Aankomst en Vertrek Barcelona Airport

Menu:

Barcelona Airport is een feestje om naar toe te gaan. Er zijn vele vluchten te volgen naar deze mooie stad in Spanje. Op deze soms wat drukke luchthaven kan het nogal eens voorkomen dat een aankomst of vertrek qua tijd niet volgens planning verloopt. U zult op de borden dan zien dat de vlucht is vertraagd of geannuleerd. Bij de luchtvaartmaatschappij kunt u dan terecht om de vlucht te verplaatsen naar een andere tijd en/of datum.

Om actuele informatie over de vluchttijden te weten tonen wij op deze pagina een mooie schema met de vertrekken en aankomsten van Barcelona El Prat Airport (IATA: BCN ICAO: LEBL). Ook wel Josep Tarradellas Barcelona–El Prat Airport genoemd. De laatste 10 jaar is het vliegveld continue gegroeid. Afgelopen jaar 2019 sloot het af met bijna 53 miljoen passagiers die gebruik maakte van het Catalaanse vliegveld. De groei gaat gewoon verder want ook in januari 2020 is er al een dikke plus te zien.

KLM is in Nederland de belangrijkste Nederlandse vervoerder voor Barcelona Airport. Jaarlijks vliegen zo’n 1,6 miljoen mensen naar en van deze stad aan de noord-oostkust. Andere belangrijke maatschappijen die vele mensen vervoeren op de route Amsterdam Schiphol – Barcelona zijn Vueling en Transavia.

vertrek en aankomst passagiers el prat barcelona airport

Aankomst Barcelona Airport

Vertrek Barcelona Airport

Barcelona Airport ligt zo’n 10 kilometer van het centrum van de stad ofzo. Op snelle en eenvoudige wijze kan je met openbaar vervoer op je eindbestemming zijn. Het heeft 2 terminals en 3 start- en landingsbanen. Eenmaal bij het vliegveld aangekomen zal je meestal bij Terminal 2 (oudere gedeelte van de luchthaven) moeten zijn voor budgetvluchten (2C voor Easyjet en 2B Ryanair en Transavia met aankomst Schiphol). Terminal 1 is het nieuwste gedeelte (vlucht volgen en behandelt de meeste andere vluchten met een Schengen, Niet-Schengen Europa, Niet-Schengen Internationaal en een gedeelte voor alleen vluchten naar Madrid. Madrid is namelijk de drukste vluchtroute van Barcelona met 2 a 3 miljoen passagiers per jaar die vervoerd worden door grotendeels Air Europa, Vueling en Iberia. De volledige top 10:

  • Madrid Airport
  • volgt….

Nieuws

  • 15 maart 2020: de luchtvaartmaatschappij Level uit Spanje zal vanaf de maand april vaker vliegen op de route Schiphol Amsterdam – Barcelona. Er zal een dagelijks een aankomst zijn en op zaterdagen zullen er zelfs twee vertrektijden op de borden staan. Andere bestemmingen van Level vanaf Schiphol Airport zijn Lissabon, Rome en Londen.