Aankomst en Vertrek Parijs Airport

Er kunnen aankomsttijden en vertrektijden in Parijs bij twee vliegvelden plaatsvinden. Deze zijn:

Vliegen naar Parijs

Parijs wordt bij uitstek als de meest romantische stad in de wereld gezien met als hoogtepunten het  Louvre en de Eiffeltoren. Voor een aankomst in Parijs kan je per vliegtuig landen bij 2 dichtbij gelegen vliegvelden. Naar beide kan je vanaf Amsterdam Schiphol een vliegtuig volgen. Helaas zijn er geen vluchten te volgen vanaf de luchthavens van Rotterdam of Eindhoven.

Er vertrekken jaarlijks steeds meer mensen vanaf de vliegveld in Parijs. Totaal waren er in 2019 rond de 110 miljoen passagiers die er gebruik van maakte.

Parijs Charles de Gaulle

De laatste 40 jaar zijn de passagiersaantallen gestegen van 10 naar 76 miljoen in 2019 en helaas in 2020 weer gedaald naar 22 miljoen door de pandemie. De Parijs CDG aankomsten nemen weer langzaam toe in 2021. De meeste Parijs CDG vertrekken worden uitgevoerd door Air France. Deze maatschappij biedt ook vluchten aan naar Schiphol Amsterdam samen met KLM.

Vertrek en Aankomst Parijs Charles de Gaulle aantal passagiers

Parijs Orly

Parijs Orly Airport is minder fors gegroeid in passagiersaantallen. Het vliegveld staat meer bekent om te gebruiken als low cost airlines. Ondanks de luchthaven CDG zijn er toch bijna 35 miljoen mensen die jaarlijks van Parijs Orly gebruikmaken. Veelal kan je een vliegtuig volgen met Transavia en Easyjet. De eerstgenoemde heeft vluchten naar Amsterdam Schiphol Airport.

Vertrek en Aankomst Parijs Orly passagiers

Aankomst Parijs Charles de Gaulle

Je kunt de Parijs CdG aankomsttijden zien in onderstaande planning. Bekijk op een eenvoudige manier alle vluchten die naar Parijs vliegen. De Parijs aankomsttijd is voor de meeste mensen het belangrijkste. Deze staan op volgorde van tijdsblokken van 3 uur onder elkaar. Via de status die er achter staat kan je zien of een vlucht al is geland, onderweg of gepland is. Het zou kunnen voorkomen dat een vliegtuig niet op schema vliegt. Dan word er aangegeven dat het vliegtuig dat je aan het volgen bent is vertraagd of wellicht zelfs is geannuleerd. Bij het kopje Parijs Vertrek kan je de stad zien waar het vliegtuig vandaan is  vertrokken. Het vluchtnummer en luchtvaartmaatschappij kunnen de juiste vlucht waar je naar op zoek bent bevestigen.

Vertrek Parijs Charles de Gaulle

Over Parijs Charles de Gaulle Airport

Paris Charles de Gaulle Airport zoals het vliegveld heet, wordt ook wel Roissy Airport genoemd vanwege de locatie. Het is een van de drukste luchthaven in Europa maar ook in de wereld. Parijs CDG aankomsten waren er al in 1974. Het vliegveld wordt beheerd door Groupe ADP die meerdere vliegvelden onder zijn hoede heeft. Met de 76 miljoen mensen en bijna 500 duizend Parijs aankomst- en vertrektijden blijft het doorgroeien maar moet het London Heathrow Airport nog voor zich dulden in Europa.

Er zijn 3 terminals waar je een Parijs vertrek of aankomst kunt hebben. De eerste terminal is de oudste en heeft 7 gates om te boarden. De tweede verdieping biedt een vertrek naar Terminal 2 en de trein naar het centrum van Parijs. Terminal 3 staat vlak bij terminal 1. Er zijn geen directe gates waardoor je met een boarding bus naar de plek van het vliegtuig gereden wordt. Terminal 2 bestaat uit meerdere sub-terminals die de meeste vluchten behandeld.

Vluchten CDG

Veel van de vluchten zijn te volgen van Air France. Het vliegveld wordt ook vaak als hub gebruikt door KLM om met Air France naar andere bestemmingen te vliegen die niet vanaf Amsterdam Schiphol worden aangeboden. De route van Nederland naar de Franse hoofdstad kan met KLM of Air France gevlogen worden. Belangrijke binnenlandse aankomsttijden zijn van Nice–Côte d’Azur, Toulouse–Blagnac, Marseille–Provence. Vlieg je binnen Europa dan zullen de meeste Parijs vertrektijden naar Barcelona El Prat Airport gaan, gevolgd door Rome Fiumicino, London Heathrow, Madrid Barajas, Milan Malpensa, Frankfurt, Munich Airport, Wenen en Berlijn. Een Parijs aankomsttijd vanaf New York JFK staat echter het vaakst op de borden.

Adres en locatie Charles de Gaulle Airport

 • 95700 Roissy-en-France, Frankrijk
 • Telefoon: +33 1 70 36 39 50
 • Tijdzone: wintertijd UTC +1, zomertijd UTC +2.
 • Munteenheid: Euro
 • Landnummer voor bellen: +33 (0033)
 • Andere contacten: Website Charles de Gaulle Airport

Vlucht Volgen Parijs Charles de Gaulle

Live en real-time vluchten luchthaven Parijs Charles de Gaulle:

Aankomst Parijs Orly

Het vliegveld Paris Orly Airport is ook een internationale luchthaven met voornamelijk vluchten binnen Frankrijk en Europa maar ook daar buiten. Het ligt zo’n 12 kilometer ten zuiden van de Franse stad. Toen het vliegveld de eerste vliegtuigen zag wegvliegen in 1932 werd het de belangrijkste luchthaven van Parijs. Pas toen in 1974 CdG werd geopend veranderde dit. Sindsdien zijn de meeste vertrektijden naar het andere vliegveld van Parijs gegaan. Zie voor een Parijs Aankomst de tijden met bijbehorend Parijs Vertrek voor de vertreksteden.

Vertrek Parijs Orly

Er zijn 4 terminal aanwezig bij Orly Airport. Terminal 1 en 2: Voor alle Parijs aankomsten is de bagagehal op de begane grond. Voor Parijs vertrekken zal je op verdieping 1 moeten zijn. Terminal 3 is pas in 2019 in gebruik genomen. Het is ook een verbindingsstuk van terminal 1 en 2 met terminal 4. Terminal 4 staat er al sinds 1961 en heeft 6 verdiepingen.

Terminals Parijs Orly vliegveld

Vele aankomsten bij Orly Airport zijn van de maatschappijen Air France, Corsair International, Air Caraibes, Air Algerie, Easyjet, Roayl Air Maroc, Transavia en Vueling. Vluchten van Amsterdam naar Paris Orly zijn er met de vliegvaartmaatschappij Transavia.

Adres en locatie Orly Airport

 • 94390 Orly, Frankrijk
 • Telefoon: +33 1 70 36 39 50
 • Tijdzone: wintertijd UTC +1, zomertijd UTC +2.
 • Munteenheid: Euro
 • Landnummer voor bellen: +33 (0033)
 • Andere contacten: Website Orly Airport

Vlucht Volgen Parijs Orly

Live en real-time vluchten luchthaven Parijs Orly:

Nieuws

 • Qantas zal vanaf de zomer van volgend jaar rechtstreekse vluchten aanbieden van Australië naar Parijs. Deze nieuwe route verbindt de Franse hoofdstad non-stop met Perth, vergelijkbaar met bestaande routes naar Londen en Rome. De vluchten, uitgevoerd met een Boeing 787-9 Dreamliner, duren zeventien uur. De service begint op 12 juli 2024, met aanvankelijk vier vluchten per week als gevolg van vakantie- en Olympische Spelen-verkeer, en gaat later terug naar drie vluchten per week na de Spelen. De CEO van Qantas, Vanessa Hudson, merkt op dat de vluchten naar Londen en Rome erg populair zijn en dat Parijs hoog op het verlanglijstje staat van Qantas-klanten. Bovendien biedt de luchtvaartmaatschappij de mogelijkheid om ‘circle fares’ te boeken, waarmee reizigers bijvoorbeeld heen naar Parijs kunnen vliegen en terug vanuit Londen.