Aankomsttijden & vertrektijden Rotterdam Airport

Aankomst Rotterdam Airport (IATA: RTM en ICAO: EHRD): niet de grootste luchthaven van Nederland maar een zeer populaire vanwege de goedkopere vluchten die er vandaan vertrekken. Tevens verloopt het inchecken, door de douane etc. vaak sneller. Hierdoor hoeft u minder land van te voren aanwezig te zien voor vertrek. Wilt u de vliegtijden van Rotterdam airport aankomst van vandaag weten op het vliegveld dan kunt u dat volgen met onderstaand schema.

Aankomsttijden Rotterdam airport vandaag


Bij aankomst Rotterdam Airport zult u in een kleine ruimte (in verhouding tot de grote luchthavens) moeten wachten op uw koffer. Omdat het niet heel groot is zal dit in vele gevallen veel sneller gaan als bijvoorbeeld in Schiphol. U loopt in korte tijd naar buiten waardoor u geen grote afstanden hoeft af te leggen om met de bus of auto het laatste stuk naar huis te gaan. Mocht u geen groot bagage bij u heeft omdat u voor een korte stedentrip weg bent gegaan dan is het helemaal makkelijk en snel buiten te staan. Mocht u met de bus naar het centrum van Rotterdam gaan dan is het handig om te controleren welke tijd deze vertrekt. Handig dus ook om zelf de aankomsten te controleren op de luchthaven van Rotterdam-The Hague. Zie voor de meest gezochte vluchten naar Rotterdam verder op deze pagina bij de alinea Transavia.

Meer weten over Schiphol en Eindhoven airport? De vertrek- en aankomsttijden van Schiphol en Eindhoven.

Vertrektijden Rotterdam airport vandaag

Het is niet zo dat er alleen maar vliegtuigen aankomen bij de luchthaven maar er vertrekken er wel degelijk ook hetzelfde aantal. De vertrektijd van een vliegtuig gaat vaker goed dan de aankomsttijd maar er kunnen altijd problemen voordoen. Blijf daarom met onderstaand schema altijd actueel met de tijden van vertrek bij Rotterdam Airport:


Andere mogelijkheid voor het volgen van de tijden

Er is ook een mogelijkheid om dit op de website van Rotterdam Airport zelf te zien maar dat is minder overzichtelijk. Natuurlijk kunt u vliegtuig volgen aan de hand van de tijd op de officiële website van Rotterdam The Hague Airport.

U kunt ook de aankomst- en vertrektijden van het vliegveld van Rotterdam/The Hague ook op de officiële website bekijken. Dit geeft echter niet zo’n mooie overzichtelijke weergave. Toch benieuwd, kijk hieronder hoe u dat moet doen:

 • Ga naar de officiële website van Rotterdam Airport
 • Selecteer via grote knoppen ‘Vertrektijden’ of ‘Aankomsttijden’ (hij staat al standaard op een van de twee)
 • U ziet daaronder direct een hele overzichtelijke weergave van de vliegtuigen die te volgen zijn. Afhankelijk van de tijd waarop u zoekt zal ook de volgende dag er op staan. In die weergave staat achtereenvolgens: Tijd, Vlucht, Bestemming, Status.
 • Ziet u de vlucht er bij staan dan kan u ook zoeken op vluchtnummer of bestemming.

vertrektijden en aankomsten rotterdam airport the hague

Ondanks dat het parkeren bij het vliegveld geen probleem is kan het handig zijn om de status van de vlucht goed in de gaten te houden. Voor vertrek moet u gewoon op tijd zijn ook al is er enige vertraging. Echter wilt u bij aankomst zo min mogelijk lang wilt wachten om uw familie of vrienden op te pikken.

Ook voor het vliegtuigen spotten is het handig zodat u weet welk vliegtuig op welke tijd zal vertrekken of landen. Zo maakt het volgen van vliegtuigen gemakkelijker.

Transavia

Een van de meest populaire luchtvaartmaatschappijen die veel gebruik maakt van Rotterdam Airport is Transavia. Zo zal een Rotterdam Airport aankomst het meest voorkomen van Transavia. De meeste bestemmingen gaan naar het zuiden van Europa waarbij Spanje favoriet is. Enkele veel gezochte vluchten (HV staat voor Transavia):

Parkeren

U kunt bij het vliegveld van Rotterdam ook de auto parkeren. Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden. U kunt de auto bij Rotterdam The Hague Airport zelf laten parkeren bij aankomst of enige afstand daarvan met shuttle of valet service met Parkos. Als vergelijkingsprijs hebben we 8 dagen genomen.

  • Parkos Shuttle: parkeer op 8 minuten afstand en maak gebruik van de gratis shuttle bus. Richtprijs 8 dagen 49  euro.
  • Parkos Valet Easy: lever de auto voor de deur af en laat deze voor 58 euro (8 dagen) op een buitenterrein (wel beveiligd) parkeren.
  • Parkos Valet: lever de auto voor de deur af en laat deze voor 69 euro (8 dagen) op een overdekt parkeren.
  • P10: 8-10 minuten lopen maar veelal uitverkocht. Prijs is 47,50 of 54,50 (te annuleren) voor 8 dagen.
  • P1 en P3: 4-7 minuten lopen. Prijs is 60 euro voor 8 dagen.
  • P6: 2-3 minten lopen. Prijs 79,50 voor 8 dagen.
  • P1A: kort parkeren voor het wegbrengen en ophalen van vrienden en familie. Tot 2 uur gratis en dan 5-8 euro tot 5 uur lang.
 • P2 Business: direct voor de terminal parken dus na aankomst bij Rotterdam Airport snel weg. Maximaal 37,50 per 24 uur.

Teletekst

Wilt u de aankomsttijden Rotterdam Airport of de Rotterdam Airport vertrektijden toch op het oude vertrouwde teletekst kijken dan moet u naar nummer 769. Allereerst worden de Rotterdam aankomsttijden getoond. Als u verder met de tabbladen gaat zult u ook de Rotterdam vertrektijden zien.

Nieuws:

 • Rotterdam airport heeft een nieuwe brandweerkazerne geopend na een jaar hard zwoegen. De moderne kazerne maakt gebruik van luchtwarmtepompen voor het verwarmen maar ook afkoelen van het pand.
 • 1 september 2020: Waar Transavia vluchten te volgen waren via het vliegveld in Groningen zal dat niet meer kunnen. De bestemmingen naar Heraklion en Mallorca zullen niet meer worden aangevlogen. Er zal wel een nieuwe bestemming komen vanaf Rotterdam Airport. Een vertrek naar de stad Fez in Marokko is mogelijk vanaf de winter. 
 • 10 mei 2020: ondanks dat het rustig op het vliegveld is moet er met regelmaat toch onderhoud plaatsvinden. Zo zullen net zoals auto’s ook vliegtuigen even aangezet moeten worden voor een goede conditie van het vliegtuig. Dit gebeurd elke 10 dagen. Ondertussen zullen er in juni langzaam weer vluchten naar Europese bestemmingen opgestart worden. Er zullen dan eindelijk weer aankomst- en vertrektijden op de borden staan in de Terminal van Rotterdam Airport.
 • 22 februari 2020: Als er door TUI vliegtuigen voor het zomerseizoen worden ingehuurd worden ze in het geheel wit afgeleverd. Om die reden organiseert TUI fly een wedstrijd om een ontwerp in te sturen. Deze zal het hele zomerseizoen te zien zijn als deze een vertrek of aankomst heeft op Rotterdam Airport.
 • 16 februari 2020: met moeite kon de aankomst van een vliegtuig van Transavia doorgezet worden. Voor veel mensen voelde het net alsof ze in een achtbaan zaten. De vlucht kwam vanuit Faro, Portugal. De problemen ontstonden vanwege de harde wind. Na twee keer een doorstart te hebben gemaakte was na bij de derde keer scheepsrecht.
 • 9 februari 2020: de storm Ciara is op komst en dat brengt vertragingen en annuleringen met zich mee. Met name Schiphol is de pineut en Eindhoven heeft er weinig last van. Rotterdam The Hague Airport heeft met British Airways een middagvlucht van 16:15 en avondvlucht met aankomsttijd 18:30 uur uit London geannuleerd. Ook het vertrek van 16:50 en 19:00 uur zijn van de planning afgehaald.
 • 25 januari 2020: er komen steeds meer vluchten naar Rotterdam. Een aankomst op dit vliegveld is niet meer weg te denken voor velen uit de omgeving die veel reizen. Er zijn echter ook veel mensen in de buurt die hinder hebben van het lawaai van de vliegtuigen. Dat is voornamelijk vanwege de vroege of late vertrek- en aankomsttijden. Er waren rond de 20% meer vertrektijden tussen 7 en 8 in de ochtend. Er staan vlak na 7 uur ook steeds vaker een aankomst Rotterdam Airport op de borden.
 • 10 januari 2020: afgelopen zomer was de drukste ooit. Er vertrokken en kwamen 11% meer passagiers door de  luchthaven met een totaal op 760.000. De belangrijkste bestemming was de stad in Faro in Zuid-Portugal met 52.000 passagiers.
 • 6 december 2019: niet alleen een aankomst naar Rotterdam The Hague vanaf Ibiza maar nu ook in Brussels/Zaventem Airport in het nieuwe jaar.
 • 16 oktober 2019: na het nieuws dat Eindhoven Airport voor vertrek niet meer de vloeistoffen en elektrische apparaten uit de handbagage te halen zullen de nieuwe CT-scanners ook in Rotterdam/The Hague Airport komen.
 • 7 oktober 2019: een compleet wit vliegtuig is geland in Rotterdam. De aankomsttijd van de Airbus van HiFly kwam het voetbalteam FC Porto afzetten.
 • 30 september 2019: als de nieuwe baan van Heathrow airport in gebruik is zullen er aankomsttijden van Virgin Atlantic op de borden van de Rotterdamse airport verschijnen.
 • 17 september 2019: doordat er een spoor defect is zullen er minder treinen gaan rijden tussen de Rotterdam en het treinstation Schiphol. Aankomsttijden kunnen oplopen tot 45 minuten later dan gepland.
 • 15 september 2019: Corendon vliegt vanaf volgend jaar april 2 keer per week met een Boeing naar Bodrum. Het vertrek vanaf de luchthaven Groningen Eelde en tussenstop in Rotterdam gaat de vlucht naar de Turkse stad.
 • 13 september 2019: wilt u vliegtuigen spotten bij Rotterdam The Hague Airport? Ga dan naar Brasserie Waalhaven. Neem koffie met gebak en zie de vliegtuigen aankomen en vertrekken.
 • 9 september 2019: Rotterdam Airport krijgt meerdere vluchten van Transavia. Dit zijn ook nieuwe bestemmingen (Bilbao in Spanje, Perugia in Italië en Edinburgh in Schotland) voor de maatschappij waar er ook weer twee verdwijnen (Lamezia Terme en Nice).
 • 30 augustus 2019: het vliegveld Rotterdam The Hague ligt heel dicht bij de stad Delft. Desondanks was er toch geen goede verbinding naar de luchthaven. Nu kunnen de mensen uit Delft ook gemakkelijker met OV bij het vliegveld aankomen. Buslijn 37 tussen Den Haag en Delft wordt namelijk doorgetrokken naar Rotterdam The Hague Airport. Met deze verbinding kunt u er twee keer zo snel zijn (van 39 min naar 18 min).
 • 18 augustus 2019: er zijn parkeerbedrijven die valet service aanbieden en dit misbruiken. De auto wordt niet op een beveiligd parkeerterrein gezet zoals aangeven. Er zijn meerdere meldingen binnengekomen dat de auto’s gewoon in woonwijken worden neergezet. Controleer online bij de parkeeraanbieder of ze een eigen terrein hebben.
 • 9 augustus 2019: er waren maar liefst 255.000 passagiers in de maand juni. Dat is bijna 10% meer dan het jaar ervoor. Dit ondanks de minder hoeveelheid vluchten. Een belangrijke route die er bij is gekomen is van Transavia. Het gaat om de lijndienst Rotterdam – Istanbul. Andere interessante routes die er bij gaan komen zijn Rotterdam – Tanger en Rotterdam – Nador. Er is veel vraag naar deze Marokkaanse bestemmingen. Het vliegveld is bezig aan een uitbreiding van de terminal.