Vlucht volgen Schiphol

U kunt live vluchten Schiphol volgen. Het is gemakkelijk online op uw mobieltje op een radar te zien. U kunt eenvoudig in- en uitzoomen om een beter overzicht te krijgen. Selecteer elke willekeurige vlucht om te kijken van welke vliegmaatschappij deze is. Andere leuke weetjes zijn de vliegsnelheid, hoogte, waar het vandaan komt (en natuurlijk waar het van plan is om te landen) en hoe lang het duurt voordat deze gaat landen.

Online vlucht volgen Schiphol

Gaat u wel eens vliegtuig volgen bij Schiphol of wellicht gewoon thuis? Dan kan bovenstaande radar namelijk heel handig en leuk zijn. U kunt precies zien welk type vliegtuig gaat landen. Zo kunt u ook op tijd klaar staan om mooie foto’s te maken. Komt er een vlucht aan met het type vliegtuig dat u al gezien hebt dan kunt u lekker een blijven zitten om uw patatje op te eten (als u bijvoorbeeld bij de Polderbaan zit. Waar kan je nog meer vliegtuigen bekijken? Een andere leuke fijne positie is bij de Mc Donalds vlak voordat de vliegtuigen landen (of opstijgen) bij de Kaagbaan. Geheel gratis net zoals de online radar hieronder. 

Volg direct uw vlucht vandaag

Vluchten Schiphol Radar

Vertrek en aankomst Schiphol

Veel mensen laten zich wegbrengen en/of ophalen bij vliegveld Schiphol (Amsterdam). Het voordeel van onze bovenstaande radar is dat u die al vanuit huis kunt raadplegen om te kijken waar het vliegtuig op het moment is. Zo kunt u perfect uw rit naar het vliegveld afstemmen om niet daar urenlang voor niets te staan mocht het vliegtuig vertraging hebben. Het is trouwens misschien wat makkelijker bij het ophalen van familie of vrienden om bij vertrek te staan. Hier is veelal meer ruimte om te staan. Tevens is het voor de thuiskomers een kleine moeite om met de roltrap een verdieping omhoog te gaan. Als u dan toch veel te vroeg bent kunt u ook de vlucht volgen op Schiphol.

vlucht-volgen-schiphol

Over Schiphol

De luchthaven Schiphol, voluit Amsterdam Airport Schiphol, is de belangrijkste internationale luchthaven van Nederland en een van de drukste in Europa. Hier zijn enkele belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van Schiphol:

 1. Beginjaren: Schiphol werd in 1916 opgericht als militair vliegveld. In 1920 opende het voor civiel gebruik.

 2. Tweede Wereldoorlog: Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Schiphol zwaar beschadigd. Na de oorlog werd het heropend en begon het aan zijn wederopbouw.

 3. Na-oorlogse expansie: In de jaren 50 en 60 onderging Schiphol aanzienlijke groei en ontwikkeling. De luchthaven breidde terminals uit en verbeterde faciliteiten om de groeiende luchtvaartindustrie te accommoderen.

 4. 1980s – 1990s: Schiphol werd gemoderniseerd en uitgebreid met de opening van de huidige luchtverkeerstoren in 1991 en de bouw van een nieuwe terminal in 1993.

 5. 21e eeuw: Schiphol groeide uit tot een belangrijk knooppunt voor internationale luchtvaartmaatschappijen. De luchthaven implementeerde technologische innovaties en duurzaamheidsinitiatieven.

 6. Polderbaan: In 2003 werd de Polderbaan in gebruik genomen, een van de langste start- en landingsbanen ter wereld.

Schiphol heeft continu gewerkt aan het verbeteren van de passagierservaring, het uitbreiden van faciliteiten en het handhaven van hoge veiligheidsnormen. Het is een cruciaal knooppunt geworden voor wereldwijde luchtverbindingen en een belangrijke motor voor de Nederlandse economie.

Belangrijkste luchtvaartmaatschappijen

Schiphol Airport is een belangrijk knooppunt voor luchtverkeer en huisvest een breed scala aan luchtvaartmaatschappijen om te volgen. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die opereren vanaf Schiphol variëren in grootte en herkomst. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 1. KLM Royal Dutch Airlines: Als de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland is KLM een van de grootste spelers op Schiphol. Het is een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie en biedt talloze bestemmingen over de hele wereld. Een vliegtuig volgen op Schiphol van KLM zal dus geen probleem zijn. 

 2. Transavia: Transavia is een Nederlandse low-cost luchtvaartmaatschappij en een dochteronderneming van KLM. Het richt zich voornamelijk op Europese vakantiebestemmingen.

 3. Delta Air Lines: Als een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, is Delta een belangrijke partner van KLM in de SkyTeam-alliantie. Delta heeft een aanzienlijke aanwezigheid op Schiphol en biedt trans-Atlantische vluchten.

 4. Emirates: De luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft Schiphol als een belangrijke Europese hub voor vluchten naar het Midden-Oosten en verdere bestemmingen.

 5. Lufthansa: Als onderdeel van de Lufthansa Group, bedient Lufthansa regelmatig vluchten vanaf Schiphol en biedt verbindingen naar diverse bestemmingen wereldwijd.

 6. British Airways: Deze Britse luchtvaartmaatschappij heeft regelmatige vluchten van en naar Schiphol en biedt verbindingen naar het Verenigd Koninkrijk en andere internationale bestemmingen.

 7. Air France: Als lid van de SkyTeam-alliantie, heeft Air France een sterke aanwezigheid op Schiphol en biedt vluchten naar Parijs en wereldwijde bestemmingen.

 8. Turkish Airlines: Met Istanbul als knooppunt biedt Turkish Airlines regelmatige vluchten vanaf Schiphol naar Istanbul en vervolgens naar diverse bestemmingen in Azië, Afrika en het Midden-Oosten.

Drukste vliegtuigroutes om te volgen

De drukste en belangrijkste vliegroutes vanaf Schiphol kunnen variëren afhankelijk van de tijd en economische factoren, maar er zijn enkele routes die historisch gezien veel verkeer hebben getrokken. Enkele van de belangrijkste en drukste vliegroutes vanaf Schiphol zijn:

 1. Amsterdam Schiphol naar Londen Heathrow: De route tussen Amsterdam en Londen is een van de drukste luchtverbindingen in Europa, met frequente vluchten tussen Schiphol en de belangrijkste luchthavens in Londen, waaronder Heathrow.

 2. Amsterdam Schiphol naar Parijs Charles de Gaulle: Als belangrijke verbinding tussen twee Europese hoofdsteden, zijn er regelmatige vluchten tussen Schiphol en de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs.

 3. Amsterdam Schiphol naar Frankfurt: Deze route verbindt Schiphol met de internationale luchthaven van Frankfurt, een belangrijk knooppunt voor luchtverkeer in Duitsland en Europa.

 4. Amsterdam Schiphol naar Barcelona: De route tussen Schiphol en Barcelona is een populaire verbinding naar een van de belangrijkste steden in Spanje.

 5. Amsterdam Schiphol naar New York JFK: Als een van de trans-Atlantische routes is de verbinding tussen Schiphol en de luchthaven John F. Kennedy in New York van groot belang, met veel vluchten per dag.

 6. Amsterdam Schiphol naar Dubai: De route naar Dubai is een belangrijke verbinding met het Midden-Oosten en Azië, vaak bediend door luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates.

 7. Amsterdam Schiphol naar Stockholm Arlanda: Deze route verbindt de hoofdsteden van Nederland en Zweden en is een belangrijke verbinding tussen Schiphol en Stockholm.\

Andere drukke routes zijn o.a.:

 • Dublin
 • Kopenhagen
 • Madrid
 • Lissabon
 • Istanbul
 • Rome
 • Atlanta
 • Curaçao

Schiphol App

Hier zijn enkele van de functies die worden aangeboden in app van Schiphol:

 1. Vluchtinformatie: Je kunt real-time informatie krijgen over aankomende en vertrekkende vluchten, inclusief vertragingen, gate-wijzigingen en bagageclaims.

 2. Bagagevolgsysteem: Je kunt mogelijk informatie krijgen over de status en locatie van je bagage, vooral als de luchthaven gebruikmaakt van RFID-technologie.

 3. Terminalplattegronden: De app kan plattegronden van de terminals bevatten, zodat je gemakkelijk de juiste gates, winkels en voorzieningen kunt vinden.

 4. Parkeerinformatie: Als je met de auto naar de luchthaven komt, kan de app informatie verstrekken over parkeermogelijkheden, tarieven en beschikbaarheid. 

 5. Winkels en restaurants: Ontdek welke winkels en eetgelegenheden beschikbaar zijn op de luchthaven en bekijk mogelijk zelfs kortingsaanbiedingen. Je kan ook eten bestellen terwijl je bijvoorbeeld nog bij de check-in staan en vervolgens ophalen als je na de security aankomt bij het restaurant.  

 6. Openbaar vervoer: Krijg informatie over treinen, bussen en andere vervoersopties van en naar de luchthaven.

 7. Noodinformatie: Toegang tot noodinformatie, zoals medische voorzieningen, politiebureaus en andere belangrijke contactpunten.

Nieuws

 • Een vlucht volgen Schiphol wordt steeds minder aannemelijk. De pieren B, C, F en G zijn gesloten en alleen D, E en F zijn nog maar open voor vluchten. Als u gewend bent voor een KLM check-in bij Vertrek 1 dan zal u zich moeten melden bij Vertrek 2 of 3. Er zijn nu zelfs 90% minder vluchten en 95% minder passagiers vergeleken met vorig jaar.
 • De commissie die onderzoek doet naar de CO2 adviseert om niet met de auto naar Schiphol te komen maar het openbaar vervoer om zo uitstoot te verminderen. Dit is makkelijk voor als je een vlucht hebt vanaf Schiphol Amsterdam. Dit is echter minder gemakkelijk als je vliegt vanaf de luchthavens Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport.
 • Een vliegtuig dat vanuit Venetië op weg was naar Amsterdam moest uitwijken naar Rotterdam The Hague Airport. Dit vanwege storm rond Schiphol en het mogelijk langer rondcirkelen. Passagiers moesten verder met openbaar vervoer.