Vliegveld Rotterdam

Veel spottersplaatsen zijn er niet echter is Bovendijk (rode stip) een mooie locatie om een vliegtuig te zien vertrekken of aankomen. Een andere plek om vliegtuigen te volgen is het panoramaterras. Dit is te bereiken via het restaurant de Horizon bij het vliegveld Rotterdam The Hague. Gemakkelijk een vliegtuig spotten terwijl je vrienden of familie op dat moment er in zitten.

vliegtuig volgen bij rotterdam the hague airport

Welke maatschappijen vliegen vanaf Rotterdam?

Er zijn slechts rond de 40 vertrek en aankomsten bij vliegveld Rotterdam The Hague. De volgende vliegmaatschappijen zullen daar bij zijn:

Wil je meer weten over aankomsten? Zie hier: aankomsttijden Rotterdam airport

Vertrekken: Vertrektijden Rotterdam The Hague Airport

Live Radar Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam heeft voornamelijk bestemmingen in Europa. Dat houd in vele gevallen ook in dat het niet de grootste vliegtuigen zijn en die je kan volgen. Dat betekent natuurlijk niet dat het minder leuk is om vliegtuigen te spotten bij Rotterdam. Wil je toch de grote vliegtuigen zien of de modernste zien langsrazen dan moet je toch echt naar een grotere luchthaven zoals Schiphol, Brussel of Keulen. Echter is dat niet altijd voor iedereen mogelijk en dan is het toch een goed alternatief om van die mooie vliegtuigen te zien.

Wil je toch de vliegtuigen en vluchten volgen bij Schiphol? Dan is het handig als je de vertrek- en aankomsttijden bij Schiphol Airport weet. Zie dan: aankomst Schiphol. Er zijn vele vliegtuigen dus online even checken welk vliegtuig wanneer landt zodat je de precieze aankomst op Schiphol kan weten.

Nieuws

  • 16 februari 2020: door de harde wind vanwege storm Dennis waren er meerdere vluchten die bij aankomst een doorstart moest maken. Daardoor zijn er kleine vertragingen van een kwatier opgelopen.
  • Januari 2020: door nieuwe centrale beveiligingsfilter hoeven bijvoorbeeld geen drankjes en computerapparatuur uit het handbagage gehaald te worden. Daardoor verloopt het hele proces naar de gate een stuk sneller.
  • Januari 2020: volg vluchten van Transavia naar het Schotse Edinburgh en het Spaanse Bilbao niet vanaf april maar zelfs als vanaf eind februari en maart. Hierdoor zullen de vluchten naar o.a. Nice niet terugkeren.
  • 6 december 2019: Het vliegveld Rotterdam The Hague Airport heeft haar 2 miljoenste passagier verwelkomt. Het vliegveld blijft gestaag drukker worden door meer bestemmingen, meer luchtvaartmaatschappijen en betere efficiëntie.
  • 16 oktober 2019: het aantal meldingen voor vliegtuigoverlast bij de luchthaven stijgt enorm dit jaar. Zo zijn er al 43 duizend meldingen binnengekomen tot dusver terwijl er in 2018 in totaal 35 duizend meldingen waren.
  • 15 september 2019: een nieuw prototype van de vliegtuigbouwer Embraer vloog naar Schiphol. KLM is de grootste gebruiken van dit merk vliegtuig in Europa. Het nieuwe type E195-E2 is zuiniger en stiller. Het heeft tevens een ’touch en go’ uitgevoerd bij het vliegveld van Rotterdam/The Hague.
  • 30 augustus 2019: de vliegtuigspotters hadden het zeldzame vliegtuig ‘Dash 8 Turboprop’ uit de jaren 80 wel gespot. Op weg van Noord-Amerika naar Nepal bracht het Rotterdam The Hague een pitstop.