Vertrektijden Schiphol

Schiphol vertrek vandaag

vertrektijden schiphol airport Schiphol vertrek: veelal zijn mensen geïnteresseerd in de Schiphol aankomsttijden echter kan het ook handig zijn om de vertrektijden te weten. De gemiddelde punctualiteit is namelijk lager van vertrekkende vluchten dan aankomende vluchten op Schiphol. Kom niet te laat voor de check-in. U moet ook nog door de douane heen en naar de gate lopen.

Werkelijke vertrektijden Schiphol vandaag en morgen

Selecteer de datum van vandaag of morgen en tussen welke tijd de vlucht gepland staat om zo een Schiphol vertrek van een vlucht te zien. Vluchten van zowel continentaal als intercontinentaal staan hier tussen.In bovenstaande schema kunt u zien wat de tijden voor vertrek zijn vanaf Schiphol Airport Amsterdam. Er staat niet of u bijvoorbeeld in vertrekhal 3 moet inchecken maar dat staat op de borden buiten voor de vertrekhallen maar ook op digitale schermen binnen. Zoek naar Vlucht, Bestemming, Vertrek of Status om te zien of er eventuele vertraging is of dat uw vlucht gewoon op tijd vertrekt. Mocht u te laat zijn dan staat er ‘onderweg’ maar hopelijk zal het zover niet komen. Door middel van de vertrektijd, vluchtnummer of luchtvaartmaatschappij kan er ook naar de vlucht gezocht worden. Zorg dat u op tijd bent om in het vliegtuig te stappen in plaats van dat u weer met de auto/bus/trein terug moet vertrekken naar huis.

Populaire zoekopdrachten luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen met een Schiphol vertrek:

 • KLM – Aruba, Bonaire, Curaçao, Paramaribo
 • Transavia – Ibiza
 • Easyjet – Ibiza
 • TUIfly – Aruba, Bonaire, Curaçao
 • Corendon – Turkije
 • Emirates – Dubai

Er vertrekt en komt ook veel vracht aan per vliegtuig via Schiphol. Veel geziene vrachtvliegtuigen met een vertrek uit Amsterdam Schiphol Airport zijn AirBridgeCargo (Rusland), Cathay Pacific Cargo (Hongkong), China Airlines Cargo (Taiwan), China Cargo Airlines (China), China Southern Airlines Cargo (China), Turkish Cargo, Singapore Airlines Cargo, Saudia Cargo, Qatar Airways Cargo, Nippon Cargo (Japan), LATAM Cargo Chile, Korean Air Cargo, Emirates SkyCargo en Etihad Cargo uit Dubai en Abu Dhabi.

Parkeren: er zijn vele mogelijkheden om te parkeren bij of rondom Schiphol. Afzetten kan gewoon direct voor de terminal bij Vertrek 1, Vertrek 2 of Vertrek 3 waarbij je niet langer dan 5 minuten mag staan. Als je toch iets langer wilt parkeren zal je naar P1 of P6 moeten rijden. Bij langer parkeren is P3 of P4 aan te raden vanwege de prijs.

schiphol vertrek emirates

De volgende baan of banen zijn in gebruik:

Bron: Luchtverkeersleiding Nederland

Kijk voor de blauwe lijnen voor de actueel gebruikte startbanen. Alle start- en landingsbanen hebben ieder hun eigen naam:

 • Polderbaan (3800 meter) – geheel links
 • Zwanenburgbaan (3300 meter) – tweede van links
 • Buitenveldertbaan (3450 meter) – horizontaal midden
 • Kaagbaan 3500 (meter) – horizontaal/diagonaal onder
 • Aalsmeerbaan (3300 meter) – verticaal kruisend Buitenveldertbaan)
 • Schiphol Oostbaan (2014 meter) – geheel rechts

Adres Schiphol:

 • Evert van de Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol

Nieuws:

 • KLM heeft haar laatste vluchten vanuit Bahrein en Koeweit uitgevoerd, wat resulteert in het stopzetten van de vliegverbinding met Bahrein. De luchtvaartmaatschappij had eerder aangekondigd dat deze bestemmingen aan het einde van het zomerseizoen zouden verdwijnen, en ze hebben de afgelopen tijd al flink gesneden in hun netwerk in de Golfregio. Nederland behoudt echter nog steeds een vliegverbinding met Koeweit dankzij Kuwait Airways. KLM biedt momenteel nog drie bestemmingen in de Golfregio aan: Dubai, Riyad en Dammam. Het winterseizoen in de luchtvaart is onlangs begonnen, waardoor het over het algemeen rustiger is op Nederlandse luchthavens. Sommige seizoensgebonden lijndiensten zijn gestopt en zullen volgende zomer weer worden hervat, terwijl andere, zoals de KLM-vluchten naar Bahrein en Koeweit, niet meer terugkeren. Bovendien zijn er enkele winterbestemmingen die dit jaar niet zijn hervat in vergelijking met vorig jaar.
 • Mondkapje verplicht bij een vertrek of aankomst op Schiphol Airport? Alleen bij het inchecken, paspoortcontrole, de pieren en de beveiliging. Echter wilt Schiphol dit op het hele vliegveld toepassen. Ze willen hiermee de richtlijnen volgen die de ECDC en EASA adviseert.
 • Vele vertrektijden staan op vertraagd of geannuleerd. De storm zorgt voor minder capaciteit op Amsterdam Schiphol. KLM heeft al meer dan 50 vluchten geannuleerd en ook Easyjet zit op de 40 vluchten die niet te volgen zijn vandaag. Morgen zal het weer nog steeds onstuimig zijn waardoor een vertrek niet gegarandeerd is. Vertrekken vanaf andere luchthavens biedt ook niet altijd de oplossing. Voor bestemmingen dichtbij is het wellicht handig om met de trein te reizen.

Teletekst pagina’s om de vertrektijden op te zoeken: 759 (vertrekken tot 10:30), 760 (vertrekken van 10:30 tot 15:30)  en 761 (vertrekken vanaf 15:30).


Geplande tijd Vertrokken Vliegveld Luchtvaartmaatschappij Vluchtnummer Status
20:00 Wenen (VIE) AUA OS376 Gate verandering -
20:00 Zurich (ZRH) SWR LX735 Volgens schema -
20:05 Taipei (TPE) KLM KL0807 Gate verandering -
20:10 Manchester (MAN) KLM KL1081 Volgens schema -
20:15 Salzburg (SZG) EWG EW4349 Volgens schema -
20:15 Kopenhagen (CPH) SAS SK554 Volgens schema -
20:20 Dubai (SHJ) SIA SQ7371 Volgens schema -
20:20 Dublin (DUB) EIN EI611 Volgens schema -
20:25 Seoul (ICN) KAL KE510 Volgens schema -
20:25 Parijs (CDG) AFR AF1441 Volgens schema -


Klik hier om meer vluchten te laden ...