Aankomsten Eindhoven Airport

eindhoven airport aankomsttijden logoEen Eindhoven Airport aankomst kan je volgen op onderstaande schema. Vliegen vanaf de Eindhovense luchthaven wordt steeds populairder waardoor er steeds meer aankomsten zijn van passagiers- en vrachtvliegtuigen. Er zijn tal van redenen waarom het handig is om de actuele vertrektijden en aankomsttijden bij Eindhoven vliegveld te zien en deze te volgen. Om er maar eens een paar te noemen:

 • Heeft de vlucht vertraging en moet je daarom je afspraak op bestemming daarom verplaatsen?
 • Gaat de vlucht op tijd? Leuk 🙂
 • Wat is de aankomsttijd? Handig als je iemand ophaalt!
 • Ik ben van het vliegtuigspotten!
 • Ga zo maar door!

Aankomsttijden Eindhoven Airport

Zoek je een aankomsttijd dat niet in het huidige tijdsbestek zal arriveren dan kan je een later moment van vandaag selecteren. Dit gaat in blokken van 3 uur. AM staat voor nacht en ochtend en PM voor middag en avond. 

Aankomst Eindhoven Airport

Met de bovenstaande tool kan je selecteren waar jou voorkeur naar gaat betreft de aankomsttijden of de vertrektijden van vliegveld Eindhoven. Je zal altijd de datum van de desbetreffende dag kunnen bekijken wat natuurlijk ook logisch is. Sommige tijdsperiodes kan het nogal druk zijn en het wordt in Eindhoven ook steeds drukken dus dan is het handig dat je een tijdsdeel kan selecteren. Meer is het eigenlijk niet, super simpel! Je kan direct de eerst volgende vlucht volgen en die daarna. Als er alleen ‘Onderweg’ achter staat dan zijn je volgens verwachte tijd. Anders komt er vertraging achter te staan. Om te zien of je wel de juiste vlucht hebt staat er het vluchtnummer, maatschappij en vertrekstad bij.
Voor aankomsten Eindhoven airport moet je het bolletje aanklikken rechts van ‘vertrektijden’. Hierdoor kan je de tijden van de aankomst van de vliegtuigen van de luchthaven zien. Ook hier zie je wederom het vluchtnummer, luchtvaartmaatschappij, vertrek (stad met afkorting van de luchthaven), aankomst (vanzelfsprekend vliegveld Eindhoven en in aankomsttijd) en de status of deze  gepland, geland, onderweg, vertraging of geannuleerd is.

Vlieg je niet vanaf Eindhoven maar van Schiphol dan hebben wij ook de aankomsten om te zien welk vliegtuig wanneer landt. De aankomsttijden Schiphol tabel geeft een duidelijk overzicht.

Populaire luchtvaartmaatschappijen

Over het algemeen zullen alleen de budget luchtvaartmaatschappijen in Eindhoven landen en verstrekken. Het voordeel voor de maatschappij is dat het goedkoper dan Schiphol is om te landen en te stationeren. Hierdoor kunnen vluchten veelal goedkoper aangeboden worden. Doordat het niet een heel groot vliegveld is kan je moeilijk verdwalen en zal je minder snel 3 uur van te voren aanwezig hoeven te zijn. De volgende zal je veel zien aankomen in Eindhoven:

 • Wizz Air (vliegt voornamelijk naar oost-Europa)
 • Transavia (vliegt veel naar Spanje en omstreken)
 • Ryanair (vliegt voornamelijk naar Europese steden rond de Middellandse zee)

Zowel Transavia als Ryanair zal met het type vliegtuigen Boeing 737-800 in Eindhoven aankomen. Voor Wizz Air zal dit in vele gevallen het type Airbus A321 zijn. De aankomsttijden zijn veelal nauwkeurig voor de kortere vluchten. Een vliegtuig volgen van de KLM zal niet snel gebeuren. Vliegtuigen van de KLM zijn voornamelijk bij Amsterdam Schiphol Airport te volgen.

Er is helaas nog geen app voor op de mobiele telefoon beschikbaar. Echter is het zo prima te volgen.

Vluchten volgen

Parkeren

Heb je de auto geparkeerd bij het vliegveld dan kan het zo zijn dat je deze voor de terminal weer kan laten bezorgen. Dit is valet service. Houd rekening met de aankomsttijden. Er zijn ook vele mogelijkheden waarbij je binnen 10 minuten al bij de auto kunt zijn. Dit zal niet altijd overdekt niet. Een goedkopere manier op de auto te laten parkeren is wat verder weg vanaf Eindhoven Airport. Je zal dan met gratis shuttle bus worden weggebracht (aankomst vaak binnen 15 minuten) en opgehaald.

 • P0 (Gold Parking): breng je iemand weg of haal je iemand op en blijf je enkele uurtjes? Dan is Parkeerterrein P0 voor u. Gemakkelijk even uitzwaaien en u betaalt 2,50 euro per half uur.
 • P1 (Gold Parking): sinds 1 oktober 2019 kunt u in de nieuwe parkeergarage parkeren. Voor de deur parkeren, kort of lang, kiss&ride (10 min gratis), voor 5 euro per uur. Als u de auto langer dan 6 uur laat staan wordt het goedkoper. Niet voor auto’s hoger dan 2 meter. Dan moet u naar P0.
 • P3 (Silver Parking): wilt u lang parkeren dan is deze optie goedkoper dan P1. Op 5 minuten afstand van de terminal vanaf € 23,- per dag. 
 • P4 (Bronze Parking): net weer even een paar minuten verder maar ook goedkoper is het gedeeltelijke parkeerterrein P4. Hier dient u wel van te voren te registreren.
 • P5 (Bronze Parking): vergelijkbaar met P4 maar geen overdekt gedeelte.

Adres Eindhoven Airport

 • Straat: Luchthavenweg 25
 • Postcode: 5657 EA
 • Stad: Eindhoven
 • Provincie: Noord-Brabant
 • Telefoon: Nederland 0900 9505 en Buitenland +35 227 000 767 (bereikbaar tussen 06.00 en 00.00 uur)
 • Email: info@eindhovenairport.nl
 • Social media: twitter.com/ehvairport (bereikbaar tussen 07.30 uur en 22.00 uur)
 • Openingstijden terminal: dagelijks 04.30 – 00.00 (daarbuiten dus gesloten)
 • Klachtenformulier over aankomsten of dergelijke

Ook met het openbaar vervoer kunt u naar Eindhoven Airport reizen. Vanaf Eindhoven CS (centraal station) reist u met lijnbus 400 of shuttlebus 401 in 20 minuten naar het vliegveld. Via de NS zijn er soms deals om vanaf ieder station in Nederland naar de luchthaven te reizen voor bijvoorbeeld 17 euro. U zult met de trein naar Eindhoven CS reizen en dan via een van de lijnbussen 400 of 401 bij het vliegveld aankomen.

locatie eindhoven airport

In de aankomsthal vind u de service balies, restaurants (AH to go, CloudClub (selfservicerestaurant), Farm Food & Drinks (koffie, pistolets, of diner), La Place, McDonald’s, Upstairs (bar van het hotel), The Bar, Starbucks Coffee), winkels (AKO (tijdschriften, tabak etc.), Aviflora (bloemen en souvenirs), Before Take Off (koffers), B&S Shop Fly, Fashion & Travel, GWK Travelex, Rituals, Victoria’s Secret) en het hotel Tulip Inn Eindhoven Airport. 

Nieuws:

 • De tweede Airbus A330 Tanker is geland bij Eindhoven Airport. De aankomst van deze Airbus is de tweede van de vijf toestellen die tijdelijk in Eindhoven gestald gaan worden.
 • 22 mei 2020: van 100 aankomsten per dag naar enkele vrachtvluchten is een groot contrast door de Coronacrisis. Bij Eindhoven Airport zetten ze alle zijlen bij om aan de regelwetgeving te houden. Momenteel is er voornamelijk een aankomst van de maatschappij bij Eindhoven. Dit zal naar verwachting in juni uitgebreid worden naar meer maatschappijen, vluchten en bestemmingen.
 • 15 maart 2020: veelal moet je een stukje buiten lopen om bij het vliegtuig te komen om vervolgens te vertrekken. In het najaar zal er grotendeels een overkapping zijn.
 • 9 februari 2020: een aankomsttijd checken voor Eindhoven Airport vanwege de storm vandaag? Bij Schiphol zijn er veel annuleringen en vertragingen maar niet in Eindhoven. Er is weinig last vanwege het weer op enkele vertragingen van Wizz Air en Ryanair.
 • 27 januari 2020: het vliegveld heeft veel problemen gehad afgelopen weken met aankomsten en vertrekken vanwege mist. Eindhoven Airport zou een systeem willen om ondanks de mist toch te kunnen landen en stijgen. Ze zijn hiermee in contact met het ministerie. 
 • 10 januari 2020: een vlucht volgen vanaf Eindhoven Airport zal naar alle waarschijnlijkheid met als bestemming een aankomst in Londen of Budapest hebben. Dit waren de meest belangrijke bestemmingen en groeide zelfs ook nog met 22% vergeleken met 2018. 
 • 6 december 2019: er werden in het verleden mensen geronseld na aankomst voor een taxi. De gemeente heeft daar een stokje voor gestoken waardoor dit verboden is. Geen taxichauffeurs meer dus in de vertrek- of aankomsthal.
 • 16 oktober 2019: vanaf eind december niet meer je laptop of vloeistoffen uit je handbagage! De luchthaven krijgt nieuwe scanners waardoor de aankomst naar de terminal vele malen sneller zal verlopen.
 • 7 oktober 2019: parkeren bij vliegveld Eindhoven kan. Het wordt echter wel steeds duurder. De aankomst met de auto bij de luchthaven is fijn maar een alternatief zoals de trein wordt wel aanlokkelijker. Aankomsttijden zijn soms dan wel lastiger te plannen.
 • 30 september 2019: in het tweede deel van 2020 zal het vliegveld een half uur eerder dichtgaan, van 23:30 naar 23:00 uur. De aankomsttijden zullen daarom in de toekomst ook naar eerdere tijdstippen moeten. Er zullen nog een 3 a 4 tal vluchten naar voren geschoven moeten worden.
 • 15 september 2019: nieuwe aankomst vanaf Eindhoven Airport: Georgië! Vlieg met WizzAir vanaf Eindhoven naar de stad Kutaisi (KUT) in 4,5 uur.
 • 13 september 2019: wegen gebeurd niet alleen thuis of in de sportschool maar nu ook bij Eindhoven airport. Dat is een mogelijkheid als je met Transavia vliegt. Dit is een onderzoek om te kijken hoeveel gewicht er nou daadwerkelijk aan boord van een vliegtuig is.
 • 9 september 2019: de nieuwe parkeergarage bij Eindhoven Airport is bijna klaar. Bij aankomst met de auto zou je de nieuwe garage in oktober in kunnen rijden.
 • 30 augustus 2019: Ieder jaar zijn er weer miljoenen mensen die naar Mekka gaan op bedevaart. Afgelopen weer was er weer een aankomst op vliegveld Eindhoven. Het voordeel van Eindhoven Airport is dat er een rechtstreeks vlucht gaat naar Mekka en vanaf Schiphol Airport niet.
 • 18 augustus 2019: voor de derde keer in twee weken tijd is er een bagagestoring. Iedere keer een andere oorzaak en oplossing na 1 a 2 uur tijd. Er was echter geen vertraging deze derde keer ondanks dat de bagage handmatig moest worden ingecheckt.
 • 27 juli 2019: vanwege hevige onweersbuien is het vliegverkeer bij Eindhoven airport een paar uur stilgelegd. Enkele binnenkomende vluchten konden wel landen maar 13 uitgaande vluchten liepen vertraging op.