Aankomst en Vertrek Maastricht Airport

Menu:

Je hoeft niet naar Limburg te rijden om de aankomsttijden en vertrektijden te weten van het vliegveld in Maastricht. Deze zijn direct beschikbaar voor vandaag op deze pagina en up-to-date.

Het vliegveld in Limburg word Maastricht Aachen Airport genoemd. Deze luchthaven krijgt de vliegcodes IATA: MST en ICAO: EHBK. Het is in de plaats Beek gelegen op 10 km afstand van de grotere stad Maastricht. Daarnaast heeft het ook de naam Aachen (Duitsland) gekregen wat zo’n 30 km verderop gelegen ligt. Het is in Nederland een belangrijk punt voor vrachtvervoer dat via de lucht het land binnenkomt. Er worden zo’n 400 duizend passagiers via de luchthaven vervoert.

 

Aankomst en Vertrek Maastricht Aachen Airport passagiers

Maastricht Aachen airport is zeker niet het vliegveld met de meeste aankomsttijden of vertrektijden in het land maar de  populariteit in commerciële vluchten stijgt langzaam wel. Het zijn dan met name enkele chartervluchten of low cost airlines. De cargo vrachtvluchten komen voornamelijk uit de regio Midden Oosten.

Naast de vertrekken en aankomsten is een vliegtuig volgen ook mogelijk. De hoeveelheid vluchten zijn door de pandemie in 2020 en ook in 2021 flink afgenomen. Er zijn in deze tijd grotendeels vliegtuigen met vracht te volgen.

Aankomst Maastricht Aachen Airport

Er zijn aankomsttijden te zien in het actuele schema hieronder. Deze aankomsten staan gerangschikt op ‘Aankomst’ wat de tijdsaanduiding aangeeft van een vlucht. Veelal staan de vluchten die te volgen zijn op Onderweg of Gepland. Als het vliegtuig niet de aankomsttijd haalt of heeft gehaald dan word er aangegeven dat de vlucht is vertraagd of wellicht zelfs is geannuleerd. Het desbetreffende vluchtnummer, luchtvaartmaatschappij en vertrekstad met airport code zijn ook te volgen in de tabel.

Vertrek Maastricht Aachen Airport

Geschiedenis Maastricht Airport

Er waren al plannen voor aankomsten in 1919 maar vele vertragingen hebben geleid tot de eerste vertrekken pas in 1945. Na de tweede wereldoorlog werd het vliegveld (Beek Airfield) overgedragen aan de overheid. Een tiental jaar later werd het vliegveld uitgebreid met vluchten die werden uitgevoerd door KLM, Euravia, Transair. Het werd ook vaak als hub gebruikt. Na een aankomst vanuit bijvoorbeeld London werd er bijgetankt en was er weer snel een Maastricht Aachen vertrek naar Oostenrijk, Zwitserland en Italië. De luchthaven zelf werd zelf ook langzaam populair voor het toerisme door de nabijgelegen plaats Valkenburg wat heeft geleid tot veel Maastricht aankomsten vanuit Engeland. Lokale vluchten volgen naar Amsterdam kwam later ook op gang in 1966 dat vervolgens stopte in 2008. In 1973 werd de landingsbaan verlengd naar 2500 meter om grotere vliegtuigen te kunnen laten landen. Als gevolg waren er steeds meer aankomsten te volgen van vrachtvliegtuigen bij Maastricht Aachen Airport. Later werd de landingsbaan nogmaals verlengd.

Maastricht Aachen Airport logo

Parkeren

Parkeren is eenvoudig bij dit kleine vliegveld. Voor kort parkeren kan je de auto bij P1 zetten. Voor langer parkeren kan je naar P2. P2 is gratis voor passagiers die een vlucht hebben bij Corendon (bieden niet het hele jaar vluchten aan). Eenmaal een aankomst bij het vliegveld Maastricht Aachen kan je de terminal inlopen.

Terminal

De check-in balies zijn dan gelegen aan de linkerhand. Na de check-in ga je door de Veiligheidscontrole naar de vertrekhal. Aankomsten zijn aan de rechterkant van het gebouw. Als je iemand ophaalt of wegbrengt kan je gebruik maken van de ‘Kiss & Ride’ vlak voor de terminal.

Vertrekken en aankomsten Maastricht Aachen Airport terminal

Vluchten

In 2019 heeft het vliegveld Maastricht Aachen de meeste aankomsttijden en vertrektijden op de borden gehad in de geschiedenis. Het was met 430,030 passagiers net even wat meer dan in 2013. Helaas is het flink gedaald in 2020 door het gevolg van het corona virus.

Maastricht Aachen een belangrijk vliegveld voor cargo vluchten. De luchtvaartmaatschappijen die vracht naar deze luchthaven brengen zijn onder andere, Emirates, Ethiopian Cargo, Qatar Airways, Royal Jordanian, Saudie, Silk Way Airline en Turkish Cargo.

Een aankomst van een passagiersvlucht word vaak uitgevoerd door Corendon Airlines of Ryanair. Er zijn verschillende vluchten te volgen naar het zuiden van Europa en Turkije zoals Antalya en Bodrum in Turkije. Er zijn ook seizoensvluchten naar Burgas, Kreta, Hurghada, Kos, Rhodos en Zakynthos.

  • Ryanair vliegt naar Alicante, Barcelona en Bari. Je kan ook met het Ryanair vliegtuig naar Porto of Zadar.

Teletekst

Wil je de aankomst- en vertrektijden op het ouderwetse Teletekst kijken dan kan dat ook. Op pagina 768 kan je terecht om alle vluchten te volgen. Let op! De eerste twee tabbladen zijn van Maastricht en daarna volgen de tijden van Eindhoven Airport. Het eerste tabblad geeft de aankomsten aan en het tweede de vertrekken.

Adres en locatie

  • Vliegveldweg 90, 6199 AD, Maastricht
  • Limburg, Nederland
  • Telefoon: +31 (0)43 358 9898
  • Tijdzone: wintertijd UTC +1, zomertijd UTC +2.
  • Munteenheid: Euro
  • Landnummer voor bellen: +31 (0031)
  • infodesk@maa.nl

Vlucht Volgen Maastricht Aachen

Live en real-time vluchten luchthaven Maastricht Aachen:

Nieuws

  • Dean Boljuncic is benoemd tot hoofd van de nieuwe verkoopafdeling van Maastricht Aachen Airport. In deze rol zal hij zich richten op de duurzame groei van de luchthaven en strategische partnerschappen met Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, expediteurs en luchtvaartmaatschappijen bevorderen. Boljuncic, voorheen ‘Head of aviation development en partnerships’ bij Eindhoven Airport, brengt waardevolle ervaring en enthousiaste ideeën met zich mee om de passagiers- en vrachtoperatie te stimuleren, ondersteund door zijn luchtvaartachtergrond en opleiding.