Aankomsttijden Schiphol

Schiphol aankomst: onderstaande schema geeft de tijden aan van hoe laat bepaalde vliegtuigen op Amsterdam Schiphol Airport landen. Let op de selectie van het tijdsbestek. Deze staat standaard op de huidige tijd maar u kunt ook naar tijden later op de dag kijken.

Schiphol Aankomst Vandaag

Vertrektijden Schiphol Airport

Vliegtuigen KLM Volgen

Vliegtuig volgen

Aankomst Schiphol Airport

schiphol aankomstAlle benodigde informatie om een vlucht te zoeken is aanwezig. Het makkelijkste is als u weet hoe laat het vliegtuig zal landen. Dan blijft er nog maar een kleine selectie over waar je op hoeft te letten. Andere mogelijkheden om op te zoeken zijn het vluchtnummer, luchtvaartmaatschappij, aankomsttijd, vertrekstad en de status van de vlucht om te weten of deze onderweg (vertraging), geland of gepland is.

 • aankomsten van klm Zoekt u een KLM aankomst? Kijk dan onder het kopje ‘vlucht’ dat met de code KL begint. Nog duidelijker is het om bij het kopje ‘luchtvaartmaatschappij’ op KLM te zoeken.
 • transavia tijden van aankomst schiphol Een andere populaire zoekopdracht is Transavia. Gewoon zoeken op Transavia bij de kolom ‘luchtvaartmaatschappij’ en u zult de vlucht snel vinden. De luchtvaartcode is ‘HV’.
 • Vele mensen zoeken ook op Easyjet. Deze kan ook gewoon op de naam gevonden worden. De code voor Easyjet bestaat niet uit 2 letters maar een letter + nummer: ‘U2’.

Andere optie voor veel Nederlanders is ook Corendon Dutch Airlines en Tui Fly (deze kunt u ook terug vinden op de Tui website). Deze zullen niet altijd in het lijstje terug te vinden zijn aangezien er niet veel vluchten van zijn. De meeste aankomsten en vertrekken zijn van KLM.

Aankomsttijden Schiphol morgenvroegaankomsttijden schiphol

De tijden van de volgende morgen zijn in de meeste gevallen hetzelfde als de geplande tijd. Kies op de website van Schiphol Arrivals of op de website van de luchtvaartmaatschappij zelf voor de meest actuele tijden. Daar kunt u het vluchtnummer zien, welke stad het vandaan komt met airport code, welke luchtvaartmaatschappij het is, de geplande en uiteindelijke aankomst en wat de status er van is. Op deze manier kunt u ook aankomsttijden van Schiphol Airport bekijken.

Welke landingsbaan of startbaan wordt er momenteel gebruikt?

De volgende baan of banen zijn in gebruik:

Bron: Luchtverkeersleiding Nederland + mobiele versie

De oranje lijn staat als aankomstbaan en de blauwe lijn als vertrekbaan.

Teletekst aankomsttijden schipholMen probeert via Google zoekmachine ook aankomsten van Schiphol terug te vinden maar dat is nog niet mogelijk. Een andere optie om aankomsten is het ouderwetse Teletekst. Om een actuele aankomsttijden Schiphol te zoeken moet u op de volgende pagina’s kijken:

Let er op dat er ook sub-pagina’s zijn vanwege de vele aankomsten op Schiphol.

Nieuws Schiphol Arrivals

 • Ook in augustus blijven de passagiersvluchten nog ver achter vergeleken met vorig jaar. Slechts een kwart van de hoeveelheid mensen reisden er in augustus en de helft aantal vluchten waren er te volgen. Er waren 23 duizend aankomsten/vertrekken dit jaar in augustus.
 • 11 augustus 2020: niet verplicht door de overheid maar er komt toch een Corona teststraat bij Schiphol Airport. Als je uit een land met kleurcode rood of oranje komt kan er getest worden op Corona. Na aankomst zal men naar de teststraat kunnen die bij aankomsthal 4 is gesitueerd.
 • 17 mei 2020: normaal vele Schiphol aankomsten van vliegtuigen maar dat is wel even anders gelopen afgelopen april. Door de crisis zijn er niet ruim 6 miljoen vliegtuigen voorbij gevlogen maar slechts 127.000. Een aankomst met de trein is deze dagen gebruikelijker maar de zon gaat langzaam weer schijnen. Steeds meer maatschappijen gaan weer vanaf juni vliegen of de vliegroutes uitbreiden naar het oorspronkelijke niveau. De aankomsttijden beginnen gelukkig weer te groeien.
 • 3 april  2020: Aanzienlijk minder aankomsten van passagiersvluchten vanwege het coronavirus maar er een aankomst van Qatar Airways wordt vanzelfsprekender. De vluchten met passagiers blijven iedere dag één keer komen en de vrachtvluchten gaan aanzienlijk omhoog. van 9 vluchten in de week naar 34 waarvan er 7 naar Maastricht Airport gaan. Voornamelijk levensmiddelen, groenten en fruit wordt er door de luchtvaartmaatschappij uit Doha (Qatar) vervoerd naar Schiphol Airport.
 • 15 maart 2020: ondanks dat sommige vluchten relatief leeg zijn zullen maatschappijen soms toch door blijven vliegen. Ze willen namelijk geen landingsrechten verliezen. Een aankomst op Schiphol met ‘lege’ vliegtuigen is dus te verwachten.
 • 6 maart 2020: in China daalden de aankomsten met 80 procent in februari. Goed nieuws voor de voornamelijk lokale luchtvaart in maart want de eerste week steeg het met 100 procent vergeleken met de week daarvoor.
 • 9 februari 2020: er zijn al meer dan 100 vluchten geannuleerd vanwege de storm. Vele aankomsten zijn niet mogelijk en zijn vertraagd of verplaatst. De storm teistert een groot deel van het noorden van Europa. Of er meer aankomsttijden bij Schiphol op de borden staan is nog maar de vraag. Het blijft onstuimig.
 • Januari 2020: er komt langzaam steeds minder ruimte voor een aankomst op Schiphol Airport voor vrachtvervoerders. Populariteit aan passagiersvliegtuigen wint terrein.
 • 6 december 2019: de slotcoördinator heeft geen extra slots meer tot zijn beschikking om extra vluchten te laten landen. Er zullen dus geen extra aankomsten komen bij Amsterdamse luchthaven Schiphol tijdens het EK voetbal 2020. Hoe en waar dan wel is niet bekend. Misschien wel het vliegveld van Eelde Groningen?
 • 16 oktober 2019: het Ibis Styles hotel bij Amsterdam Airport om uit te breiden met 126 kamers. Heeft u bijvoorbeeld een late aankomsttijd dan zijn er meer mogelijkheden om een nachtje te blijven om vervolgens door te reizen naar uw eindbestemming.
 • 3 oktober 2019: de aankomsttijden van de treinen kunnen anders zijn dan gepland. Er zijn komend weekend onderhoudswerkzaamheden waardoor u vanuit het zuidwesten van Nederland langer onderweg zal zijn richting Schiphol.
 • 30 september 2019: na een week gesloten te zijn en dus zonder aankomst op de Polderbaan is deze weer open. Er is gepland onderhoud geweest. De komende twee weken is de Aalsmeerbaan gesloten voor onderhoud. Bij gepland onderhoud wordt er o.a. gekeken naar de lampen en wordt rubber dat vast zit in de baan verwijderd. De komende weken zal de Buitenveldertbaan en Zwanenburgbaan meer vliegtuigen te volgen zijn.
 • 17 september 2019: aankomsten bij Schiphol groeien niet door. Waar het vliegveld nummer 3 is van Europa gaat het voorbijgestreefd worden door de Duitse luchthaven Frankfurt.
 • 15 september 2019: de topman Elbers van KLM ziet niets in een vertrek van Schiphol naar zee. Er zijn vele praktische redenen dat voor problemen kunnen zorgen met aankomsten op zee. Hij is meer een voorstander van het verbeteren van de huidige locatie van Schiphol.
 • 13 september 2019: niet op kerosine maar elektrisch vliegen! Een aankomst met een elektrisch vliegtuig op Schiphol Airport zal hard toegejuicht worden door de omwonenden vanwege het geluid. In samenwerking met verschillende scholen en luchtvaartbedrijven zal er eerst getest worden op Teuge Airport met een klein Cesna vliegtuig.
 • 9 september 2019: vanwege een storing met de radar bij Schiphol Airport waren er een aantal vliegtuigen van klm te volgen naar het vliegveld Groningen Eelde. Na aankomst in Groningen en opgeloste storing kon er weer worden doorgevlogen.
 • 30 augustus 2019: de luchthaven van Frankfurt groeit een stuk harder dan Amsterdam Schiphol. Er werd al de eerste steen gelegd voor de derde terminal bij de Duitse luchthaven. Schiphol Airport is dus gewaarschuwd voor de derde grootste airport van Europa. London Heathrow is de grootste gevolgd door Charles de Gaulle bij Parijs.
 • 18 augustus 2019: sinds de eerste vlucht van Easyjet op Schiphol is van de week de 60.000.000ste passagier aangekomen. Easyjet is na KLM de grootste vervoerder van Schiphol Airport.
 • 13 augustus 2019: de aankomsten van Air Europa vanuit Madrid zal vanaf de winter met grotere vliegtuigen zijn vanwege de groeiende vraag. Het gaat om de Boeing 787 (Dreamliner) en de Airbus A330 vliegtuigen.

Geplande tijd Aangepaste tijd Vliegveld Luchtvaartmaatschappij Vluchtnummer Status
04:15 04:07 Tokio (NRT) NCA KZ004 Volgens schema -
05:00 04:52 Leipzig (LEJ) BCS QY1446 Volgens schema -
05:15 05:07 Parijs (CDG) FDX FX6235 Volgens schema -
05:20 Seoul (ICN) KLM KL0868 Geannuleerd -
05:40 05:32 Lagos (LOS) KLM KL0588 Volgens schema -
05:40 05:02 Paramaribo (PBM) KLM KL0714 Landt andere tijd -
05:40 05:03 Detroit (DTW) DAL DL0132 Landt andere tijd -
05:55 Dubai (DXB) KLM KL0428 Geannuleerd -
06:00 05:20 Atlanta (ATL) DAL DL0070 Landt andere tijd -


Klik hier om meer vluchten te laden ...