Aankomst en Vertrek Rome Airport

Er kunnen Rome aankomsttijden en vertrektijden bij twee verschillende vliegvelden plaatsvinden. Deze zijn:

Rome wordt als een van de meest populaire steden beschouwd om een korte vakantie te houden en natuurlijk  het Colosseum te bezoeken. Bij geplande Rome aankomst kan je kiezen om bij een van de twee dichtstbijzijnde  vliegvelden genaamd Fiumicino en Ciampino. Vanuit Nederland is een vertrek naar Rome met het vliegtuig alleen mogelijk vanaf Amsterdam Schiphol en Eindhoven Airport of met een overstap vanaf Rotterdam.

Er zijn Rome vertrektijden (Ciampino Airport) naar Eindhoven airport met de luchtvaartmaatschappij Ryanair. Er zijn zo’n 5 vliegtuigen in de week te volgen op deze route. Een Rome vertrek (Fiumicino Airport) naar Amsterdam is meer vanzelfsprekend waarvan je elke dag wel vluchten kunt volgen op de route. Daarvoor vliegen de vliegvaartmaatschappijen Easyjet, KLM, Vueling en Alitalia dagelijks.

De Rome Fiumicino aankomsttijden zijn de afgelopen decennia flink gegroeid van 25 naar 45 miljoen passagiers in het jaar.  De aankomsten bij Rome Ciampino zijn sinds 2005 stabiel gebleven rond de 5 miljoen passagiers. Door de pandemie in 2020 zijn er veel vluchten geannuleerd waardoor er een flinke daling in passagiers is gekomen. In 2022 word het pas verwacht dat alle vluchten weer op het oude schema liggen.

Vertrek en Aankomst Rome Fiumicino en Ciampino

Er zijn vele vluchten te volgen rondom de stad Rome. De meeste zullen arriveren of bij Rome vertrekken vanaf Fiumicino. Op de radar kan je zien dat de Rome aankomsten dichter bij het centrum van de stad liggen. Klik op een vliegtuig op de radar en je krijgt meer informatie over de vlucht. Veelal krijg je een voorbeeld foto van het type vliegtuig te zien. Daaronder staat het vluchtnummer, vertrekstad, aankomststad, type vliegtuig zoals Boeing of Airbus, vlieghoogte en snelheid.

Aankomst Rome Fiumicino

Als je de Rome Fiumicino aankomsttijden wilt weten dan kan je onderstaand schema raadplegen. Als je Rome aankomsttijd er niet tussen staat dan zal je wellicht het tijdsbestek moeten aanpassen. De aankomsttijden staan namelijk een tijdsvlakken van 3 uur. Als je de vlucht gevonden denkt te hebben kan je verifiëren naar naar Rome Vertrek te kijken. Dat zijn de vertreksteden die vluchten naar Fiumicino aanbieden. Tevens kan je de vlucht met vluchtnummer en luchtvaartmaatschappij zien om er zeker van te zijn dat je de goede vlucht aan het volgen bent. De Status geeft aan of het vliegtuig al is geland, onderweg of gepland is. Vertrektijden kunnen ook vertraging hebben en dat staat dan ook bij de status van de vlucht beschreven.

Vertrek Rome Fiumicino

Het vliegveld Fiumicino wordt ook wel Rome Leonardo da Vinci Airport genoemd. In het Italiaans is het dan: ‘Aeroporto Internazionale di Roma–Fiumicino “Leonardo da Vinci’. Het vliegveld is te identificeren met de luchtvaartcodes FCO en LIRF. Het is het drukste vliegveld van Rome en ook het gehele land. Het is een belangrijke thuishaven voor de lokale airline Alitalia die de meeste Rome aankomsttijden op de borden laat noteren. Het vliegveld is ook een van de drukste in Europa met 45 miljoen passagiers in het jaar. In Rome bestond het vliegveld Ciampino al voordat Fiumicino officieel werd geopend voor de eerste Rome vertrektijden. De eerste vluchten waren te volgen in 1960 voor de Olympische spelen die toen in en rondom de stad werden gehouden. Pas in de laatste 2 decennia zijn er meerdere verbeteringen toegebracht aan de terminals en landingsbanen.

Het vliegveld heeft 2 terminals voor een Rome aankomst alhoewel Terminal 1 momenteel in renovatie zit en bijna alle vluchten via Terminal 3 lopen. Terminal 3 heeft 52 gates beschikbaar voor een Rome vertrek. Er zijn 3 landingsbanen voor Rome Fiumicino aankomsten die 3800-3900 meter lang zijn. Hierdoor kunnen er ook grote passagiersvliegtuigen en vrachtvliegtuigen landen.

Airport-Fiumicino-Rome-vertrekken-plattegrond

Een vliegtuig volgen zal in de meeste gevallen van Alitalia zijn. Toch zijn er vele andere airlines te zien die gebruik maken van Fiumicino Airport. Er zijn ook veel vluchten van Easyjet, Neos, ryanair, Vueling en Wizz Air. Deze maatschappijen hebben veel routes met vliegtuigen die te volgen zijn naar Sicilië (Catania en Palermo) en Milaan Linate Airport.

Het is een van de meest interessante bestemmingen voor een stedentrip in Europa. Er zijn daarom ook veel vluchten uit Barcelona, Madrid, Parijs, Londen, München, Brussel en Frankfurt te volgen. Een vlucht volgen naar Nederland kan met Alitalia, Vueling, Easyjet en KLM. Jaarlijks vliegen rond de 1 miljoen mensen van en naar Rome.

Adres en locatie Fiumicino Airport

 • Via dell’Aeroporto di Fiumicino, 00054 Fiumicino RM, Italië
 • Telefoon: +39 066 59 51
 • Tijdzone: wintertijd UTC +1, zomertijd UTC +2.
 • Munteenheid: Euro
 • Landnummer voor bellen: +39 (0039)
 • Andere contacten: Website Fiumicino Airport

Vlucht Volgen Rome Fiumicino

Live en real-time vluchten luchthaven Rome Fiumicino:

Aankomst Rome Ciampino

Rome Ciampino airport wordt ook owel Ciampino–G. B. Pastine International Airport genoemd. Dit is in het Italiaans ‘Aeroporto Internazionale di Roma–Ciampino “G. B. Pastine’. Het krijgt de vliegtuigcodes CIA en LITA. Het ligt op slechts 12 kilometer ten zuidoosten van het centrum van de stad. Het wordt voornamelijk gebruikt door budget vliegmaatschappijen. Er worden naast passagiersvliegtuigen ook militaire activiteiten uitgevoerd. Het eerste vliegtuig was in 1916 te volgen. Totdat het vliegveld Fiumicino werd geopend was het het enige vliegveld van Rome. Een Rome aankomst was daarna minder vanzelfsprekend bij Ciampino Airport. Zie hieronder de Rome aankomsttijden van het vliegveld Ciampino:

Vertrek Rome Ciampino

Er is 1 terminal met meerdere verdiepingen om alle aankomsten en vertrekken te verzorgen. Er zijn 31 check-in balies om een Rome vertrek te starten. Via de douane kom je bij de 16 beschikbare gates om te kunnen vertrekken vanaf Rome Ciampino airport.

Airport Ciampino Rome aankomsten plattegrond

De meeste vluchten worden uitgevoerd door Ryanair en Wizz Air die veelal naar de wat kleinere vliegvelden elders in het land en Europa vliegen zoals Eindhoven Airport.

Adres en locatie Ciampino Airport

 • Via Appia Nuova, 1651, 00040 Ciampino RM, Italië
 • Telefoon: +39 066 59 51
 • Tijdzone: wintertijd UTC +1, zomertijd UTC +2.
 • Munteenheid: Euro
 • Landnummer voor bellen: +39 (0039)
 • Andere contacten: Website Ciampino Airport

Vlucht Volgen Rome Ciampino

Live en real-time vluchten luchthaven Rome Ciampino:

Nieuws

 • De Italiaanse regering streeft ernaar om de verkoop van 41 procent van de aandelen van ITA Airways aan de Lufthansa Group tegen eind volgend jaar af te ronden. Dit werd aangekondigd door de Italiaanse minister van Economie en Financiën, Giancarlo Giorgetti. De Italiaanse regering is bezig met het verkrijgen van formele goedkeuring van de mededingingsautoriteit van de Europese Unie voor de deal. Lufthansa wil 41 procent van de aandelen van ITA Airways overnemen voor €325 miljoen, met de mogelijkheid om later de resterende aandelen van de Italiaanse overheid over te nemen op basis van de prestaties van ITA in de komende jaren. Na voltooiing van de transactie zullen ITA Airways en de Lufthansa Group direct gaan samenwerken op zowel commercieel als operationeel niveau, waardoor ITA Airways de vijfde netwerkmaatschappij wordt binnen de Lufthansa Group.