Vlucht volgen Schiphol

Je kan live vluchten Schiphol volgen. Het is gemakkelijk online op je mobieltje op een radar te zien. Je kan eenvoudig in- en uitzoomen om een beter overzicht te krijgen. Selecteer elke willekeurige vlucht om te kijken van welke vliegmaatschappij deze is. Andere leuke weetjes zijn de vliegsnelheid, hoogte, waar het vandaan komt (en natuurlijk waar het van plan is om te landen) en hoe lang het duurt voordat deze gaat landen.

Online vlucht volgen Schiphol

Volg direct je vlucht hieronder:

Vluchten Schiphol Radar

Ga je wel eens vliegtuig volgen? Dan kan bovenstaande radar namelijk heel handig en leuk zijn. Je kan precies zien welk type vliegtuig gaat landen. Zo kan je ook op tijd klaar staan om mooie foto’s te maken. Komt er een vlucht aan met het type vliegtuig dat je al gezien hebt dan kan je lekker een blijven zitten om je patatje op te eten (als je bijvoorbeeld bij de Polderbaan zit. Een andere leuke fijne positie is bij de Mc Donalds vlak voordat de vliegtuigen landen (of opstijgen) bij de Kaagbaan.

Vertrek en aankomst Schiphol

Veel mensen laten zich wegbrengen en/of ophalen bij vliegveld Schiphol (Amsterdam). Het voordeel van onze bovenstaande radar is dat je die al vanuit huis kunt raadplegen om te kijken waar het vliegtuig op het moment is. Zo kan je perfect je rit naar het vliegveld afstemmen om niet daar urenlang voor niets te staan mocht het vliegtuig vertraging hebben. Het is trouwens misschien wat makkelijker bij het ophalen van familie of vrienden om bij vertrek te staan. Hier is veelal meer ruimte om te staan. Tevens is het voor de thuiskomers een kleine moeite om met de roltrap een verdieping omhoog te gaan. Als je dan toch veel te vroeg bent kunt u ook de vlucht volgen op Schiphol.

vlucht-volgen-schiphol

Nieuws:

 • 16 oktober 2019: minder vluchten in september i.v.m. vorig jaar maar de vliegtuigen zaten wel voller.
 • 15 oktober 2019: na gepland onderhoud aan de Aalsmeerbaan is deze weer open om vluchten te volgen op Schiphol Airport.
 • 7 oktober 2019: een vliegtuig dat vanuit Venetië op weg was naar Amsterdam moest uitwijken naar Rotterdam The Hague Airport. Dit vanwege storm rond Schiphol en het mogelijk langer rondcirkelen. Passagiers moesten verder met openbaar vervoer.
 • 30 september 2019: het oefenvliegtuig de ‘Firefly’ van de luchthaven Amsterdam Schiphol is aangepast. Er zijn o.a. diverse aanpassingen bij de motor gedaan en een vleugel is aangepast naar het grootste passagiersvliegtuig de Airbus A380.
 • 17 september 2019: er worden acties bereidt door Greenpeace. Interessant genoeg mag het publiek kiezen wat voor soort actie er wordt gevoerd op het vliegveld van of Schiphol of Lelystad Airport.
 • 15 september 2019: het was in de maand augustus rustiger op het vliegveld met vliegbewegingen dan vorig jaar. Voornamelijk het vrachtvervoer maar ook de hoeveelheid vluchten en passagiers nam iets af bij Amsterdam Schiphol Airport.
 • 13 september 2019: TUIFLY vliegt niet meer naar Parijs vanaf Amsterdam om de uitstoot van CO2 te verminderen.
 • 11 september 2019: Schiphol is bezig om flink te gaan investeren om de bereikbaarheid te vergroten met de trein. Het geld zal naar de treintunnel en Schiphol Plaza gaan. Topman Benschop zou graag de directe verbinding zien tussen Londen en Frankfurt Airport.
 • 9 september 2019: de verkeerstoren op Amsterdam Schiphol is verbouwd. Door een extra ring kunnen er 15 mensen zitten i.p.v. 9. Tevens heeft er ook modernisering plaatsgevonden.
 • 30 augustus 2019: op weg naar kwaliteit voor de veiligheid is ver te zoeken. Als er geen verbetering komt zal er vertraging optreden of vluchten met minder bagage.
 • 18 augustus 2019: Er zijn al meer dan 100 meldingen bij de marechaussee binnengekomen over bedrijven die valet parkeren aanbiedingen. De auto wordt namelijk niet op een bewaakt parkeerterrein neergezet maar gewoon in een woonwijk in de omgeving. Vaak krijgen passagiers van Schiphol de auto terug met een hoge kilometerstand.
 • 11 augustus 2019: Na een korte brandstofstoring zijn de vertragingen op Schiphol weer weggewerkt. Er kon voor 1 a 1,5 uur niet getankt worden door de vliegtuigen. Eind juli was er ook al een storing met de brandstoftoevoer die veel vertragingen opleverde op het vliegveld.