Vliegveld Eindhoven

Alle vliegtuigen rondom vliegveld Eindhoven bekijken? Dan zit u op deze pagina goed. Of ze nou wel of niet landen op Eindhoven airport, ze zijn zichtbaar op de radar van deze pagina.

Niet alleen op onze radar bekijken maar de vliegtuigen ook echt spotten bij het vliegveld? Daar zijn spottersplaatsen voor. Zie hiervoor onderstaande afbeelding:

spottersplaatsen eindhoven airport

1. Spottersweg
De meest bekende plek is hier te vinden. De vliegtuigen die arriveren zullen over het parkeerterrein heengaan waardoor er hele goede foto’s gemaakt kunnen worden. Dit geldt natuurlijk ook voor vertrekkende vliegtuigen.

3. Terminal
Beste plek om naar het terras te gaan dat boven het terminal is. Nadeel zijn de ramen wat foto’s maken wat moeilijker maakt.

6. Runway 03
Aan de andere kant van Eindhoven vliegveld kunt u het best staan tot 2 uur in de middag (vanwege de zon).

7. Runway 03
De weg blijven volgen vanaf punt 6. Deze plek is beter in de middag.

8. Landsardseweg
Weer terug richting 1 zit plek 8. Je kan hier staan maar is geen plek die officieel is.

9. Parkeerterrein P5
De laatste plek is bij het parkeren van P5. Hier kunnen van dichtbij foto’s gemaakt worden als de vliegtuigen de startbaan opgaan via de taxibaan. (neem een trapje mee om geen foto’s door het hek hoeven te maken.

Overige plaatsen zijn minder interessant.

Welke maatschappijen vertrekken en landen in Eindhoven?

Er vertrekken en landen zo’n 80 a 100 vliegtuigen per dag op vliegveld Eindhoven. De voornaamste luchtvaartmaatschappijen om te volgen zijn:

Live Radar Eindhoven vliegveld

  • Meer weten over de vertrek- en aankomsttijden van luchthaven Eindhoven? Daar hebben we meer info over en een handige applicatie om te kijken wat de tijden zijn. Zie daarvoor: Aankomsttijden Eindhoven Airport
  • Vertrek je vanaf Eindhoven? Kijk dan de vertrektijden hier: Vertrekken vanaf Eindhoven Airport
  • Meer informatie over Schiphol nodig? Dat kan ook! Schiphol Aankomsttijden kan je op onze website gemakkelijk zien. Handig bij het ophalen van terugkomende reizigers of voor het vliegtuigen spotten. Door het weten van de aankomsttijden weet je precies welk vliegtuig er landt op Schiphol.

Nieuws

  • Februari 2020: storm op komst op 9 februari echter blijkt Eindhoven Airport nog niet veel last te hebben van het slechte weer in Nederland. De meeste vertrek- en aankomsttijden gaan volgens schema.
  • Januari 2020: door dichte mist moesten meerdere vluchten uitwijken naar andere dichtbijgelegen vliegvelden zoals Maastricht en Keulen. Na het middaguur kwam het weer rustig op gang en konden geplande vluchten hun initiële route weer volgen.
  • 6 december 2019: door de mist deze week en stakingen in Frankrijk zijn er vele vertragingen opgelopen. Het begint gelukkig allemaal weer op gang te komen.
  • 7 oktober 2019: de nieuwe parkeergarage bij Eindhoven Airport is na instorting weer open.