Aankomst en Vertrek Mallorca Airport

Menu:

Vele toeristen ontvluchten hun land in de zomer en winter op weg naar de zon. Er zijn veelal vertrektijden en aankomsttijden van Duitse en Engelse steden. Ook Nederlanders vertrekken graag naar Palma de Mallorca vanaf Amsterdam Schiphol, Rotterdam The Hague Airport of Eindhoven Airport.

De laatste 10 jaar is het vliegveld flink gegroeid in passagiers en Mallorca aankomsten. Zo waren er in 2009 nog 21 miljoen mensen en in 2019 bijna 20 miljoen mensen. De vluchten vanuit Nederland zijn te volgen van Transavia, TUI fly, Vueling, KLM, Corendon en Easyjet.

Aankomst en Vertrek Mallorca Airport aantal passagiers

Ontdek de Mallorca vertrekken en aankomsten via onze live vliegtuig radar. Je kan op deze live radar bijna elke vlucht volgen dat naar het Spaanse eiland ligt. Niet perse ieder vliegtuig in de buurt van het vliegveld zal op Palma de Mallorca landen of is daar opgestegen. Zodra je op het vliegtuig klikt zie je actuele informatie waaronder het vertrek en aankomst maar ook de snelheid en hoogte waar het vliegtuig vliegt. In combinatie een onderstaande aankomsttijd kan je zo op een leuke manier een vliegtuig volgen.

Aankomst Mallorca Airport

De aankomsttijden van vliegveld Palma de Mallorca staan in onderstaand schema. Het meest handig is eerst op aankomsttijd te zoeken. De aankomsttijden staan op volgorde van aankomst onder elkaar. Bevestig dan de vlucht door ook naar het vertrek (vertrekstad), vliegmaatschappij en vlucht (vluchtnummer) te kijken. Op deze manier is een vlucht volgen het meest makkelijk. De Mallorca vertrektijden kan je in hetzelfde schema selecteren of door op de pagina iets naar beneden te scrollen.

Vertrek Mallorca Airport

De oprichting van het vliegveld begon met het idee in de jaren 20 om post via het vliegtuig te sturen i.v.m. de boot naar of van het eiland. De eerste aankomst was in 1921 dat watervliegtuig de route Barcelona – Palma vloog. Een tiental jaar later kwam er pas een vliegschool met het idee om ook toeristenvluchten uit te voeren. De vluchten voor post werden ook uitgebreid naar Madrid en Valencia. Door de jaren heen zijn er steeds meer uitbreidingen aan het vliegveld gekomen om de aankomsten en vertrekken te vergroten met als resultaat de 1 miljoen passagiers in 1962. Enkele jaren was er een nieuwe terminal in aankomst.

Palma de Mallorca International Airport logo

Er is een terminal van meer 6 km2 aanwezig om alle vliegtuigen te verwerken. Er zijn 4 modules (A, B, C en D) aanwezig die zijn onderverdeeld in twee terminals. Een Mallorca aankomst bij Module A wordt voornamelijk gebruikt voor Niet-Schengen bestemmingen alsook de Verenigd Koninkrijk en Ierland. Module B is een klein gedeelte met slechts 8 gates beschikbaar. Hier wordt een Mallorca vertrek vaak gebruikt voor regionale bestemmingen. Module C heeft met 33 gates de meeste. Hier zullen veel vluchten uitgevoerd worden door de luchtvaartmaatschappijen Condor, Easyjet en Norwegian Air Shuttle. Module D voert met 19 gates veel vluchten in Europa uit naar Schengen bestemmingen.

Parkeren vertrekken en aankomsten Mallorca airport

 

De meeste international vluchten gaan naar Duitsland. Uit de top 10 drukste routes zijn er 8 naar Duitse steden. De belangrijkste zijn Düsseldorf, Frankfurt, Berlijn, Hamburg en Keulen. De andere 2 uit de top 10 zijn Manchester en London Gatwick in Engeland. Deze aankomsten worden grotendeels uitgevoerd door Lufthansa, Condor, TUI, Ryanair, Sundair, Vueling en Ryanair. Voor naar Engeland vliegen ook Jet2 en British Airways de route naar Palma de Mallorca. Als je vanaf Amsterdam Schiphol een vertrek naar Mallorca wilt kan je met Corendon, Easyjet, KLM, Transavia, TUI Fly of Vueling vliegen. Enkele van deze maatschappijen bieden de route alleen in het zomerseizoen aan. Van Eindhoven naar Mallorca vliegen of Rotterdam naar Mallorca kan ook. Vanaf Rotterdam The Hague airport kan je met Transavia of TUI naar Palma de Mallorca een vlucht volgen. Een Mallorca aankomst vanuit Eindhoven Airport kan met Ryanair en Transavia.

Adres en locatie

  • 07611 Palma, Balearic Islands
  • Mallorca, Spanje
  • Telefoon: +34 913 21 10 00
  • Tijdzone: wintertijd UTC +1, zomertijd UTC +2.
  • Munteenheid: Euro
  • Landnummer voor bellen: +34 (0034)
  • info@flamingoairport.com/

Vlucht Volgen Mallorca

Live en real-time vluchten luchthaven Mallorca:

Nieuws

  • TUI zal deze zomer Boeing 787-8-vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Antalya in Turkije aanbieden. Aanvankelijk was het plan om twee keer per week met een Boeing 767-300ER naar Antalya te vliegen, maar de 787-8 zal de dinsdagvluchten in juli overnemen. Dit is opmerkelijk omdat widebodyvliegtuigen zeldzaam zijn op deze regionale luchthaven in Nederland. TUI plant deze zomer vier verschillende vliegtuigtypes op vluchten vanaf Eelde, inclusief de Airbus A320 naar Mallorca en de Boeing 737 naar Gran Canaria.