Vlucht volgen Zaventem

Ga een vlucht volgen bij Zaventem Airport. Het wordt wel Brussels Airport genoemd (ICAO: EBBR, IATA: BRU). Het vliegveld bestaat uit 2 vertrekhallen. De eerste wordt voornamelijk gebruikt door lijnvluchten en low budget maatschappijen. De tweede wordt grotendeels gebruikt voor de chartermaatschappijen. Dit is o.a. het Belgische Jetairfly. Uiteraard is er ook een hal van aankomst bij Zaventem. Er maakten in 2018 25,7 miljoen passagiers gebruik van het grootste vliegveld in België.

Adres Brussel Airport: Leopoldlaan, 1930 Zaventem, België

Luchthaven Zaventem heeft drie start- en landingsbanen:

  • 07L/25R – 3638 meter
  • 07R/25L – 3211 meter
  • 01/19 – 2987 meter

In de meeste gevallen wordt de 25R en 25L gebruikt vanwege de westenwind.

Je kan het beste een vlucht volgen Brussel bij de baan 25L. Een vliegtuig volgen kan je het beste spotten bij het asielcentrum in Nossegem. Hier kan je op een heuvel staan zodat je goed zicht hebt. Je kan ook een stukje doorlopen waardoor je ze nog beter ziet vlak voordat ze landen. Als het baangebruik wordt omgedraaid kan je ook verplaatsen naar het voetbalterrein van Nossegem om daar op een heuvel te zitten. Vertrek is echter vaker van de 25R.

vlucht volgen zaventem airport

Vliegtuig volgen Zaventem Airport

Vliegtuigen volgen op de luchthaven van Zaventem doe je het gemakkelijkst met de online radar op deze pagina en de aankomst- en vertrektijden van het vliegveld. Selecteer eenvoudig een vliegtuig en je ben een schat aan informatie rijker!

Tijden Aankomst Zaventem

Wil je vliegtuigspotten en weten welke vliegtuigen er landen kan je bovenstaande radar bekijken. Het is nog even wat makkelijker met onderstaande schema zodat de vliegtuigen kan zien. Zie aankomsttijden Brussels Airport:

Vertrektijden Brussels Airport

Wil je niet te laat komen voor je vlucht dan zal je de vertrektijd moeten bekijken. Zie tijden van vertrek Zaventem:

De meeste vliegtuigen vertrekken naar het zuiden van Europa met Spanje (Madrid en Vertrektijden Barcelona) als belangrijkste land van aankomst gevolgd door de steden Rome, Lissabon en Londen.

De meest populaire verre bestemmingen zijn Dubai, New York, Tel Aviv, Washington, Montreal.

De drukste dag van het jaar was op 20 juli. Een perfect moment om een vliegtuig te volgen bij Zaventem Brussels Airport.

Nieuws

  • Brussels Airlines heeft het derde kwartaal van 2023 als het meest winstgevende kwartaal ooit in haar geschiedenis geboekt, met een aangepaste EBIT van 72 miljoen euro, een verbetering van 21 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De luchtvaartmaatschappij vervoerde in totaal 2,4 miljoen passagiers op meer dan 17,000 vluchten naar 91 bestemmingen in 40 landen, met een gemiddelde bezettingsgraad van 85,2 procent. Ondanks de impact van de luchtruimsluiting boven Niger na een staatsgreep en uitdagingen zoals stijgende brandstofprijzen en inflatie, overtrof de EBIT de resultaten van vorig jaar met 41 procent. Brussels Airlines plant groei en wil minstens 360 extra werknemers aantrekken in 2024, terwijl ze momenteel al 240 vacatures heeft, met een totaal personeelsbestand van 3,392 mensen, 5 procent meer dan vorig jaar.
  • Er zullen geen vluchten meer te volgen zijn van Wizz Air tussen Zaventem en de Hongaarse stad Boedapest. Wil je toch naar Boedapest dan zal je moeten afreizen naar de andere luchthaven Charleroi.
  • Vanaf eind maart gaat Transavia ook vluchten uitvoeren vanaf de Belgische luchthaven. De vliegtuigspotters moeten dus nog even wachten om een aankomst of vertrek te zien 🙂
  • Het winterseizoen komt er weer aan en dat betekent ook veelal nieuwe bestemmingen vanuit Zaventem Airport. Naast de paar honderd bestemmingen kan je vliegtuigen naar Essaouira in Marokko en Tromsø in Noorwegen volgen. De vluchten gaan uitgevoerd worden door Ryanair.
  • KLM wilt steeds ‘groener’ worden. Echter zijn er nog vele korte vluchten naar Zaventem Airport. Er waren maar liefst 277.000 passagiers die van Amsterdam Schiphol Airport naar Zaventem Brussels Airport vlogen. En dat alleen met KLM die als enige lijndienst heeft op deze route.