Aankomst en Vertrek Alicante Airport

Menu:

Een vlucht volgen in of nabij Alicante Airport, gelegen in Spanje? Dan bent u op de goede pagina. Bij deze luchthaven is het voornamelijk in de zomermaanden heel druk met een aankomst of vertrek. Aangezien er nog wel  eens een vlucht geannuleerd of vertraagd kan zijn. Natuurlijk gebeurd het grotendeels dat een vliegtuig te volgen is die op de geplande tijd aankomt of vertrekt.

Over Alicante Airport

Om up-to-date informatie over de vliegtijden te weten laten wij hier een duidelijk schema met de vertrekken en aankomsten van Alicante–Elche Airport (IATA: ALC, ICAO: LEAL) zien. Ook wel Alicante–Elche Miguel Hernández Airport genoemd. De laatste 20 jaar is het vliegveld continue (met een kleine golfbeweging rond 2012) gegroeid. In het jaar 2019 werd er een record van 15,047,840 passagiers genoteerd. Door corona is er in 2020 een grote terugval geweest en zijn er veel vliegtuigen aan de grond gebleven. Het was en is ook in 2021 nog relatief rustig voor als je vaker een vliegtuig bent gaan volgen. Er waren in 2020 slechts 3,739,499 passagiers. Ook in 2021 zal er geen nieuw record komen. Gelukkig is 2022 (13,202,880 passagiers) en 2023 weer op niveau.

Vlucht volgen vanuit Nederland

KLM is samen met Transavia, Iberia (met tussenstop), EasyJet en Vueling in Nederland de belangrijkste vervoerders van Amsterdam Schiphol naar Alicante Airport. Aangezien ze niet allemaal elke dag een vliegtuig sturen naar Alicante zal je dus goed naar de beschikbare dagen moeten kijken. Vanuit Eindhoven biedt Ryanair vluchten aan en vanaf Rotterdam The Hague Airport heeft Transavia dagelijks een vlucht naar Alicante.

Jaarlijks vliegen er honderdduizenden mensen naar en van deze stad aan de Spaanse kust.

aankomst alicante vertrek alicante vliegtuig routes

Aankomst Alicante Airport

De aankomsttijden van vandaag worden laten zien die in een tijdsbestek van 3 uur vallen. Een ander tijdsbestek is gemakkelijk te selecteren door op het pijltje of tijdsblok te klikken waar de tijden staan aangegeven. Even opletten: AM – PM zijn afkortingen voor ‘nacht en ochtend’ (AM) en ‘middag en avond’ (PM). Je kan als eerste de vluchtnummers zien die op tijd onder elkaar staan. De volgende blokken zijn luchtvaartmaatschappij, Vliegveld van vertrek, Vliegveld van aankomst en status erachter of bijvoorbeeld een vliegtuig is geland of gepland is.

Vertrek Alicante Airport

Hoe lang van te voren moet je op Alicante Airport zijn?

 

Over Alicante Airport

Het vliegveld, op zijn Spaans: Aeropuerto de Alicante-Elche Miguel Hernández, bedient de regio Costa Blanca, Murcia, Elche, Albacete en natuurlijk Alicante zelf. Het ligt gelegen in Elche op zo’n 10 kilometer ten zuidwesten van de grote stad Alicante. Het is een basis voor de luchtvaartmaatschappijen Vueling en Ryanair. De eerste vluchten begonnen in 1967. Het vliegveld is eenvoudig te bereiken via een taxi, bus of huurauto. je kan er ook gemakkelijk parkeren. Er is momenteel 1 terminal aanwezig die in gebruik is.

Dit is een nieuw en modern terminal voor alle vluchten met vertrekken of aankomsten geopend in 2011. Het heeft een groot oppervlak van 333,500 vierkante meters. De maximale capaciteit is 20 miljoen passagiers per jaar. Om elk vliegtuig op tijd te laten vertrekken en te volgen zijn er 96 check-in balies aanwezig. De 40 aanwezig gates zijn zowel voor vliegtuigen met een aankomsttijd als een vertrektijd beschikbaar. Passagiers met een aankomst bij Alicante Airport komen in de aankomsthal waar er 16 bagage banden zijn. De luchthaven Alicante is opgedeeld in een Schengen en Niet-Schengen gedeelte.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

London Gatwick in het Verenigd Koninkrijk is de meest drukke vluchtroute van Alicante met 900 duizend passagiers per jaar die gebruik kunnen maken van de airlines British Airways, EasyJet, Norwegian Air, Ryanair Group, TUI Airways, Vueling.

De volledige top 10:

Adres en locatie

  • 03195 L’Altet
  • Alicante, Spanje
  • Telefoon: +34 913 21 10 00
  • Tijdzone: wintertijd UTC +1, zomertijd UTC +2.
  • Munteenheid: Euro
  • Landnummer voor bellen: +34 (0034)

Parkeren bij Alicante Airport

Er is een groot parkeerterrein om je auto te parkeren bij het vliegveld. Er staat een garage vlak voor de terminal die gekoppeld staan aan elkaar met een loopbrug. Verder zijn er nog diverse parkeeropties in de buurt voor als je behoefte hebt aan lang parkeren.

Vlucht Volgen Alicante

Live en real-time vluchten luchthaven Alicante:

Nieuws

  • Sinds de introductie van het reserveren van tijdsloten voor de beveiligingscontrole op Schiphol hebben reizigers dit al meer dan 500.000 keer gebruikt. Het populairste tijdslot ligt ongeveer 1,5 uur voor vertrek, en de meeste reserveringen komen van reizigers op weg naar Barcelona en Alicante. Het systeem, dat sinds maart beschikbaar is, biedt reizigers de mogelijkheid om zelf het tijdstip van de beveiligingscontrole te kiezen, wat de luchthaven helpt bij het beheren van passagiersstromen en het voorkomen van lange wachtrijen bij de beveiliging. In eerste instantie was deze service alleen beschikbaar voor reizigers met bestemmingen binnen het Schengengebied, maar sinds juli kunnen reizigers ook tijdsloten boeken voor bestemmingen buiten het Schengengebied. Het Schengengebied omvat 27 Europese landen met vrij reizen voor inwoners van de Europese Unie. De persoonscontrole vindt plaats aan de buitengrenzen van het Schengengebied.