneller. Hierdoor hoef je minder land van te voren aanwezig te zien voor vertrek. Wil je de vliegtijden van aankomst van vandaag weten op het vliegveld van Rotterdam dan kan je dat volgen met onderstaand schema:

Aankomsttijden Rotterdam airport vandaag

Als je op het vliegveld aankomt zal je in een kleine ruimte (in verhouding tot de grote luchthavens) moeten wachten op je koffer. Omdat het niet heel groot is zal dit in vele gevallen veel sneller gaan als bijvoorbeeld in Schiphol. Je loopt in korte tijd naar buiten waardoor je geen grote afstanden hoeft af te leggen om met de bus of auto het laatste stuk naar huis te gaan. Mocht je geen groot bagage bij je hebben omdat je voor een korte stedentrip weg bent gegaan dan is het helemaal makkelijk en snel buiten te staan. Mocht je met de bus naar het centrum van Rotterdam gaan dan is het handig om te controleren welke tijd deze vertrekt. Handig dus ook om zelf de aankomsten te controleren op de luchthaven van Rotterdam-The Hague. Zie voor de meest gezochte vluchten naar Rotterdam verder op deze pagina bij de alinea Transavia.

Meer weten over Schiphol en Eindhoven airport? De vertrek- en aankomsttijden van Schiphol en Eindhoven.

Vertrektijden Rotterdam airport vandaag

Het is niet zo dat er alleen maar vliegtuigen aankomen bij de luchthaven maar er vertrekken er wel degelijk ook hetzelfde aantal. De vertrektijd van een vliegtuig gaat vaker goed dan de aankomsttijd maar er kunnen altijd problemen voordoen. Blijf daarom met onderstaand schema altijd actueel met de tijden van vertrek bij Rotterdam Airport:Andere mogelijkheid voor het volgen van de tijden

Er is ook een mogelijkheid om dit op de website van Rotterdam Airport zelf te zien maar dat is minder overzichtelijk. Natuurlijk kan je vliegtuigen volgen aan de hand van de tijd op de officiële website van Rotterdam The Hague Airport.

Je kan ook de aankomst- en vertrektijden van het vliegveld van Rotterdam/The Hague ook op de officiële website bekijken. Dit geeft echter niet zo’n mooie overzichtelijke weergave. Toch benieuwd, kijk hieronder hoe je dat moet doen:

 • Ga naar de officiële website van Rotterdam Airport
 • Selecteer via grote knoppen ‘Vertrektijden’ of ‘Aankomsttijden’ (hij staat al standaard op een van de twee)
 • Je ziet daaronder direct een hele overzichtelijke weergave van de vliegtuigen die te volgen zijn. Afhankelijk van de tijd waarop je zoekt zal ook de volgende dag er op staan. In die weergave staat achtereenvolgens: Tijd, Vlucht, Bestemming, Status.
 • Zie je de vlucht er bij staan dan kan je ook zoeken op vluchtnummer of bestemming.

vliegtuig-vlucht-volgen-rotterdam-airport-the-hague

Ondanks dat het parkeren bij het vliegveld geen probleem is kan het handig zijn om de status van de vlucht goed in de gaten te houden. Voor vertrek moet je gewoon op tijd zijn ook al is er enige vertraging. Echter zal bij aankomst je zo min mogelijk lang wilt wachten om je familie of vrienden op te pikken.

Ook voor het vliegtuigen spotten is het handig zodat je weet welk vliegtuig op welke tijd zal vertrekken of landen. Zo maakt het volgen van vliegtuigen gemakkelijker.

Transavia

Een van de meest populaire luchtvaartmaatschappijen die veel gebruik maakt van Rotterdam Airport is Transavia. Zo zullen de meeste aankomsten en vertrekken van Transavia zijn. De meeste bestemmingen gaan naar het zuiden van Europa waarbij Spanje favoriet is. Enkele veel gezochte vluchten (HV staat voor Transavia):

 • HV5054 (vlucht van Alicante ALC, Spanje, naar Rotterdam RTM)
 • HV6094 (vlucht van Faro FAO, Portugal, naar Rotterdam RTM)
 • HV6062 (vlucht van Barcelona BCN, Portugal, naar Rotterdam RTM)

Parkeren

Je kan bij het vliegveld van Rotterdam ook de auto parkeren. Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden. Je kan de auto bij het vliegveld zelf laten parkeren of enige afstand daarvan met shuttle of valet service met Parkos. Als vergelijkingsprijs hebben we 8 dagen genomen.

  • Parkos Shuttle: parkeer op 8 minuten afstand en maak gebruik van de gratis shuttle bus. Richtprijs 8 dagen 49  euro.
  • Parkos Valet Easy: lever de auto voor de deur af en laat deze voor 58 euro (8 dagen) op een buitenterrein (wel beveiligd) parkeren.
  • Parkos Valet: lever de auto voor de deur af en laat deze voor 69 euro (8 dagen) op een overdekt parkeren.
  • P10: 8-10 minuten lopen maar veelal uitverkocht. Prijs is 47,50 of 54,50 (te annuleren) voor 8 dagen.
  • P1 en P3: 4-7 minuten lopen. Prijs is 60 euro voor 8 dagen.
  • P6: 2-3 minten lopen. Prijs 79,50 voor 8 dagen.
  • P1A: kort parkeren voor het wegbrengen en ophalen van vrienden en familie. Tot 2 uur gratis en dan 5-8 euro tot 5 uur lang.
 • P2 Business: direct voor de terminal parken dus na aankomst bij Rotterdam Airport snel weg. Maximaal 37,50 per 24 uur.Teletekst

Wil je de aankomsten en vertrekken toch op het oude vertrouwde teletekst kijken dan moet je naar nummer 769. Allereerst worden de aankomsttijden getoond. Als je verder met de tabbladen gaat zal je ook de vertrektijden zien.

Nieuws:

 • 16 oktober 2019: na het nieuws dat Eindhoven Airport voor vertrek niet meer de vloeistoffen en elektrische apparaten uit de handbagage te halen zullen de nieuwe CT-scanners ook in Rotterdam/The Hague Airport komen.
 • 7 oktober 2019: een compleet wit vliegtuig is geland in Rotterdam. De Airbus van HiFly kwam het voetbalteam FC Porto afzetten.
 • 30 september 2019: als de nieuwe baan van Heathrow airport in gebruik is wilt Virgin Atlantic naar Rotterdam vliegen.
 • 17 september 2019: doordat er een spoor defect is zullen er minder treinen gaan rijden tussen de Rotterdam en het treinstation Schiphol. Vertragingen kunnen oplopen tot 45 minuten.
 • 15 september 2019: Corendon vliegt vanaf volgend jaar april 2 keer per week met een Boeing naar Bodrum. Het vertrek vanaf de luchthaven Groningen Eelde en tussenstop in Rotterdam gaat de vlucht naar de Turkse stad.
 • 13 september 2019: wil je vliegtuigen spotten bij Rotterdam The Hague Airport? Ga dan naar Brasserie Waalhaven. Neem koffie met gebak en zie de vliegtuigen aankomen en vertrekken.
 • 9 september 2019: Rotterdam Airport krijgt meerdere vluchten van Transavia. Dit zijn ook nieuwe bestemmingen (Bilbao in Spanje, Perugia in Italië en Edinburgh in Schotland) voor de maatschappij waar er ook weer twee verdwijnen (Lamezia Terme en Nice).
 • 30 augustus 2019: het vliegveld Rotterdam The Hague ligt heel dicht bij de stad Delft. Desondanks was er toch geen goede verbinding naar de luchthaven. Nu kunnen de mensen uit Delft ook gemakkelijker met OV bij het vliegveld aankomen. Buslijn 37 tussen Den Haag en Delft wordt namelijk doorgetrokken naar Rotterdam The Hague Airport. Met deze verbinding kan je er twee keer zo snel zijn (van 39 min naar 18 min).
 • 18 augustus 2019: er zijn parkeerbedrijven die valet service aanbieden en dit misbruiken. De auto wordt niet op een beveiligd parkeerterrein gezet zoals aangeven. Er zijn meerdere meldingen binnengekomen dat de auto’s gewoon in woonwijken worden neergezet. Controleer online bij de parkeeraanbieder of ze een eigen terrein hebben.
 • 9 augustus 2019: er waren maar liefst 255.000 passagiers in de maand juni. Dat is bijna 10% meer dan het jaar ervoor. Dit ondanks de minder hoeveelheid vluchten. Een belangrijke route die er bij is gekomen is van Transavia. Het gaat om de lijndienst Rotterdam – Istanbul. Andere interessante routes die er bij gaan komen zijn Rotterdam – Tanger en Rotterdam – Nador. Er is veel vraag naar deze Marokkaanse bestemmingen. Het vliegveld is bezig aan een uitbreiding van de terminal.