Vertrektijden Schiphol

Schiphol vertrek vandaag

vertrektijden schiphol airport Veelal zijn mensen geïnteresseerd in de Schiphol aankomsttijden. Echter, kan het juist ook handig zijn om de vertrektijden van Schiphol te weten. De gemiddelde punctualiteit is namelijk lager van vertrekkende vluchten dan aankomende vluchten op Schiphol. Kom niet te laat voor de check-in. U moet ook nog door de douane heen en naar de gate lopen.

Actuele vertrektijden Schiphol vandaag en morgen

De vertrektijden staan gesorteerd op tijd. Vluchten van zowel continentaal als intercontinentaal staan hier tussen.In bovenstaande schema kunt u zien wat de tijden voor vertrek zijn vanaf Schiphol Airport Amsterdam. Er staat niet of u bijvoorbeeld in vertrekhal 3 moet inchecken maar dat staat op de borden buiten voor de vertrekhallen maar ook op digitale schermen binnen. Zoek naar Vlucht, Bestemming, Vertrek of Status om te zien of er eventuele vertraging is of dat uw vlucht gewoon op tijd vertrekt. Mocht u te laat zijn dan staat er ‘onderweg’ maar hopelijk zal het zover niet komen. Door middel van de vertrektijd, vluchtnummer of luchtvaartmaatschappij kan er ook naar de vlucht gezocht worden. Zorg dat u op tijd bent om in het vliegtuig te stappen in plaats van dat u weer met de auto/bus/trein terug moet vertrekken naar huis.

Vertrekhallen

Het vliegveld bestaat uit meerdere vertrekhallen. De vliegmaatschappijen krijgen door Schiphol Airport toegewezen waar zij de check-in balies hebben en vanaf welke gate ze mogen vertrekken. Welke vertrek hal moet ik zijn bij Schiphol? We benoemen de belangrijkste:

 • Vertrekhal 1: KLM (ook vertrek 2), Air France, Austrian Airlines, Iberia, Lufthansa, SAS Scandinavian Airlines, TAP Air Portugal, Transavia, etc.
 • Vertrekhal 2: KLM, Delta Air Lines, etc.
 • Vertrekhal 3: Aer Lingus, British Airways, Corendon Airlines, easyJet, Eurowings, Pegasus, Ryanair, TUI fly, Vueling, Air Arabia Maroc, Air Canada, American Airlines, China Airlines, Emirates, Etihad Airways, Royal Air Maroc, Singapore Airlines, Surinam Airways, United Airlines, etc.

Hoe kan je inchecken voor vertrek?

Schiphol Airport biedt verschillende mogelijkheden om in te checken, zowel op de luchthaven als online. Hier zijn enkele van de belangrijkste opties:

 • Online inchecken: De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om online in te checken via hun website of mobiele app. Hiermee kun je van tevoren je stoel kiezen, instapkaarten afdrukken of deze op je mobiele apparaat opslaan en soms zelfs bagage afgeven.
 • Zelfbedieningskiosken: Op de luchthaven zijn er zelfbedieningskiosken waar je kunt inchecken. Deze kiosken staan meestal bij de incheckbalies en zijn handig als je liever persoonlijk contact vermijdt.
 • Incheckbalies: Traditionele incheckbalies zijn beschikbaar voor passagiers die persoonlijke assistentie nodig hebben of liever hun incheckprocedure aan een medewerker overlaten. Hier kun je ook je bagage afgeven.
 • Automatische incheckbalies: Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden automatische incheckbalies waar je kunt inchecken en je bagage kunt afgeven met behulp van geautomatiseerde systemen.

Bagageafgifte: Als je online of via een kiosk hebt ingecheckt, kun je je bagage afgeven bij de daarvoor bestemde balies op de luchthaven.

Het is belangrijk om te weten dat de beschikbare opties kunnen variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Het wordt aanbevolen om de specifieke instructies van je luchtvaartmaatschappij te volgen en op tijd op de luchthaven aanwezig te zijn om vlot in te kunnen checken en door de beveiliging te gaan.

Populaire zoekopdrachten luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen met een Schiphol vertrek

 • KLM – Aruba, Bonaire, Curaçao, Paramaribo
 • Transavia – Ibiza
 • Easyjet – Ibiza
 • TUIfly – Aruba, Bonaire, Curaçao
 • Corendon – Turkije
 • Emirates – Dubai

Vertrek vrachtvluchten

Er vertrekt en komt ook veel vracht aan per vliegtuig via Schiphol. Veel geziene vrachtvliegtuigen met een vertrek uit Amsterdam Schiphol Airport zijn AirBridgeCargo (Rusland), Cathay Pacific Cargo (Hongkong), China Airlines Cargo (Taiwan), China Cargo Airlines (China), China Southern Airlines Cargo (China), Turkish Cargo, Singapore Airlines Cargo, Saudia Cargo, Qatar Airways Cargo, Nippon Cargo (Japan), LATAM Cargo Chile, Korean Air Cargo, Emirates SkyCargo en Etihad Cargo uit Dubai en Abu Dhabi.

Parkeren

Er zijn vele mogelijkheden om te parkeren bij of rondom Schiphol. Afzetten kan gewoon direct voor de terminal bij Vertrek 1, Vertrek 2 of Vertrek 3 waarbij je niet langer dan 5 minuten mag staan. Als je toch iets langer wilt parkeren zal je naar P1 of P6 moeten rijden. Bij langer parkeren is P3 of P4 aan te raden vanwege de prijs.

schiphol vertrek emirates

Start- en landingsbanen

De volgende baan of banen zijn in gebruik:

Bron: Luchtverkeersleiding Nederland

Kijk voor de blauwe lijnen voor de actueel gebruikte startbanen. Alle start- en landingsbanen hebben ieder hun eigen naam:

 • Polderbaan (3800 meter) – geheel links
 • Zwanenburgbaan (3300 meter) – tweede van links
 • Buitenveldertbaan (3450 meter) – horizontaal midden
 • Kaagbaan 3500 (meter) – horizontaal/diagonaal onder
 • Aalsmeerbaan (3300 meter) – verticaal kruisend Buitenveldertbaan)
 • Schiphol Oostbaan (2014 meter) – geheel rechts

Adres Schiphol

 • Evert van de Beekstraat 202
 • 1118 CP
 • Schiphol

Teletekst

 • 759 (vertrekken tot 10:30)
 • 760 (vertrekken van 10:30 tot 15:30)
 • 761 (vertrekken vanaf 15:30)

Nieuws

 • KLM heeft haar laatste vluchten vanuit Bahrein en Koeweit uitgevoerd, wat resulteert in het stopzetten van de vliegverbinding met Bahrein. De luchtvaartmaatschappij had eerder aangekondigd dat deze bestemmingen aan het einde van het zomerseizoen zouden verdwijnen, en ze hebben de afgelopen tijd al flink gesneden in hun netwerk in de Golfregio. Nederland behoudt echter nog steeds een vliegverbinding met Koeweit dankzij Kuwait Airways. KLM biedt momenteel nog drie bestemmingen in de Golfregio aan: Dubai, Riyad en Dammam. Het winterseizoen in de luchtvaart is onlangs begonnen, waardoor het over het algemeen rustiger is op Nederlandse luchthavens. Sommige seizoensgebonden lijndiensten zijn gestopt en zullen volgende zomer weer worden hervat, terwijl andere, zoals de KLM-vluchten naar Bahrein en Koeweit, niet meer terugkeren. Bovendien zijn er enkele winterbestemmingen die dit jaar niet zijn hervat in vergelijking met vorig jaar.
 • Mondkapje verplicht bij een vertrek of aankomst op Schiphol Airport? Alleen bij het inchecken, paspoortcontrole, de pieren en de beveiliging. Echter wilt Schiphol dit op het hele vliegveld toepassen. Ze willen hiermee de richtlijnen volgen die de ECDC en EASA adviseert.
 • Vele vertrektijden staan op vertraagd of geannuleerd. De storm zorgt voor minder capaciteit op Amsterdam Schiphol. KLM heeft al meer dan 50 vluchten geannuleerd en ook Easyjet zit op de 40 vluchten die niet te volgen zijn vandaag. Morgen zal het weer nog steeds onstuimig zijn waardoor een vertrek niet gegarandeerd is. Vertrekken vanaf andere luchthavens biedt ook niet altijd de oplossing. Voor bestemmingen dichtbij is het wellicht handig om met de trein te reizen.