KLM inchecken

Bij de KLM inchecken is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Je kan eenvoudig incheck waar je maar wilt. Je kan je eigen stoel bepalen en boardingpass uitprinten als u wilt. Zo bespaar je tijd als je op het vliegveld veld bent door niet te hoeven wachten bij de incheckbalie. Er zijn verschillende mogelijkheden om voor een KLM check in.

KLM inchecken online op de KLM website?

Dit kan vanaf 30 uur voor dat je gaat vertrekken. Als je naar de Verenigde Staten reist is dit 24 uur van te voren. Op de startpagina van KLM klik je op Check-In. Je vult dan je ticketnummer/boekingscode of loyaliteitskaartnummer in en ook het vluchtnummer. Klik op inchecken en volg de verdere instructies. Je kan je stoel kiezen, of je extra bagage wilt meenemen, of je extra comfort en of je speciale maaltijden wilt. Na alle keuzes gemaakt te hebben krijgt u een boardingpass digitaal. Deze boardingpass is eventueel door uzelf thuis maar ook op het vliegveld uit te printen bij de selfservice kiosk of bij de incheck balie. Als je online wilt inchecken en van een ander vliegveld vertrekt dan is het soms niet mogelijk.

KLM check-in bij de selfservice kiosk op Schiphol?

Dit kan bij Amsterdam Schiphol op de dag van vertrek. Dit is anders op andere vliegvelden. Daar is het mogelijk minimaal 2 uur voor vertrek. Als je dat niet haalt dien je bij de incheckbalie te zijn. Als je hulp nodig het bij het zelf inchecken dan is er bijna altijd een medewerker van de KLM om je te helpen. Bij het inchecken op de kiosk moet je de volgende stappen doorlopen:
– Boekingscode, paspoort of je frequentflyer-kaart invullen.
– Je kan je stoel kiezen, of je extra bagage wilt meenemen, of je extra comfort en of je speciale maaltijden wilt.
– Voor eventuele upgrades kan je met je creditcard betalen.
– Print je boardingpass uit.

KLM check-in bij de incheckbalie op Schiphol?

Dit kan bij Schiphol Airport tussen de 2 uur en 40 minuten voordat je vertrekt. Dit is anders bij verre intercontinentale vluchten. Dan heb je namelijk de tijd om in te checken tussen 3 uur en 1 uur voordat je vertrekt. Er zijn vliegvelden waarop inchecken op deze manier de enige mogelijk is. Dan is er simpelweg gewoon geen selfservice kiosk aanwezig. Ook als je assistentie hebt gevraagd zonder dat er een begeleider van 15 of ouder aanwezig is. Als je reis begint in België maar met de trein naar Schiphol reist dien je ook bij de incheckbalie in te checken. Als je met een huisdier reist is het ook aan te raden om met de nodige documenten op tijd te komen om bij de incheckbalie in te checken.

Inchecken bij KLM met SkyPriority?

Hiervoor geldt de gebruikelijke tijden van inchecken voor Europese (tussen 2 uur en 40 minuten) en Intercontinentale vluchten (tussen 3 uur en 1 uur). Als je een vlucht hebt geboekt met Sky Priority dan is dat voor degene die in Business Class of First Class reist, Elite Plus, Gold of Platinum member bent. Zie voor meer informatie de SkyTeam website.

KLM inchecken annuleren/ongedaan maken?

Je zou de check-in ook ongedaan kunnen maken. Dit kan tussen 30 uur en 1 uur voordat je vertrekt. Voor reizen naar de VS is dit tussen 24 uur en 1 uur voor vertrek. Wat je moet doen is het volgende:
– Log in via ‘Uw Reis‘ met boekingscode en achternaam of je bestaande account. Hier kan je vervolgens de check-in of vlucht annuleren/wijzigen.

Lukt het niet? Neem dan contact op met KLM via:
– Telefoon: +31 20 4747 747
– WhatsApp: +31206490787
– Facebook: KLM Facebook
– Twitter: KLM Twitter

Ze zullen waarschijnlijk adviseren om op de luchthaven in te checken.

Wanneer of hoe lang van te voren inchecken KLM?

Online

Europese routes: vanaf 30 uur tot 2 uur voor vertrek
Intercontinentale routes: vanaf 24 uur tot 2 uur voor vertrek

Schiphol

Europese vluchten: tussen 2 uur en 40 minuten voor vertrek
Intercontinentale vluchten: tussen 3 uur en 1 uur voor vertrek

Uitzonderingen inchecktijden en afgifte bagage

Openingstijden:

 • Lagos, Nairobi en Delhi: 4 uur
 • Mexico-Stad: 4,5
 • Moskou: 2,5 uur
 • Osaka: 2 uur
 • Paramaribo: 5 uur
 • Split: 3 uur

Sluitingstijden :

 • Accra: 120 minuten
 • Amsterdam: 60 minuten voor vertrek van vluchten buiten Europa
 • Bonaire: 70 minuten
 • Freetown: 80 minuten
 • Guayaquil: 70 minuten
 • Istanbul: 60 minuten
 • Lagos: 90 minuten
 • Paramaribo: 120 minuten

Zijn er vragen betreffende het coronavirus? Of er een gezondheidsverklaring nodig is? Kijk dan op de volgende pagina met meest gestelde vragen die over corona gaan: – KLM – CORONA

Een vlucht volgen kan op deze pagina: vliegtuig volgen

Nieuws

 • KLM verwacht dat ze haar Europese netwerk zal moeten inkrimpen als gevolg van de krimpplannen voor Schiphol. Topvrouw Marjan Rintel schat in dat de maatschappij zeventien dagelijkse vluchten minder zal hebben in het zomerseizoen van 2024. KLM is tegen de krimpplannen omdat deze het verdienmodel van de maatschappij beïnvloeden. Ze vrezen dat de positie van Schiphol als populaire overstapluchthaven in gevaar komt en dat dit negatieve gevolgen kan hebben voor het Nederlandse bedrijfsleven en de economische positie van Nederland in de wereld. Er is ook bezorgdheid over mogelijke vergelding vanuit het buitenland, zoals het oproepen van JetBlue aan het Amerikaanse ministerie van Transport om slots van KLM in New York af te pakken als JetBlue door de krimp niet meer op Schiphol mag vliegen.