Vlucht volgen Zaventem

Wil je een vlucht volgen bij Zaventem Airport? Ook wel Brussels Airport genoemd (ICAO: EBBR, IATA: BRU). Dan kan dat op onze vliegtuig radar pagina. Het vliegveld bestaat uit 2 vertrekhallen. De eerste wordt voornamelijk gebruikt door lijnvluchten en low budget maatschappijen. De tweede wordt grotendeels gebruikt voor de 2 grootste chartermaatschappijen van het land. Dit zijn in de Belgische luchthaven Jetairfly en Thomas Cook Airlines.

Luchthaven Zaventem heeft drie start- en landingsbanen:

  • 07L/25R – 3638 meter
  • 07R/25L – 3211 meter
  • 01/19 – 2987 meter

In de meeste gevallen wordt de 25R en 25L gebruikt vanwege de westenwind.

Je kan het beste een vlucht volgen bij de baan 25L. Om de vliegtuigen het beste te kunnen spotten ga je naar het asielcentrum in Nossegem. Hier kan je op een heuvel staan zodat je goed zicht hebt. Je kan ook een stukje doorlopen waardoor je ze nog beter ziet vlak voordat ze landen. Als het baangebruik wordt omgedraaid kan je ook verplaatsen naar het voetbalterrein van Nossegem om daar op een heuvel te zitten. Vertrek is echter vaker van de 25R.

vlucht volgen zaventem airport

Vliegtuig volgen Zaventem Airport

Vliegtuigen volgen op de luchthaven van Zaventem doe je het gemakkelijkst met de online radar op deze pagina en de vertrek- en aankomsttijden van het vliegveld. Selecteer eenvoudig een vliegtuig en je ben een schat aan informatie rijker!

Aankomsttijden Brussels Airport

Wil je vliegtuigspotten en weten welke vliegtuigen er landen kan je bovenstaande radar bekijken. Het is nog even wat makkelijker met onderstaande schema zodat de vliegtuigen kan zien. Zie tijden van aankomst Zaventem:

Vertrektijden Brussels Airport

Wil je niet te laat komen voor je vlucht dan zal je de vertrektijd moeten bekijken. Zie tijden van vertrek Zaventem:

Nieuws

  • 16 oktober 2019: het winterseizoen komt er weer aan en dat betekent ook veelal nieuwe bestemmingen vanuit Zaventem Airport. Naast de paar honderd bestemmingen kan je vliegtuigen naar Essaouira in Marokko en Tromsø in Noorwegen volgen. De vluchten gaan uitgevoerd worden door Ryanair.
  • 7 oktober 2019: boete voor het overlast op de luchthaven van meer dan 3 miljoen euro is nog steeds niet betaald door de overheid.
  • 30 september 2019: Brussels Airlines zal geen vluchten meer uitvoeren voor Thomas Cook België.
  • 7 september 2019: er is 704 keer aangifte gedaan van diefstal op de luchthaven van Brussel. Dat is een stuk minder dan een aantal jaar geleden toen het er nog 870 waren.
  • 30 augustus 2019: KLM wilt steeds ‘groener’ worden. Echter zijn er nog vele korte vluchten naar Zaventem Airport. Er waren maar liefst 277.000 passagiers die van Amsterdam Schiphol Airport naar Zaventem Brussels Airport vlogen. En dat alleen met KLM die als enige lijndienst heeft op deze route.