Momondo vliegtickets kopen: 1 x de goedkoopste

Als ik vrienden vertel over het vinden van goedkope vliegtickets dan merk ik dat ze niet Momondo hadden verwacht. Ze dachten eigenlijk aan Expedia, Skyscanner Vliegtickets, Cheaptickets en nog enkele. In ieder geval dachten ze niet dat Momondo vluchten de goedkoopste zouden zijn.

Waarom bij Momondo voor de goedkoopste vluchten zoeken? Het is niet alleen een boekingswebsite maar een Metasearch Engine. Dit houd in dat ze vluchten bij alle aanbieders opvragen inclusief prijs. Zo vind Momondo de goedkoopste vliegtarieven voor zo’n 95% van de tijd. Er zijn veel mogelijkheden bij het zoeken van een vlucht om wensen aan te geven met filters.

Wat is Momondo?

Momondo is o.a. een zoekmachine voor vliegtickets dat uit Kopenhagen in Denemarken komt. Het maakt deel uit van een bedrijf dat ook eigenaar is van bijvoorbeeld Booking.com, Agoda en Kayak.

Momondo helpt je bij het vinden van de beste deals voor vluchten, hotels, huurauto’s en vakantiepakketten. Je gebruikt Momondo om prijzen te zoeken en te vergelijken op veel boekingssites, waarna je wordt doorgestuurd naar de door jou gekozen site om je boeking te voltooien. Je boekt eigenlijk niets via Momondo en zoekt alleen op de snelle manier naar de goedkoopste deals.

Het beste van alles is dat Monmodo gratis te gebruiken is – de site verdient geld via advertenties en verwijzingskosten die worden betaald door de boekingswebsites.

Momondo-vlucht-volgen

In de loop van de jaren heb ik verschillende websites en strategieën uitgeprobeerd om de goedkoopste vluchten te vinden. Momondo-vluchten waren nagenoeg altijd de goedkoopste. Bovendien ontdekte ik dat ik niet de enige was. De Momondo-tool voor het zoeken naar vluchten werd online veel in het nieuws gebracht.

Om deze reden kiezen reizigers voor Momondo

Momondo-flexibel-boeken,-betrouwbaar-en-gratis-vliegtickets-zoekenMomondo-beste-reisdeals-en-zonder-zorgen

Ik snap dat er enkele vragen zijn en daarom probeer ik het merendeel te beantwoorden op deze pagina.

Waarom geen boekingssite gebruiken om de goedkoopste vliegtickets te vinden?

De meeste mensen zullen hun vliegtickets boeken bij een van de bekende boekingswebsites zoals Expedia,  Cheaptickets.nl of vliegtickets.nl. Veelal zal jij je er goed bij voelen want het moet wel de goedkoopste ticket zijn. Op veel websites verschillen de prijzen toch vaak aanzienlijk. Door Momondo te gebruiken zal je alle prijzen geselecteerd op de goedkoopste bij elkaar zien staan in een schema.

Wat weet je bijvoorbeeld over Expedia?

De online reiswebsites die u gebruikt voor het boeken van vliegtickets, hotels en huurauto’s zijn misschien niet alles wat ze lijken. In feite zijn de afgelopen jaren veel kleinere online reisboekingssites overgenomen door grote bedrijven. Zo heeft Expedia ook vele kleinere online boekingswebsites overgenomen zoals CheapTickets, Trivago, Hotels.com. Het betekent niet dat al deze boekingswebsites geen goedkope vliegtickets zullen aanbieden.

Maar Momondo heeft zijn status als onbevooroordeelde goedkope vluchtzoeker behouden. De zoekmachine van Momondo voor vluchten laat zien hoe belangrijk het is om uitgebreid te zoeken naar vluchten met Momondo om goedkope tickets te vinden.

5 redenen waarom u dit moet weten Momondo voor goedkope vliegtickets

  1. Momondo is een zoekmachine die op internet zoekt naar de beste en meest goedkope vliegtickets. Momondo zoekt deze resultaten op zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. De geselecteerde route met alle resultaten worden gemarkeerd door de goedkoopste, snelste en beste.
  2. Momondo doorzoekt meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen, online boekingssites, reisbureaus, zoekmachines en andere online kortingssites voor reizen. Dit is meer dan het dubbele en in sommige gevallen het aantal bronnen dat door typische boekingssites wordt gebruikt.
  3. Momondo is geen boekingssite. Het is een metazoekmachine waarvan de functie is om vluchtgegevens te aan te geven zonder u direct naar alle websites te verplichten. Zodra je de gewenste vluchten hebt gevonden, leidt Momondo je door naar die boekingswebsite als je er op klikt. Op de uiteindelijke boekingswebsite zal je pas je gegevens invullen om de vliegtickets te kopen.
  4. In tegenstelling tot veel online boekingssites, omvat Momondo kleine, goedkope luchtvaartmaatschappijen en minder bekende luchtvaartmaatschappijen om de laagste prijzen van de vliegtickets te volgen.
  5. In verschillende onderzoeken kwam Momondo 95% van de tijd met de goedkoopste vliegtickets! Google Flights is misschien sneller dan Momondo, maar Momondo is veel genuanceerder met alle details die je nodig hebt om de beste goedkope vlucht te kiezen.

Klaar om de Momondo-reistool te gebruiken om goedkope vliegtickets te zoeken?

Je kunt met Momondo gemakkelijk naar vliegtickets zoeken.

Momondo-vliegtickets-zoeken

  1. Voer de steden van vertrek- en aankomst in, samen met de datum dat u wilt vliegen en het aantal passagiers. Je kunt ook ‘Alleen non-stop’ selecteren als u alleen rechtstreekse vluchten wilt volgen. Bij het zoeken naar de goedkoopste vluchten kan je het best flexibel zijn.
  2. Klik op het kalenderpictogram om uw datums in te voeren en een vervolgkeuzelijst met kleurcodes te zien. U kunt direct goedkopere datums zien dan andere voordat u met zoeken begint. U kunt zelfs op “exact” naast vertrek klikken en terugkeren om in plaats daarvan de zoekopdracht te wijzigen in +/- een aantal dagen. In de bovenstaande zoekopdracht heb ik +/- 3 dagen gezocht.

TIP: Voordat je op de knop ZOEKEN klikt dan je ook nog kijken naar de ‘Prijstrends’. Zo kan je snel zien wanneer de goedkoopste vliegtickets voor de route wordt aangeboden. In dit geval van Amsterdam Schiphol Airport naar naar Barcelona, Catalonie, Spanje. Momondo-prijstrends-zoeken

Na het klikken op ZOEKEN geeft Momondo de resultaten weer. , zodat je de laagste prijzen kunt zien en op welke datumcombinaties. Scroll naar beneden onder de matrix om de details van elke vluchtoptie te bekijken, te beginnen met de goedkoopste vlucht.

Momondo toont ook de goedkoopste, snelste en beste opties in de roze balk net boven de vluchtprijsmatrix. Als u op een van deze klikt, komen de vluchtgegevens bovenaan de resultaten te staan.

Momondo selecteert automatisch op de goedkoopste vluchten. Je kan ook voor de opties ‘Beste optie’ en ‘Snelste’ kiezen. Deze kunnen ook dezelfde vlucht aangeven als dit ook de goedkoopste is. Als je het door alle mogelijk opties niet goed kunt zien dan kan je er voor kiezen om op de vierde knop ‘Aangepast’ te klikken. Daar kan je zelf je eigen vliegticket samenstellen. U kunt de resultaten ook sorteren op vertrek, duur, aankomst en prijs.

In de linkerzijbalk toont Momondo een snelle inzichttip over of je nu moet boeken of wachten op een betere prijs. Er is zelfs een knop “Prijsalert” waarmee u zich kunt aanmelden of inloggen om updates te krijgen over prijswijzigingen voor uw geselecteerde route.

Aan de linkerkant van de pagina is tevens een Tariefcalculator aanwezig waarbij je kunt aangeven of je Handbagage of Incheckbagage wilt nemen op de vlucht. Ook kan je een tijdsbestek aangeven om te laten weten dat je bijvoorbeeld alleen in de ochtend wilt vertrekken of in de avond tussen een bepaalde tijd. Andere opties zijn keuzen voor Maatschappij, andere dichtbij gelegen luchthavens, reisduur, tussenstops, Prijs, Klasse, Type vliegtuig, etc.

transavia vlucht boeken van Amsterdam naar Barcelona

Wanneer u klaar bent om te boeken, klikt u op de groene knop “Deal bekijken”. Momondo opent een nieuw venster en brengt je naar de boekingssite om je aankoop te voltooien. Zorg ervoor dat u een kaart zoals de Chase Sapphire Reserve gebruikt om 3x de punten voor reisaankopen te krijgen.

Vervolgens wordt er een nieuwe pagina geopend van de aanbieder zoals edreams.com, Vueling, Vliegwinkel, Transavia, Opodo, Mytrip.com, Gate1.nl of een van de vele andere. Daar staat dan de gewenste vlucht al ingevoerd. CONTROLEER de vlucht en prijs altijd voor de zekerheid voor je overgaat naar de contactgegevens en betaling.

Momondo Explore

momondo-vliegtickets-explore

Een laatste leuke functie om te markeren is de Momondo “Explore” -zoekopdracht. Voer op de startpagina uw vertrekluchthaven en datums in. Maar selecteer ‘Kun je niet kiezen waar je heen wilt?’ in plaats van een bestemming in te voeren. Klik vervolgens op Zoek.

Momondo-goedkoopste-vliegtickets-vanaf-amsterdam-schiphol-airport

Momondo komt terug met goedkope vluchtideeën op basis van wanneer je wilt reizen en vanaf welke luchthaven. Je kan vervolgens alsnog de vertrekstad, aankomststad en vliegtijd aanpassen. Ook kan je aangeven wat je Budget is, hoe lang je vlucht maximaal mag zijn en wat voor type reis het os zoals Strand, Romantisch, Outdoor, Stad, Foodie, Skien of Familie.

Ik zag een negatieve Momondo-beoordeling!

Momondo is geen boekingssite, maar een zoekmachine voor vliegtickets. Wanneer de Momondo-zoekmachine de goedkoopste vlucht vindt, kan deze heel goed worden verkocht door een kleiner online reisbureau (OTA) waar je nog nooit van hebt gehoord. De meeste van deze reisbureaus zijn volledig legitiem en fungeren alleen als tussenpersoon tussen u en de luchtvaartmaatschappij.

De sleutel tot succes met deze reisbureaus zijn het lezen van de algemene voorwaarden over eventuele wijzigings- of annuleringskosten. Vaak zijn deze kleinere tarieven hoger dan sommige van de grotere reisbureaus of de luchtvaartmaatschappij zelf.

Uiteindelijk moet je de keuze maken waar jij je het prettigst bij voelt, zelfs als dat betekent dat je wat extra moet betalen omdat het ene reisbureau betere voorwaarden heeft dan de andere. Maar als je zeker bent van je reisdata, is het misschien niet logisch om extra te betalen om lagere annulerings- of wijzigingskosten te garanderen.

Onthoud dat Momondo reizigers bedient worden in 30 verschillende internationale reismarkten en een vertrouwde en gerespecteerde bron is voor goedkope vluchten in de reisindustrie.

Kortom: Goedkope vluchten = Momondo

Nieuws
  • Online ticketverkoper Momondo mag geen vliegtickets van Ryanair meer verkopen omdat de prijsvechter beweert dat Momondo zich niet aan de regels hield. Ryanair, die strikte beleidsregels heeft voor wederverkopers, zegt dat Momondo klanten naar andere websites heeft doorverwezen in plaats van die van Ryanair. Momondo beëindigt het contract, maar ontkent contractbreuk en stelt dat hun primaire doel transparantie is om gebruikers de laagst beschikbare prijs te bieden. Momondo blijft Ryanair-vluchten via reisbureaus weergeven.