Aankomsttijden Schiphol

aankomsttijden schipholSchiphol aankomst: onderstaande schema geeft de tijden aan van hoe laat bepaalde vliegtuigen op Amsterdam Schiphol Airport landen. Let op de selectie van het tijdsbestek. Deze staat standaard op de huidige tijd maar u kunt ook naar tijden later op de dag kijken.

Vliegveld Schiphol aankomsttijden vandaag
Aankomst Schiphol Airport

schiphol logoAlle benodigde informatie om een vlucht te zoeken is aanwezig. Het makkelijkste is als u weet hoe laat het vliegtuig zal landen. Dan blijft er nog maar een kleine selectie over waar je op hoeft te letten. Andere mogelijkheden om op te zoeken zijn het vluchtnummer, luchtvaartmaatschappij, aankomsttijd, vertrekstad en de status van de vlucht om te weten of deze onderweg (vertraging), geland of gepland is.

 • aankomsten van klmZoek je een KLM aankomst? Kijk dan onder het kopje ‘vlucht’ dat met de code KL begint. Nog duidelijker is het om bij het kopje ‘luchtvaartmaatschappij’ op KLM te zoeken.
 • transavia tijden van aankomst schipholEen andere populaire zoekopdracht is Transavia. Gewoon zoeken op Transavia bij de kolom ‘luchtvaartmaatschappij’ en je zal de vlucht snel vinden. De luchtvaartcode is ‘HV’.
 • Vele mensen zoeken ook op Easyjet. Deze kan ook gewoon op de naam gevonden worden. De code voor Easyjet bestaat niet uit 2 letters maar een letter+nummer: ‘U2’.

Andere optie voor veel Nederlanders is ook Corendon Dutch Airlines en Tui Fly (deze kunt u ook terug vinden op de Tui website). Deze zullen niet altijd in het lijstje terug te vinden zijn aangezien er niet veel vluchten van zijn. De meeste aankomsten en vertrekken zijn van KLM.

Aankomsttijden Schiphol morgenvroeg

Selecteer de datum van morgen en de gewenste tijd. Dit kan slechts 1 uur zijn tussen 8 en 9 maar u kunt ook de hele middag na 12:00 uur kiezen. Vervolgens kunt u het vluchtnummer zien, welke stad het vandaan komt met airport code, welke luchtvaartmaatschappij het is, de geplande en uiteindelijke aankomst en wat de status er van is. Op deze manier kunt u ook oude aankomsttijden in het verleden van Schiphol Airport terugkijken.

De volgende baan of banen zijn in gebruik:

Bron: Luchtverkeersleiding Nederland

Kijk voor de oranje lijnen voor de landingsbanen.

Teletekst aankomsttijden schipholMen probeert via Google zoekmachine ook aankomsttijden van Schiphol terug te vinden maar dat is nog niet mogelijk. Een andere optie om aankomsten is het ouderwetse Teletekst. Om een aankomsttijd te zoeken moet je op de volgende pagina’s kijken:

Let er op dat er ook sub-pagina’s zijn vanwege de vele aankomsten op Schiphol.

Nieuws

 • 16 oktober 2019: het Ibis Styles hotel bij Amsterdam Airport om uit te breiden met 126 kamers. Heb je bijvoorbeeld een late aankomsttijd dan zijn er meer mogelijkheden om een nachtje te blijven om vervolgens door te reizen naar je eindbestemming.
 • 3 oktober 2019: de aankomsttijden van de treinen kunnen anders zijn dan gepland. Er zijn komend weekend onderhoudswerkzaamheden waardoor je vanuit het zuidwesten van Nederland langer onderweg zal zijn richting Schiphol.
 • 30 september 2019: na een week gesloten te zijn en dus zonder aankomst op de Polderbaan is deze weer open. Er is gepland onderhoud geweest. De komende twee weken is de Aalsmeerbaan gesloten voor onderhoud. Bij gepland onderhoud wordt er o.a. gekeken naar de lampen en wordt rubber dat vast zit in de baan verwijderd. De komende weken zal de Buitenveldertbaan en Zwanenburgbaan meer vliegtuigen te volgen zijn.
 • 17 september 2019: aankomsten bij Schiphol groeien niet door. Waar het vliegveld nummer 3 is van Europa gaat het voorbijgestreefd worden door de Duitse luchthaven Frankfurt.
 • 15 september 2019: de topman Elbers van KLM ziet niets in een vertrek van Schiphol naar zee. Er zijn vele praktische redenen dat voor problemen kunnen zorgen met aankomsten op zee. Hij is meer een voorstander van het verbeteren van de huidige locatie van Schiphol.
 • 13 september 2019: niet op kerosine maar elektrisch vliegen! Een aankomst met een elektrisch vliegtuig op Schiphol Airport zal hard toegejuicht worden door de omwonenden vanwege het geluid. In samenwerking met verschillende scholen en luchtvaartbedrijven zal er eerst getest worden op Teuge Airport met een klein Cesna vliegtuig. .
 • 9 september 2019: vanwege een storing met de radar bij Schiphol Airport waren er een aantal vliegtuigen van klm te volgen naar het vliegveld Groningen Eelde. Na aankomst in Groningen en opgeloste storing kon er weer worden doorgevlogen.
 • 30 augustus 2019: de luchthaven van Frankfurt groeit een stuk harder dan Amsterdam Schiphol. Er werd al de eerste steen gelegd voor de derde terminal bij de Duitse luchthaven. Schiphol Airport is dus gewaarschuwd voor de derde grootste airport van Europa. London Heathrow is de grootste gevolgd door Charles de Gaulle bij Parijs.
 • 18 augustus 2019: sinds de eerste vlucht van Easyjet op Schiphol is van de week de 60.000.000ste passagier aangekomen. Easyjet is na KLM de grootste vervoerder van Schiphol Airport.
 • 13 augustus 2019: de aankomsten van Air Europa vanuit Madrid zal vanaf de winter met grotere vliegtuigen zijn vanwege de groeiende vraag. Het gaat om de Boeing 787 (Dreamliner) en de Airbus A330 vliegtuigen.