Vlucht volgen Schiphol

U kunt live vluchten Schiphol volgen. Het is gemakkelijk online op uw mobieltje op een radar te zien. U kunt eenvoudig in- en uitzoomen om een beter overzicht te krijgen. Selecteer elke willekeurige vlucht om te kijken van welke vliegmaatschappij deze is. Andere leuke weetjes zijn de vliegsnelheid, hoogte, waar het vandaan komt (en natuurlijk waar het van plan is om te landen) en hoe lang het duurt voordat deze gaat landen.

Online vlucht volgen Schiphol

Gaat u wel eens vliegtuig volgen? Dan kan bovenstaande radar namelijk heel handig en leuk zijn. U kunt precies zien welk type vliegtuig gaat landen. Zo kunt u ook op tijd klaar staan om mooie foto’s te maken. Komt er een vlucht aan met het type vliegtuig dat u al gezien hebt dan kunt u lekker een blijven zitten om uw patatje op te eten (als u bijvoorbeeld bij de Polderbaan zit. Een andere leuke fijne positie is bij de Mc Donalds vlak voordat de vliegtuigen landen (of opstijgen) bij de Kaagbaan.

Volg direct uw vlucht hieronder:

Vluchten Schiphol Radar

Vertrek en aankomst Schiphol

Veel mensen laten zich wegbrengen en/of ophalen bij vliegveld Schiphol (Amsterdam). Het voordeel van onze bovenstaande radar is dat u die al vanuit huis kunt raadplegen om te kijken waar het vliegtuig op het moment is. Zo kunt u perfect uw rit naar het vliegveld afstemmen om niet daar urenlang voor niets te staan mocht het vliegtuig vertraging hebben. Het is trouwens misschien wat makkelijker bij het ophalen van familie of vrienden om bij vertrek te staan. Hier is veelal meer ruimte om te staan. Tevens is het voor de thuiskomers een kleine moeite om met de roltrap een verdieping omhoog te gaan. Als u dan toch veel te vroeg bent kunt u ook de vlucht volgen op Schiphol.

vlucht-volgen-schiphol

Nieuws:

 • 1 september 2020: In het najaar zullen er meer vluchten naar Schiphol te volgen zijn van de luchtvaartmaatschappij Delta. 
 • 21 mei 2020: een vlucht volgen bij de Buitenveldertbaan van Schiphol Airport? Het zit tot en met 19 juni niet in. De geplande onderhoudsbeurten zijn naar voren geschoven.
 • 2 april 2020: een vlucht volgen Schiphol wordt steeds minder aannemelijk. De pieren B, C, F en G zijn gesloten en alleen D, E en F zijn nog maar open voor vluchten. Als u gewend bent voor een KLM check-in bij Vertrek 1 dan zal u zich moeten melden bij Vertrek 2 of 3. Er zijn nu zelfs 90% minder vluchten en 95% minder passagiers vergeleken met vorig jaar.
 • 15 maart 2020: een vlucht volgen van Delta naar Schiphol zit er voorlopig niet in. De maatschappij uit de V.S. vliegt niet meer naar Europa voor alsnog onbepaalde tijd.
 • 6 maart 2020: een klein half jaar lang waren directe KLM vluchten te volgen naar Sint-Maarten. De maatschappij gaat dit echter weer terugdraaien met een stop in Curaçao vanaf 29 maart. 
 • 9 februari 2020: een Boeing 7474 van de Engelse luchtvaartmaatschappij British Airways heeft een record gevestigd. Vanwege Ciara (storm) had het veel meewind waardoor het snelheden boven de 1300 km per uur haalde. Tevens een vliegtuig van de KLM van New York JFK naar Schiphol Amsterdam vloog met hele hoge snelheid naar Nederland toe.
 • Januari 2020: de commissie die onderzoek doet naar de CO2 adviseert om niet met de auto naar Schiphol te komen maar het openbaar vervoer om zo uitstoot te verminderen. Dit is makkelijk voor als je een vlucht hebt vanaf Schiphol Amsterdam. Dit is echter minder gemakkelijk als je vliegt vanaf de luchthavens Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport.
 • Januari 2020: in oktober zal Singapore Airlines een groter vliegtuig inzetten naar Amsterdam Schiphol Airport. Daardoor is er een dozijn aan plekken extra en First Class kan aangeboden worden. Tevens kan de Boeing 777-300ER meer vracht kwijt. Volgen van de Boeing kan vanaf eind Oktober.
 • 5 december 2019: u kunt binnenkort wel eens meerdere vliegtuigen volgen die bij elkaar vliegen. Airbus voert een test uit om een vliegtuig in de luchtstroom te laten vliegen van het vliegtuig daarvoor. Hierdoor kan een vlucht wel 5-10% minder brandstof nodig hebben, en er is daardoor dus ook minder CO2 uitstoot.
 • 16 oktober 2019: minder vluchten in september i.v.m. vorig jaar maar de vliegtuigen zaten wel voller.
 • 15 oktober 2019: na gepland onderhoud aan de Aalsmeerbaan is deze weer open om vluchten te volgen op Schiphol Airport.
 • 7 oktober 2019: een vliegtuig dat vanuit Venetië op weg was naar Amsterdam moest uitwijken naar Rotterdam The Hague Airport. Dit vanwege storm rond Schiphol en het mogelijk langer rondcirkelen. Passagiers moesten verder met openbaar vervoer.
 • 30 september 2019: het oefenvliegtuig de ‘Firefly’ van de luchthaven Amsterdam Schiphol is aangepast. Er zijn o.a. diverse aanpassingen bij de motor gedaan en een vleugel is aangepast naar het grootste passagiersvliegtuig de Airbus A380.
 • 17 september 2019: er worden acties bereidt door Greenpeace. Interessant genoeg mag het publiek kiezen wat voor soort actie er wordt gevoerd op het vliegveld van of Schiphol of Lelystad Airport.
 • 15 september 2019: het was in de maand augustus rustiger op het vliegveld met vliegbewegingen dan vorig jaar. Voornamelijk het vrachtvervoer maar ook de hoeveelheid vluchten en passagiers nam iets af bij Amsterdam Schiphol Airport.
 • 13 september 2019: TUIFLY vliegt niet meer naar Parijs vanaf Amsterdam om de uitstoot van CO2 te verminderen.
 • 11 september 2019: Schiphol is bezig om flink te gaan investeren om de bereikbaarheid te vergroten met de trein. Het geld zal naar de treintunnel en Schiphol Plaza gaan. Topman Benschop zou graag de directe verbinding zien tussen Londen en Frankfurt Airport.
 • 9 september 2019: de verkeerstoren op Amsterdam Schiphol is verbouwd. Door een extra ring kunnen er 15 mensen zitten i.p.v. 9. Tevens heeft er ook modernisering plaatsgevonden.
 • 30 augustus 2019: op weg naar kwaliteit voor de veiligheid is ver te zoeken. Als er geen verbetering komt zal er vertraging optreden of vluchten met minder bagage.
 • 18 augustus 2019: Er zijn al meer dan 100 meldingen bij de marechaussee binnengekomen over bedrijven die valet parkeren aanbiedingen. De auto wordt namelijk niet op een bewaakt parkeerterrein neergezet maar gewoon in een woonwijk in de omgeving. Vaak krijgen passagiers van Schiphol de auto terug met een hoge kilometerstand.
 • 11 augustus 2019: Na een korte brandstofstoring zijn de vertragingen op Schiphol weer weggewerkt. Er kon voor 1 a 1,5 uur niet getankt worden door de vliegtuigen. Eind juli was er ook al een storing met de brandstoftoevoer die veel vertragingen opleverde op het vliegveld.