Vlucht volgen Zaventem

Wil je een vlucht volgen bij Zaventem Airport? Ook wel Brussels Airport genoemd (ICAO: EBBR, IATA: BRU). Dan kan dat op onze vliegtuig radar pagina. Het vliegveld bestaat uit 2 vertrekhallen. De eerste wordt voornamelijk gebruikt door lijnvluchten en low budget maatschappijen. De tweede wordt grotendeels gebruikt voor de 2 grootste chartermaatschappijen van het land. Dit zijn in de Belgische luchthaven Jetairfly en Thomas Cook Airlines.

Luchthaven Zaventem heeft drie start- en landingsbanen:

  • 07L/25R – 3638 meter
  • 07R/25L – 3211 meter
  • 01/19 – 2987 meter

In de meeste gevallen wordt de 25R en 25L gebruikt vanwege de westenwind.

Je kan het beste een vlucht volgen bij de baan 25L. Om de vliegtuigen het beste te kunnen spotten ga je naar het asielcentrum in Nossegem. Hier kan je op een heuvel staan zodat je goed zicht hebt. Je kan ook een stukje doorlopen waardoor je ze nog beter ziet vlak voordat ze landen. Als het baangebruik wordt omgedraaid kan je ook verplaatsen naar het voetbalterrein van Nossegem om daar op een heuvel te zitten. Vertrek is echter vaker van de 25R.

vlucht volgen zaventem airport

Vliegtuig volgen Zaventem Airport

Vliegtuigen volgen op de luchthaven van Zaventem doe je het gemakkelijkst met de online radar op deze pagina en de vertrek- en aankomsttijden van het vliegveld. Selecteer eenvoudig een vliegtuig en je ben een schat aan informatie rijker!

Aankomsttijden Brussels Airport

Wil je vliegtuigspotten en weten welke vliegtuigen er landen kan je bovenstaande radar bekijken. Het is nog even wat makkelijker met onderstaande schema zodat de vliegtuigen kan zien. Zie tijden van aankomst Zaventem:

Vertrektijden Brussels Airport

Wil je niet te laat komen voor je vlucht dan zal je de vertrektijd moeten bekijken. Zie tijden van vertrek Zaventem:

Share Button