Vlucht volgen Zaventem

Ga een vlucht volgen bij Zaventem Airport. Het wordt wel Brussels Airport genoemd (ICAO: EBBR, IATA: BRU). Het vliegveld bestaat uit 2 vertrekhallen. De eerste wordt voornamelijk gebruikt door lijnvluchten en low budget maatschappijen. De tweede wordt grotendeels gebruikt voor de chartermaatschappijen. Dit is o.a. het Belgische Jetairfly. Uiteraard is er ook een hal van aankomst bij Zaventem. Er maakten in 2018 25,7 miljoen passagiers gebruik van het grootste vliegveld in België.

Adres Brussel Airport: Leopoldlaan, 1930 Zaventem, België

Luchthaven Zaventem heeft drie start- en landingsbanen:

 • 07L/25R – 3638 meter
 • 07R/25L – 3211 meter
 • 01/19 – 2987 meter

In de meeste gevallen wordt de 25R en 25L gebruikt vanwege de westenwind.

Je kan het beste een vlucht volgen Brussel bij de baan 25L. Om de vliegtuigen het beste te kunnen spotten ga je naar het asielcentrum in Nossegem. Hier kan je op een heuvel staan zodat je goed zicht hebt. Je kan ook een stukje doorlopen waardoor je ze nog beter ziet vlak voordat ze landen. Als het baangebruik wordt omgedraaid kan je ook verplaatsen naar het voetbalterrein van Nossegem om daar op een heuvel te zitten. Vertrek is echter vaker van de 25R.

vlucht volgen zaventem airport

Vliegtuig volgen Zaventem Airport

Vliegtuigen volgen op de luchthaven van Zaventem doe je het gemakkelijkst met de online radar op deze pagina en de aankomst- en vertrektijden van het vliegveld. Selecteer eenvoudig een vliegtuig en je ben een schat aan informatie rijker!

Tijden Aankomst Zaventem

Wil je vliegtuigspotten en weten welke vliegtuigen er landen kan je bovenstaande radar bekijken. Het is nog even wat makkelijker met onderstaande schema zodat de vliegtuigen kan zien. Zie aankomsttijden Brussels Airport:

Vertrektijden Brussels Airport

Wil je niet te laat komen voor je vlucht dan zal je de vertrektijd moeten bekijken. Zie tijden van vertrek Zaventem:

De meeste vliegtuigen vertrekken naar het zuiden van Europa met Spanje (Madrid en Vertrektijden Barcelona) als belangrijkste land van aankomst gevolgd door de steden Rome, Lissabon en Londen.

De meest populaire verre bestemmingen zijn Dubai, New York, Tel Aviv, Washington, Montreal.

De drukste dag van het jaar was op 20 juli. Een perfect moment om een vliegtuig te volgen bij Zaventem Brussels Airport.

Nieuws

 • Er zullen geen vluchten meer te volgen zijn van Wizz Air tussen Zaventem en de Hongaarse stad Boedapest. Wil je toch naar Boedapest dan zal je moeten afreizen naar de andere luchthaven Charleroi.
 • 20 mei 2020: nog geen 1% van de hoeveelheid passagiers dat in 2019 april gebruik maakte waren er nu in 2020. Het coronavirus heeft het vliegveld platgelegd. Een klein pluspuntje is dat er meer vluchten te volgen waren van vrachtvervoer.
 • 15 maart 2020: geen aankomst Zaventem of vertrek van Brussels Airlines met routes Italië tot en met 3 april.
 • 8 maart 2020: vanaf november zal Brussels Airlines de route met eindbestemming Berlijn licht wijzigen. Dan zal men niet naar vliegveld Berlin Tegel vliegen maar zullen de vluchten te volgen zijn naar Berlin Brandenburg Airport.
 • 9 februari 2020: vlucht volgen Brussels Airport? Dat zullen er vandaag wel minder zijn dan gepland doordat er veel vluchten zijn geannuleerd of vertraagd vanwege de storm Ciara. Er zijn met name laat in de middag tientallen vliegtuigen die geen kant opgaan en wachten totdat het rustiger wordt.
 • 25 januari 2020: na het nieuws dat Schiphol flink moest inleveren op het vrachtvervoer is Brussels Airport de volgende. Met bijna 9% ging het omlaag alhoewel
 • januari 2020: een enorm groot vrachtvliegtuig van het leger van de V.S. is op Brussels Zaventem Airport geland. Het vliegtuig, genaamd de Super Galaxy, is verder gevlogen richting het oosten. Wat de reden was voor de aankomst en het vertrek is onbekend.
 • 6 december 2019: vanaf eind maart 2020 gaat Transavia ook vluchten uitvoeren vanaf de Belgische luchthaven. De vliegtuigspotters moeten dus nog even wachten om een aankomst of vertrek te zien 🙂
 • 16 oktober 2019: het winterseizoen komt er weer aan en dat betekent ook veelal nieuwe bestemmingen vanuit Zaventem Airport. Naast de paar honderd bestemmingen kan je vliegtuigen naar Essaouira in Marokko en Tromsø in Noorwegen volgen. De vluchten gaan uitgevoerd worden door Ryanair.
 • 7 oktober 2019: boete voor het overlast op de luchthaven van meer dan 3 miljoen euro is nog steeds niet betaald door de overheid.
 • 30 september 2019: Brussels Airlines zal geen vluchten meer uitvoeren voor Thomas Cook België.
 • 7 september 2019: er is 704 keer aangifte gedaan van diefstal op de luchthaven van Brussel. Dat is een stuk minder dan een aantal jaar geleden toen het er nog 870 waren.
 • 30 augustus 2019: KLM wilt steeds ‘groener’ worden. Echter zijn er nog vele korte vluchten naar Zaventem Airport. Er waren maar liefst 277.000 passagiers die van Amsterdam Schiphol Airport naar Zaventem Brussels Airport vlogen. En dat alleen met KLM die als enige lijndienst heeft op deze route.