Aankomst en Vertrek Valencia Airport

Menu:

Er zijn een aantal populaire steden voor een stedentrip in Spanje zoals Madrid en Alicante maar de Valencia vertrektijden en aankomsttijden stijgen langzaam steeds verder. Het is nog net even wat minder toeristisch en er is van alles te doen om te genieten van een vakantie.

Het vliegveld wordt naast Valencia Airport ook wel in het Spaans Aeropuerto de Valencia genoemd. Het heeft de vliegtuigcodes VLc en LEVC gekregen. Een andere naam die het wel eens krijgt is Manises Airport. Kijkend naar de hoeveelheid aankomsten en vertrekken staat het rond plek 10 qua drukte in Spanje. De luchthaven is gelegen op zo’n 10 km van de stad Valencia. Een Valencia vertrek is voornamelijk naar een Europese stad met een uitzondering naar Marokko en Rusland. Waar het lange tijd rond de 6 miljoen passagiers per jaar bleef hangen begon de stijging aankomsttijden in 2015. Het beleefde in 2019 een recordjaar met bijna 9 miljoen passagiers. Er waren in 2020 aanzienlijk minder vertrektijden door het corona virus.

Aankomst en Vertrek valencia Airport aantal passagiers

Je kan de Valencia aankomsten en vertrekken ook volgen op deze pagina op een live radar. Je kan op zoek gaan naar het desbetreffende vliegtuigje en deze vlucht volgen tot en met de eindbestemming Valencia Airport.

Aankomst Valencia Airport

Bekijk de aankomsttijden hieronder. De aankomsten staan op tijd onder elkaar onder het kopje Aankomst. Controleer of je de goede vlucht hebt door de vertrekstad en vluchtnummer te bekijken. Voor het volgen van de vlucht kan je de status bijhouden of door op de live radar verderop de website te kijken. De status geeft aan of een vliegtuig is Geland,  Onderweg is, of gepland. Deze status kan veranderen naar geannuleerd of vertraagd.

Vertrek Valencia Airport

De geschiedenis van Valencia Airport gaat terug naar 1927 toen er plannen werden gemaakt om een vliegveld te bouwen. De eerste Valencia aankomst was uiteindelijk in 1933. De eerste geplande Valencia vertrek ging naar Madrid Barajas in 1934. Door de jaren heen zijn er verschillende verbeteringen aan het vliegveld toegebracht met een nieuw terminal in 1983 om meer aankomsten af te handelen. 24 jaar later is er nog een nieuw terminal gebouwd die voornamelijk voor regionale vluchten bedoeld is. Er is 1 landingsbaan voor alle Valencia vertrekken van 3215 meter lang waardoor vele grote vliegtuigen ook kunnen landen en opstijgen.

Valencia International Airport logo

Vanaf het vliegveld is het mogelijk om verder te reizen met de taxi om naar je uiteindelijke eindbestemming te gaan. Vertrekken kan via de Autovia A-3. Gebruik deze ook als je een auto gaat huren in de terminal van Valencia Airport. Je kan ook met de train verder reizen. Deze reis duurt 15 minuten naar het centrum van Valencia stad. Er zijn vele aankomsttijden en vertrektijden beschikbaar.

Zoals gezegd zijn de meeste vluchten binnen Europa te volgen. Ryanair en Vueling hebben thuisbasis op het vliegveld en bieden daarom de meeste vluchten aan. Er zijn ook veel vliegtuigen te volgen van het Spaanse Iberia Regional. Andere luchtvaartmaatschappijen waar je een vlucht kan boeken zijn: Wizz Air, Volotea, Turkish Airlines, Transavia, TAP Air Portugal, Lufthansa, KLM, Eurowings, Easyjet, British Airways, Alitalia, Air France, Air Europa. Vliegen buiten Europa kan met Aeroflot naar Moscow Sheremetyevo en Royal Air Maroc naar Casablanca.

De vluchten die je vanuit Nederland kunt nemen zijn vanaf Amsterdam met Easyjet, KLM, Transavia en Vueling. Transavia heeft ook vluchten vanaf Eindhoven en Rotterdam The Hage Airport. Een andere mogelijkheid is om met Eurowinds vanaf Dusseldorf te vliegen of met Brussels Airlines vanaf Brussel.

Adres en locatie

  • Carretera del Aeropuerto, s/n, 46940 Manises
  • Valencia, Spanje
  • Telefoon: +34 913 21 10 00
  • Tijdzone: wintertijd UTC +1, zomertijd UTC +2.
  • Munteenheid: Euro
  • Landnummer voor bellen: +34 (0034)
  • vlc_informacion@aena.es

Vlucht Volgen Valencia

Live en real-time vluchten luchthaven Valencia:

Nieuws

  • Bagageafhandelaar Aviapartner heeft negen nieuwe licenties verworven tijdens een aanbestedingsronde op luchthavens in Spanje, waardoor het bedrijf vanaf begin 2024 op 15 luchthavens in Spanje actief zal zijn. De uitbreiding omvat luchthavens zoals Madrid, Barcelona, Valencia en Ibiza, en op de meeste luchthavens zijn meerdere licentiehouders actief. In tegenstelling tot Nederland is in Spanje ook de overgang van personeel geregeld, waarbij licentiewinnaars verplicht zijn om het volledige personeel van de huidige afhandelaars over te nemen. Aviapartner beschouwt dit als een positieve ontwikkeling in aanloop naar mogelijke veranderingen in de grondafhandelingssector op Schiphol.