Vliegveld Eindhoven

Alle vliegtuigen rondom vliegveld Eindhoven volgen? Dan zit u op deze pagina goed. Of ze nou wel of niet landen op Eindhoven airport, ze zijn zichtbaar op de radar verderop van deze pagina. Een vliegtuig kijken kan op diverse plaatsen bij het vliegveld. Het is een leuke hobby en wellicht handig om te weten hoe laat een bepaald vliegtuig landt als hier familie of vrienden inzitten. 

Vliegtuig spotten Eindhoven

Niet alleen op onze radar bekijken maar de vliegtuigen ook echt spotten bij het vliegveld? Daar zijn spottersplaatsen voor. Zie hiervoor onderstaande afbeelding:

spottersplaatsen eindhoven airport

Spottersplaatsen Eindhoven:

1. Spottersweg
De meest bekende plek is hier te vinden. De vliegtuigen die arriveren zullen over het parkeerterrein heengaan waardoor er hele goede foto’s gemaakt kunnen worden. Dit geldt natuurlijk ook voor vertrekkende vliegtuigen.

3. Terminal
Beste plek om naar het terras te gaan dat boven het terminal is. Nadeel zijn de ramen wat foto’s maken wat moeilijker maakt.

6. Runway 03
Aan de andere kant van Eindhoven vliegveld kunt u het best staan tot 2 uur in de middag (vanwege de zon).

7. Runway 03
De weg blijven volgen vanaf punt 6. Deze plek is beter in de middag.

8. Landsardseweg
Weer terug richting 1 zit plek 8. Je kan hier staan maar is geen plek die officieel is.

9. Parkeerterrein P5
De laatste plek is bij het parkeren van P5. Hier kunnen van dichtbij foto’s gemaakt worden als de vliegtuigen de startbaan opgaan via de taxibaan. (neem een trapje mee om geen foto’s door het hek hoeven te maken.

Overige plaatsen zijn minder interessant.

Welke maatschappijen vertrekken en landen in Eindhoven?

Er vertrekken en landen zo’n 80 a 100 vliegtuigen per dag op vliegveld Eindhoven. De voornaamste luchtvaartmaatschappijen om te volgen zijn:

Vlucht volgen Eindhoven Airport

Alle vliegtuigen die je op de radar ziet zijn live beelden. Er zit wel wat seconden vertraging op de realiteit. Toch kan je eenvoudig bepalen waar een vliegtuig zich bevindt als je de lucht in kijkt. De vluchten zijn dus actueel en van vandaag en niet van morgen.

  • Meer weten over de vertrek- en aankomsttijden van luchthaven Eindhoven? Daar hebben we meer info over en een handige applicatie om te kijken wat de tijden zijn. Zie daarvoor: Aankomsttijden Eindhoven Airport
  • Vertrek je vanaf Eindhoven? Kijk dan de vertrektijden hier: Vertrekken vanaf Eindhoven Airport
  • Meer informatie over Schiphol nodig? Dat kan ook! Schiphol Aankomsttijden kan je op onze website gemakkelijk zien. Handig bij het ophalen van terugkomende reizigers of voor het vliegtuigen spotten. Door het weten van de aankomsttijden weet je precies welk vliegtuig er landt op Schiphol.

Nieuws

  • Vanwege mist wijken vluchten naar Eindhoven Airport vaak uit naar andere luchthavens, zoals Maastricht en Keulen. Binnen twee jaar zal dit probleem verminderd worden door de aanleg van Instrument Landing System-categorie III, waarmee piloten in dichte mist kunnen landen. Deze upgrade zal gelijktijdig met groot baanonderhoud worden uitgevoerd. Op Schiphol waren vanochtend veel vertragingen en annuleringen van vluchten vanwege de mist, terwijl één vlucht op Rotterdam The Hague Airport moest omkeren naar Londen. De mist is inmiddels opgetrokken, en het vliegverkeer is weer grotendeels normaal.