Aankomst en Vertrek Bonaire Airport

Menu:

Vele mensen reizen naar de Antillen voor een zonvakantie in en rondom de winter. Er zijn voornamelijk vertrektijden en aankomsttijden op de borden van Curacao, Amsterdam, St. Maarten en Atlanta. Er is jaarlijks een redelijk stabiel aantal aankomsten op Bonaire International Airport. De liggen altijd rond de 350-400 duizend passagiers per jaar.

Het vliegveld Bonaire wordt ook wel Flamingo International Airport genoemd en heeft de vliegtuigcode ‘BON’. Het ligt gelegen in de buurt van de stad Kralendijk. Vele vluchten worden uitgevoerd door American Airlines, TUI Fly, United Airlines, Delta Air Lines, KLM en Divi Divi Air. Er is een enkele terminal alsook landingsbaan om alle Bonaire aankomsten en vertrekken te verwerken.

Aankomst en Vertrek Bonaire Airport aantal passagiers

Bekijk de Bonaire aankomsten en vertrekken via een live ‘vliegtuigjes radar’. Je kan bijna ieder vliegtuig volgen dat naar Bonaire Flamingo Airport vliegt. Let wel op dat sommige vliegtuigen die ook te volgen zijn niet van of naar Bonaire vliegen. Klik op ieder gewenst vliegtuig zodat je meer informatie krijgt te zien als je deze aan het volgen bent.

Aankomst Bonaire Airport

Zie de actuele Bonaire aankomsttijden hieronder in het schema van de luchthaven. Alle tijden van aankomst staan netjes onder elkaar gesorteerd op tijd. Deze staan als vierde in de tabel onder ‘Aankomst’. Dit is handig voor als je familie of vrienden van het vliegveld wilt ophalen of gewoonweg een vlucht wilt volgen. De Bonaire vertrektijden zijn dan weer erg handig als je zelf wilt vertrekken vanaf het vliegveld. Om goed te bepalen of het jouw vlucht is kan je ook de vertrekstad onder ‘Vertrek’, Luchtvaartmaatschappij, Vluchtnummer en de live status van de vlucht bekijken.

Vertrek Bonaire Airport

De allereerste Bonaire aankomst per vliegtuig was in 1936 toen er nog een simpele landingsbaan met loods was. Het eerste vliegtuig dat te volgen was van de KLM van Bonaire naar Curaçao. Het vliegveld werd later tijdens de tweede wereldoorlog gebruikt door de Amerikaanse soldaten om vervolgens een nieuw vliegveld te bouwen. Toen is Bonaire Flamingo Airport ontstaan. Een vertrek onder deze naam was in 1945. Het toenmalig gebouw werd nog ruim 20 jaar gebruikt. De landingsbaan is meerdere malen vervangen, vernieuwd en uitgebreid naar 1430 meter in lengte. De hoteleigenaren en investeerder op het Caribische eiland eisten dat de baan verlengd zou moeten worden. Uiteindelijk is dit in 1980 gebeurd naar 2400 meter met later zelfs naar 2880 meter. Hierdoor zouden veel meer en grotere vliegtuigen een Bonaire aankomst of vertrek kunnen plannen en dus ook verblijven in de hotels. In 1980 kwamen dan ook direct de eerste Bonaire aankomsten vanuit Miami. Het vliegveld had een periode ook dagelijks een aankomsttijd maar direct ook weer een vertrektijd van een KLM vliegtuig vanuit Amsterdam dat Peru of Ecuador als eindbestemming had. Het vliegveld werd dan vaak gebruikt om bij te tanken.

 

Wat je ziet na vertrekken en aankomsten Bonaire airport

Na Bonaire aankomsten is het meest voor de hand liggend dat je een taxi naar je hotel of andere eindbestemming reist. Een ander veel gebruikte optie is om te vertrekken vanaf Bonaire Flamingo airport met een huurauto. Een auto huren op Bonaire Airport kan gemakkelijk in de aankomsthal. Opties daarvoor zijn bij Budget Car Rental, Everts Car Rental, Avia, Hertz en PB Car Rental.

Bonaire Flamingo International Airport logo

De meeste vluchten zijn te volgen naar Curacao die worden aangeboden door Divi Divi Air. Er zijn dagelijks rond de 7 aankomsten of vertrektijden. De vlucht wordt enkele keren in de week door TUI Fly aangeboden die eigenlijk een stopover op het eiland heeft. Een vertrek is vanuit Amsterdam naar Bonaire en dan door naar Curacao om weer terug naar Amsterdam Schiphol te vliegen. De KLM doet een vergelijkbare route maar dan met Aruba i.p.v. Curacao. Verder zijn ook ook nog vluchten naar de VS zoals Miami, Atlanta, Houston en Newark. Regionale vluchten zijn te volgen naar andere eilanden in het Caribisch gebied zoals Sint Eustatius, Sint Maarten, Barranquilla.

Adres en locatie

  • Plasa Medardo SV Thielman 1 Kralendijk
  • Bonaire, Caribisch Nederland
  • Telefoon: +599 717 5600
  • Tijdzone: wintertijd UTC -4, zomertijd UTC -3.
  • Munteenheid: Amerikaanse dollar
  • Landnummer voor bellen: +599 (00599)
  • info@flamingoairport.com/

Vlucht Volgen Bonaire

Live en real-time vluchten luchthaven Bonaire:

Nieuws