Vliegveld Rotterdam

Veel spottersplaatsen zijn er niet.  Echter, Bovendijk (rode stip) is een mooie locatie om een vliegtuig te zien vertrekken of aankomen. Een andere plek om vliegtuigen te volgen is het panoramaterras. Dit is te bereiken via het restaurant ‘De Horizon’ bij het vliegveld Rotterdam The Hague. Gemakkelijk een vliegtuig spotten terwijl je vrienden of familie op dat moment er in zitten. Of wellicht is het wel het vliegtuig waar jij enkele uren later mee vertrekt.

vliegtuig volgen bij rotterdam the hague airport

Welke maatschappijen vliegen vanaf Rotterdam?

Er zijn slechts rond de 40 vertrek en aankomsten bij vliegveld Rotterdam The Hague per dag. De volgende vliegmaatschappijen zullen daar bij zijn:

Wil je meer weten over aankomsten en vertrekken? Zie:

Live Radar Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam heeft voornamelijk bestemmingen in Europa. Enkele veel gevlogen routes zijn naar Barcelona, Tenerife, Valencia, Alicante, Londen, Malaga, Istanbul. Dat houdt in vele gevallen in dat het niet de grootste vliegtuigen zijn die je kunt volgen. Dat betekent natuurlijk niet dat het minder leuk is om vliegtuigen te spotten bij Rotterdam The Hague Airport. Wil je toch de grote vliegtuigen zien of de modernste zien langskomen dan moet je toch echt naar een grotere luchthaven zoals Schiphol, Brussel of Keulen. Echter, dat is niet altijd voor iedereen mogelijk en dan is het toch een goed alternatief om van die mooie vliegtuigen te zien in Rotterdam.

Vliegtuig volgen bij Schiphol Airport

Wil je toch een vliegtuig volgen bij Schiphol? Dan is het handig als je de vertrek- en aankomsttijden bij Schiphol Airport weet. Zie dan: aankomst Schiphol. Er zijn vele vliegtuigen dus online even checken welk vliegtuig wanneer landt zodat je de precieze aankomst op Schiphol kan weten.

Nieuws

  • Rotterdam The Hague Airport heeft afscheid genomen van de twee Air Explore 737’s die in de afgelopen zes maanden voor TUI vanaf de luchthaven hebben gevlogen. Deze extra capaciteit was nodig tijdens het zomerseizoen, maar met de komst van het rustigere winterseizoen is deze niet langer vereist. TUI huurt doorgaans extra vliegtuigen in tijdens het zomerseizoen, en dit jaar werden twee witte 737-800’s van de Slowaakse chartermaatschappij Air Explore ingezet. Deze vliegtuigen hebben nu de luchthaven verlaten en zijn teruggekeerd naar hun thuisbasis in Bratislava. TUI heeft in het verleden ook vliegtuigen gehuurd van andere luchtvaartmaatschappijen, zoals GlobalX, om aan de zomerse vraag te voldoen.
  • Volg vluchten van Transavia naar het Schotse Edinburgh en het Spaanse Bilbao niet vanaf april maar zelfs als vanaf eind februari en maart. Hierdoor zullen de vluchten naar o.a. Nice niet terugkeren.