Skyscanner vliegtickets

Hoe worden er prijzen gekoppeld aan de Skyscanner vliegtickets? Zijn er luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus met wie zij samenwerken? Is Skyscanner een zoekmachine? Zomaar wat vragen die bij veel mensen worden opgeroepen.

Wat is Skyscanner?

Skyscanner doorzoekt het internet naar zoveel mogelijk vluchten maar ook hotels en autoverhuurbedrijven voor de goedkoopste vlucht. Je kan ook alleen een auto huren. Op deze manier kan het bedrijf verschillende reisopties aanbieden en de beste deal geven. Het is in wezen een zoekmachine gericht op alleen reisgerelateerde producten. Nadat je een zoekopdracht gegeven hebt en Skyscanner veel verschillende opties zal geven, zal je naar de gewenste aanbieder gaan. Daar zal je ook de reservering plaatsen. Dat zou een reisaanbieder kunnen zijn maar ook een luchtvaartmaatschappij zelf.

Hoe worden door Skyscanner alle prijzen opgehaald?

Er zijn diverse samenwerkingen met verschillende hotels, online reisbureaus, autoverhuurbedrijven en luchtvaartmaatschappijen. Er is geen andere reisvergelijker die zoveel aanbod kan tonen met daarbij de beste en goedkoopste vliegtickets via Skyscanner. Ze hebben ook hun eigen technologie voor het zoeken naar reisproducten voor de optimale betrouwbaarheid.

Doorzoekt Skyscanner de bedrijven die worden getoond?

Er is een strikt proces voor het bedrijf om te kijken of ze voldoen om bij de aanbieders te tonen. Voor ieder hotel, luchtvaartmaatschappij, autoverhuurbedrijf of reisbureau dat voorkomt bij de goedkoopste tickets wil het bedrijf de beste ervaring bieden. De normen hoog en worden deze regelmatig gecontroleerd dor het klantenserviceteam.

Is Skyscanner gratis?

Het is gratis  om Skyscanner te gebruiken. Als je bijvoorbeeld naar het goedkoopste vliegticket zoekt zal je uiteindelijk na eigen keuzen worden doorverwezen naar het reisbureau of luchtvaartmaatschappij om daar te kunnen boeken. In zo’n geval zal de partner (reisbureau of vliegmaatschappij) Skyscanner een verwijsvergoeding geven. De aanbiedingen die u op de website ziet is ook de prijs van de verkopende partij en er is dus geen commissie in verwerkt ten nadele van jou.

Skyscanner is goed in:

 • Flexibele data zoeken. Door Skyscanner te gebruiken kan je op een eenvoudige manier zien of er een meer goedkope optie voor een vlucht beschikbaar is van en naar jouw bestemming. Er is een ‘De hele maand weergeven’ knop aan de linkerkant van het scherm na je initiële zoekopdracht om de goedkoop een vluchten te volgen. Ook bij het begin kan je dit aangeven door geen specifieke datum in te vullen maar de gehele maand. Dit is met name heel erg handig als de vertrek- en aankomststad of vliegveld vast staat maar dat je wel flexibel met datums bent.  Goedkoopste-vliegtickets-skyscanner-maandoverzicht
 • Flexibel zoeken naar vertrek en eindbestemming. Wat niet vaak bij andere zoekmachines mogelijk is kan bij Skyscanner wel. Je kan vluchten zoeken vanaf een luchthaven maar ook vanaf een specifieke stad. Daarvoor kunnen er veel meer alternatieven worden gegeven en wellicht ook een goedkoper vliegticket.
 • Zoeken binnen uw budget en onbekende bestemming. Wil je voor een onbekende bestemming kiezen en heb je een bepaald budget daarvoor over? Typ dan Overal in het vak van bestemming of klik op de blauwe balk ‘Kan je niet beslissen waar je naartoe wilt? Klik hier om overal te zoeken’. Kies in het vervolgscherm een land wat je leuk lijkt om  naar toe te vliegen. Deze landen staan geselecteerd op prijs. Landen zonder prijs staan onderaan en dienen opgevraagd te worden.skyscanner-flexibel-zoeken-bestemming
 • Last-minute datums zoeken. Je kan makkelijk last-minute vluchten zoeken.
 • Zoeken naar OTA’s (kleinere aanbieders). Skyscanner vind vaak goedkope vluchtprijzen omdat het kleinere aanbieders ook doorzoekt die andere reiszoekmachines niet zoeken.
 • Prijswaarschuwingen voor specifieke data en route. Als je het vertrek en aankomst hebt ingesteld met bijbehorende data dan kan je alle beschikbare vluchten zien. Als je nog niet bereid bent om de vlucht te kopen dan klik je op ‘Stel prijsalarm in’. Door vervolgens je email achter te laten word je automatisch op de hoogte gehouden als er prijsschommelingen op die route en data is.skyscanner-prijsalarm
 • De app is gebruiksvriendelijk. De Skyscanner-app is een van de betere beschikbare apps in de categorie reisvergelijkers. Het is overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken. Je kan ook direct op je telefoon prijswaarschuwingen krijgen.

Waar Skyscanner nog in kan verbeteren:

 • Prijzen spoken soms. Niet alleen bij Skyscanner maar ook andere die vergelijken zijn sommige prijzen niet helemaal actueel en verdwijnen ze soms. Let daarom goed op als je een vlucht geselecteerd hebt en bent doorverwezen naar bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappij. Controleer de prijs van de vlucht, de vliegtijden en de vertrek- en aankomststad of vliegvelden.
 • De maandelijkse kalender wordt niet live bijgewerkt. De prijzen die te zien zijn worden gebaseerd op eerdere zoekopdrachten van andere gebruikers die naar dezelfde of vergelijkbare vluchten zoeken. Dit betekent daarom dat de prijzen niet altijd het meest actueel zijn. Dit geldt zeker voor de meest populaire vluchten zoals naar London–Heathrow, Paris–Charles de Gaulle, Barcelona, Dublin en Madrid.  Soms zijn er ook op bepaalde data geen prijzen beschikbaar en dat komt dan ook omdat deze niet onlangs door andere gebruikers zijn opgevraagd. Dit kunnen ook vliegtickets met de goedkoopste prijs zijn!
 • Het biedt niet altijd de goedkoopste optie. Hoewel in de meeste gevallen de goedkoopste vliegtickets getoond worden is dit geen garantie. Kijk dus ook even bij een andere grote reisvergelijkingswebsite zoals Momondo.
 • Sommige kleinere online reisbureaus zijn twijfelachtig. Niet alle online reisbureaus bieden dezelfde kwaliteit. Ondanks dat Skyscanner eisen stelt en niet iedereen in de zoekresultaten daardoor opneemt betekent het niet dat de kwaliteit altijd hetzelfde is. Als je twijfelt of nog nooit van het reisbureau of website gehoord heeft dan raden wij aan om via google reviews/beoordelingen te zoeken.

Hoe boek ik via Skyscanner?

Het is het beste door het te vertellen door middel van een aantal voorbeelden en foto’s om het goede resultaten uit het programma van Skyscanner te halen. Wij zullen een vliegtuig volgen van Amsterdam naar Barcelona. Je kunt zelf meedoen met jouw eigen gewenste vlucht. Zodra je land, stad of luchthaven van vertrek en aankomst hebt geselecteerd kan je door om een datum van vertrek of aankomst in te vullen. Selecteer daarna het aantal personen en klik op de groene knop ‘Tickets zoeken’.

skyscanner-vliegtickets-zoeken

Vervolgens worden de beste mogelijkheden laten zien onder de kop ‘Aanbevolen’. Je kunt ook een vlucht selecteren op goedkoopste en en snelste voor de vliegroute.

LET OP: soms is de eerste optie niet altijd de beste of goedkoopste. Er staat dan vlak boven de prijs ‘Gesponsord’. Vaak is dit wel een goed alternatief.

Skyscanner-vluchten-uitzoeken

Er zijn nog veel opties beschikbaar bij Skyscanner om de optimale vlucht te zoeken. Je kan er voor kiezen om direct te willen vliegen of met tussenstop. Een handige functie is om de vertrektijden te bepalen van zowel de heen- als de terugvlucht. Wil je alleen in de ochtend vliegen naar je eindbestemmingen en graag in de avond terug dan kan dat makkelijk worden aangegeven met een schuifbalk. Als je een specifieke voorkeur voor een luchtvaartmaatschappij hebt kan je dat ook aangeven.

Als je de gewenste vlucht gevonden hebt klik je op ‘Naar de site ->’. Vervolgens wordt er direct een nieuw venster geopend als je klikt op de gesponsorde vlucht en anders ga je naar het volgende scherm wij verschillende online reisaanbieders met bijbehorende prijzen staan. Als je een keuze maakt zal er een nieuw venster geopend worden. Dubbelcheck de prijs en mocht deze anders zijn dan kan je eenvoudig alsnog een andere aanbieder kiezen.

Reisaanbieders met goedkoopste vliegtickets skyscanner

Als je bij de reisaanbieder vanuit Skyscanner komt kan je de vluchtgegevens nog even controleren voordat je verdergaat met de contactgegevens en betaling. Een boekingsbevestiging zal je vervolgens ook van de aanbieder krijgen. In ons geval zou dat kunnen zijn van eDreams, Opodo, Trip.com, Vliegwinkel.nl, Budgetair.nl of Vueling Airlines. Wij raden aan om zelf nog even bij twijfel de beoordelingen via Google te controleren. Een vlucht van Vueling Airlines geeft voor ons de voorkeur vanwege de beoordelingen en dat de vlucht bij de vliegmaatschappij zelf wordt geboekt.

Flexibel vertrekken qua locatie 

Als het minder uitmaakt vanaf welke luchthaven je vertrekt kan je ook er voor kiezen om een land te selecteren. Het zou in het geval van Nederland dus kunnen zijn dat er opties naast Schiphol ook vanaf Rotterdam The Hague, Eindhoven, Groningen of Maastricht Airport worden aangeboden. Je krijgt na het zoeken de optie om een van de beschikbare luchthavens in Nederland te kiezen waarbij ook staat aangegeven of de vlucht direct of met tussenstop is samen met de goedkoopst mogelijke vliegtickets.

Heb je echt geen idee waar je heen wilt gaan op vakantie dan kan je de stad van aankomst of vliegveld ook open laten. Dan krijg je in het volgende scherm geselecteerd op prijs de goedkoopste Skyscanner vliegtickets te zien per land. Als je een land selecteert zie je direct ook alle beschikbare steden waar naar toe gevlogen kan worden.

Veel gestelde vragen over Skyscanner

Kan ik een stoel kiezen bij Skyscanner?

Je kan enkel een stoelkeuze aangeven als dat mogelijk is bij de reisaanbieder waar je uiteindelijk het vliegticket wilt kopen. Soms is dit gratis en soms moet je hier voor betalen.

Vlucht op Skyscanner annuleren?

Bekijk de annuleringsvoorwaarden van de reisaanbieder waar je vlucht hebt geboekt. Doe zou je al moeten doen voordat je de reis wilt gaan boeken voor de zekerheid. Vaak kan je bij de goedkoopste vliegtickets die Skyscanner voorstelt niet gratis wijzigen of annuleren. Eventueel met bepaalde redenen zou dit wel kunnen via de reisverzekering. Er zijn wel meer mogelijkheden als je een meer flexibele vlucht boekt maar daar moet je vaak ook meer voor betalen. Kijk ook goed welke regelingen er van toepassing zijn i.v.m. het corona virus.

Is de Skyscanner-app gratis?

De app van Skyscanner is gratis te gebruiken. Je zal je wel moeten aanmelden als je prijswaarschuwingen en andere functies wilt gebruiken.

Hoe weet ik of de online reisaanbieder betrouwbaar is?

Skyscanner hanteert een beoordelingssysteem voor reisaanbieders  van hoge kwaliteit. Het kan echter altijd gebeuren dat er toch een enkele bij zal zitten die met plotselinge problemen zitten. Daarom raden ze ook aan om goed de reviews en reisvoorwaarden te bekijken.

Waarom zou ik Skyscanner gebruiken in plaats van de vele andere reissites?

Er zijn een aantal goede redenen zoals:

 • Onbevooroordeeld en vele reisopties op één plek zien. Door op deze manier goedkope vliegtickets bij Skyscanner te zoeken bespaart u veel tijd en wellicht geld!
 • De prijs die op de website van Skyscanner te zien is zal de eindprijs zijn. Er zullen geen verborgen toeslagen of dergelijke belastingen zijn.
 • Door veel verschillende functies op de website aan te bieden kunnen reizigers zo de beste vlucht kiezen die bij je wensen past.
Populaire bestemmingen
Contact
Nieuws
 • Etihad Airways heeft de tickets geannuleerd van reizigers die vorige week voor slechts 197 euro retourvluchten van Sydney naar Berlijn konden boeken vanwege een technische fout op de website van Skyscanner. Nadat een persoon dit opmerkte en de informatie deelde op social media, volgden tientallen anderen met succes. Etihad heeft de goedkope tickets geannuleerd en stuurde een bericht naar de boekers, waarin ze verwezen naar een probleem met het datasysteem van een derde partij. Het betaalde geld wordt teruggeboekt, en reizigers kunnen hun boeking opnieuw maken tegen de geldende tarieven. Dit is niet de eerste keer dat Etihad dit overkomt; in 2014 werden vergelijkbare fouten wel gehonoreerd.