Aankomst en Vertrek Milaan Airport

Er kunnen Milaan aankomsttijden en vertrektijden bij twee verschillende vliegvelden plaatsvinden. Deze zijn:

Milaan is bij uitstek een ideale bestemming om te bezoeken als stedentrip met vele historische gebouwen, modewinkels met cultuur en natuur in de omgeving. Je zou dus kunnen kiezen uit twee verschillende vliegvelden als Milaan aankomst. Een vertrek vanuit Nederland is mogelijk vanaf de vliegvelden Schiphol en Eindhoven. Vanaf Rotterdam Airport zal je moeten overstappen om op een van de luchthaven van Milaan te arriveren.

Vluchten bij Milaan

Linate Airport: De Milaan aankomsten bij Linate Airport zijn de laatste jaren stabiel gebleven rond de 9 a 10 miljoen passagiers per jaar. Een Milaan vertrek naar Amsterdam Schiphol kan met de luchtvaartmaatschappijen Alitalia, Easyjet en KLM.

Vertrek en Aankomst Milaan Linate Airport aantal passagiers

Malpense Airport: Milaan Malpensa is de drukste luchthaven en is de laatste vijf jaar gegroeid van 19 naar 29 miljoen passagiers. Een vliegtuig volgen of vertrekken vanaf dit vliegveld kan naar Eindhoven met Wizz Air of naar Schiphol Airport met KLM of Easyjet.

Aankomst en Vertrek Milaan Malpensa Airport aantal passagiers

Vliegtuigen volgen rondom Milaan kan ook met de online radars op deze website. Je kan een vlucht volgen van en naar Nederland maar ook andere vliegtuigen staan op de radar met routes naar bestemmingen over de hele wereld. Selecteer ieder gewenst vliegtuig om meer informatie te krijgen. Zo kan je zien wat de stad van vertrek of aankomst is, snelheid van het vliegtuig en de vlieghoogte.

Aankomst Milaan Malpensa

Check de aankomsttijden van Milaan Malpensa Airport in het schema hieronder. Zoek als eerst naar de verwachtte aankomsttijd. De aankomsttijden staan op volgorde wat het overzichtelijk maakt. Ook kan je zoeken of confirmeren of de andere gegevens bij de aankomsttijd klopt zoals vertrek, luchtvaartmaatschappij en vlucht. De vertrektijden staan in het schema hieronder of  selecteer de Milaan vertrektijden in hetzelfde schema. Bij status kan je bekijken of het vliegtuig al is geland, gepland, onderweg of geannuleerd is. Bij Onderweg staat ook eventueel extra informatie of bijvoorbeeld de vlucht is vertraagd.

Vertrek Milaan Malpensa

Milaan Malpensa airport is zoals al gezegd het drukste vliegveld van de stad Milaan gelegen in het noordelijk deel van Italië. Het ligt 50 kilometer ten noordwesten van de stad af. Alle Milaan aankomsten vinden plaats op 2 landingsbanen die ieder 3920 meter lang zijn. Na Rome Fiumicino is het de drukste luchthaven van het land met 28,8 miljoen passagiers in 2019. De vliegmaatschappij Alitalia biedt de meeste routes en vluchten aan.

Geschiedenis

De eerste vliegtuigen waren al in 1909 te volgen bij een oude boerderij. De eerste passagiersvluchten vonden pas plaats in 1948. In 1950 werd door Trans World Airlines de eerste intercontinentale vlucht uitgevoerd naar wat nu JFK airport is. Enkele jaren later naam de gemeente Milaan de exploitatie over. Pas in 1962 kwam er een nieuw terminal met de landingsbanen die verlengd werden to wat het nu is. In die tijd hadden grote maatschappijen zoals Air France, Alitalia, British Airways en Lufthansa de meeste vluchten verplaatst naar Linate Airport, wat veel dichter bij het centrum van de stad gelegen ligt. Dit veranderde pas weer terug rond het jaar 1998 toen er een grote verbouwing had plaatsgevonden. Alitalia bracht namelijk de vluchten terug naar Malpensa. De afgelopen decennia zijn er alleen maar meer vluchten, airlines en routes bijgekomen.

Milaan Malpensa International Airport logo

Faciliteiten

Er zijn momenteel 2 terminals voor passagiers beschikbaar. Terminal 1 is onderverdeeld in A, B en C. Terminal 1A verzorgt alle Milaan aankomsten vanuit het binnenland maar ook de Intra-Schengenvluchten. Bij Terminal 1B heb je alle Milaan vertrekken naar Niet-Schengen bestemmingen en intercontinentale routes. Een Milaan aankomst bij Terminal 1C is pas sinds 2013 en is vergelijkbaar met terminal 1B maar er zijn ook vluchten naar Israël. Terminal 2 is het oude terminal en wordt veel minder gebruikt. Een Milaan vertrek vanaf Terminal 2 wordt grotendeels door Easyjet uitgevoerd.

Malpensa Milaan aankomsten terminal 1 en 2

Vluchtschema

Naast de vluchten naar Amsterdam en Eindhoven zijn er ook veel vliegtuigen te volgen naar voornamelijk andere binnenlandse en Europese bestemmingen. De meeste Milaan vertrektijden zijn naar Rome–Fiumicino, Lazio. Voor vluchten binnen Europa staat Parijs–Charles de Gaulle, Frankrijk, bovenaan de lijst. Amsterdam Schiphol staat op plek 2. De top 10 word aangevuld met:

Adres en locatie Malpensa Airport

 • 21010 Ferno, Province of Varese, Italië
 • Telefoon: +39 022 32 323
 • Tijdzone: wintertijd UTC +1, zomertijd UTC +2.
 • Munteenheid: Euro
 • Landnummer voor bellen: +39 (0039)
 • Andere contacten: Website Malpensa Airport

Vlucht Volgen Milaan Malpensa

Live en real-time vluchten luchthaven Milaan Malpensa:

Aankomst Milaan Linate

De eerste Milaan Linate aankomsten waren in de jaren 30. In de jaren 50 alsook jaren 80 waren er grote verbouwingen om de Milaan vertrekken te stimuleren. In de jaren 60 kreeg het veel meer vluchten omdat verschillende airlines vanaf Malpensa naar Linate vertrokken. In 1997 was er een hoogtepunt met ruim 14 miljoen bezoekers. Sindsdien is het bergafwaarts gegaan omdat Alitalia en andere luchtvaartmaatschappijen weer gedeeltelijk terug naar Malpensa gingen. Sindsdien is een Linate Milaan vertrek minder gebruikelijk ondanks de goede ligging vlak bij de stad.

Vertrek Milaan Linate

 

Milaan Linate International Airport logo

Er is slechts 1 terminal bij het vliegveld om alle aankomsttijden en Milaan vertrektijden volgens de planning te laten verlopen. Er zijn verschillende verdiepingen voor vertrek, aankomst, winkels en andere services. Er is 1 landingsbaan om alle vluchten voor passagiers of vracht te verwerken. Met de auto is het vliegveld te bereiken via de SP15b welke toegankelijk is via de Autostrada A51 vanuit het centrum gezien. Er is ook openbaar vervoer met de trein en bus. Een Milaan aankomst met de Metro zal in de toekomst ook een optie worden.

Linate Milaan vertrekken terminal

Net zoals Malpensa zijn er veel binnenlandse vluchten maar ook nog steeds veel Europese routes met vergelijkbare bestemmingen. De frequentie is in de meeste gevallen een stuk minder.

Adres en locatie Linate Airport

 • Viale Enrico Forlanini, 20090 Segrate MI, Italië
 • Telefoon: +39 02 232323
 • Tijdzone: wintertijd UTC +1, zomertijd UTC +2.
 • Munteenheid: Euro
 • Landnummer voor bellen: +39 (0039)
 • Andere contacten: Website Linate Airport

Vlucht Volgen Milaan Linate

Live en real-time vluchten luchthaven Milaan Linate:

Nieuws

 • De Confederazione Unitaria di Base, een vakbond in Italië, heeft gewaarschuwd dat tot 35 procent van alle vluchten op de luchthavens Linate Airport en Milaan-Malpensa geannuleerd zou zijn als gevolg van een landelijke stakingsactie. Zowel Schiphol als KLM werden beïnvloed, met annuleringen van vluchten van en naar Italië. De staking is gericht tegen het economische beleid van de rechtse nationale partij Fratelli d’Italia en eist onder andere loonsverhogingen en een wettelijk verplicht minimumloon. Naast de luchthavens werden treinen, openbaar vervoer, scholen en ziekenhuizen ook getroffen door de staking.